De Negroni is een echte klassieker onder de Italiaanse cocktails. Je maakt er eenvoudig een alcoholvrije variant van. Voor deze mocktail heb je maar 3 ingrediënten nodig.
De klassieke Negroni maak je met gelijke delen gin, vermouth en campari. Van al deze ingrediënten kun je tegenwoordig prima een alcoholvrij alternatief vinden. Ik koos voor Undone No. 7 als vervanger voor de vermouth, Ceder’s Crisp alcoholvrije gin en tenslotte Crodino Rosso als vervanger van campari. Geniet van deze alcoholvrije versie van de klassieke Negroni!
Over de Negroni
Eerst nog even iets over de geschiedenis van de Negroni. De Negroni is uitgevonden in Caffè Casoni (tegenwoordig Caffè Giacosa) in de Via de′ Tornabuoni in Florence. Hier bestelde graaf Camillo Negroni bij de barman Fosco Scarselli een met gin versterkte Americano cocktail. Scarselli verving de soda door gin en voegde een stukje sinaasappelschil toe in plaats van de gebruikelijke citroen. Zonder het te beseffen maakte de barman een klassieker: de Negroni was geboren.
Zo maak je een alcoholvrije Negroni
Deze alcoholvrije Negroni lijkt op de Italiaanse Negroni, maar dan zonder alcohol.
Ingrediënten
- 40 ml Alcoholvrije vermouth
- 40 ml Alcoholvrije gin
- 40 ml Crodino Rosso
Instructies
- Vul een tumbler glas met ijsblokjes.
- Voeg gelijke hoeveelheden alcoholvrije vermouth, alcoholvrije gin en Crodino Rosso toe.
- Roer dit rustig door en garneer met een schijfje sinaasappel.
TIPS!
- Wrijf met sinaasappelschil over de rand van het glas. Zo worden etherische oliën afgegeven. Dit geeft nét een extra vibe aan je mocktail.
Janet zegt
Ik ken dit drankje niet (zowel niet de originele cocktails als deze cocktail). Ik ben dan ook erg benieuwd naar beide versies. De originele crodino vind ik overigens niet zo lekker, dus ben benieuwd hoe deze versie in dit drankje is.
Eugenie zegt
Perfecte alternatief voor Crodino rosso zou San Bitter zijn, mijn favoriete drankje. Gelukkig ook in Nederland steeds beter verkrijgbaar.