Home InterviewsEen b&b in Italië Als vrouw alleen naar Italië reizen: naar Casa Ciao Bella in Carassai, Le Marche

Als vrouw alleen naar Italië reizen: naar Casa Ciao Bella in Carassai, Le Marche

door Aniek Rooderkerken
Casa Ciao Bella in Carassai, Le Marche

Als vrouw alleen naar Italië reizen: naar Casa Ciao Bella in Carassai, Le Marche

“Een plek voor (alleen)reizende vrouwen, waar het voelt alsof je bij een vriendin op vakantie bent. Overdag ga je heerlijk jouw eigen gang en als je terug komt dan ben ik er voor een praatje, of een aperitivo. En een paar keer per week eet je samen met mij en mijn andere gasten. Connectie en verbinding zijn de key woorden van mijn concept.” Dat Anneke’s Casa Ciao Bella in Carassai, Le Marche, een bijzondere plek is, moge duidelijk zijn.

Villa met een olijfboomgaard

In Carassai, Le Marche, staat een prachtige villa met een kleine olijfboomgaard, een pluktuin en een heerlijk zwembad. “De eerste keer dat ik de villa bezocht, kreeg ik kippenvel.” zo vertelt Anneke. “Ik hoorde mijn gasten praten en lachen en ik rook het eten dat staat te pruttelen op het gasfornuis. De vibe van de villa is precies waar ik van droomde, dit is mijn droomplek en het huis vraagt om gedeeld te worden.”

En dat is precies wat Anneke besloot te doen. Ze heeft geen gewoon vakantieverblijf, maar een met een uniek concept. “Een gastenverblijf specifiek voor (alleen) reizende vrouwen. Het vraagt tijd om bekend te worden en dat maakt het wel spannend nu. Ik leef van mijn spaargeld en dit seizoen was het al spannend of ik genoeg inkomsten zou hebben om mijn spaarpot gezond te houden. Dit seizoen zou mijn openingsseizoen zijn. Totdat Covid-19 kwam. Nu ik voorlopig geen gasten mag ontvangen en de vaste lasten doorlopen is het onzeker of ik het kan overbruggen tot 2021.”

 Casa Ciao Bella
Casa Ciao Bella

Le Marche

Laten we hopen van wel, want Anneke heeft een bijzonder plekje weten te creëren. Speciaal voor vrouwen die op zoek zijn naar rust en stilte. Bij Casa Ciao Bella vinden ze een uniek gastenverblijf met een persoonlijk tintje, waar je je meteen thuis voelt. Hier kan je relaxen, opladen en de tijd nemen zonder een vooraf gepland plan. Hier adem je de Italiaanse manier van leven in en geniet je van elke minuut!

En waar is ‘hier’ precies? Casa Ciao Bella is gevestigd in een prachtige, historische villa vlakbij het dorp Carassai. De villa wordt omgeven door een prachtige tuin met zwembad en adembenemend uitzicht over glooiende heuvels en wijngaarden.

“Ik woon in Le Marche, een nog redelijk onbekende regio in Italië. Hier heb je echt alles! Je bent op 15 minuten rijden van de azuurblauwe zee. Je vindt er veel pittoreske dorpjes en stadjes om lekker doorheen te slenteren, veel wijnboeren waar je een wijnproeverij kunt doen. Je hebt de bergen op 1 uur rijden, waar je ‘s winters zelfs kunt skiën. De vriendelijke bevolking, de rust en geen massatoerisme. Het is hier heerlijk” Begrijpelijk dat Anneke als een blok voor deze plek viel.

Zwembad bij Casa Ciao Bella
Zwembad bij Casa Ciao Bella

Carassai

Anneke vertelt: “Er zijn veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, de mooie zandstranden, stadjes zoals Macerata, Fermo, Ascoli Piceno en nog veel meer. Verder zijn er sagre, food festivals, waar je de lokale gerechten kunt proeven, gezellig op pleinen tussen de lokale bevolking.”

“Carassai is een gehucht, met 1200 inwoners. De leeftijdsgrens ligt, net als op veel plekken in Italië, hoog. Maar de inwoners zijn vriendelijk en behulpzaam. En ze vinden het geweldig om te zien en te horen dat buitenlanders hun streek zo mooi vinden.”

Het leven hier bevalt Anneke dan ook prima. “Ik voel mij hier thuis, heb mijn dagelijkse praatje in het koffiebarretje, ga naar de dorpskapper en mijn hond is bekend bij alle inwoners.”

“Italië voelt als mijn thuis! Ik kom er al sinds mijn kindertijd en heb ruim een jaar in Firenze gewoond. Het werkt hier anders dan in Nederland, minder georganiseerd, soms onduidelijk en dat vraagt creativiteit en veerkracht. Zelf merk ik dat ik hier wat losser word, minder in mijn hoofd zit en meer in mijn hart. Zoals de Italianen.”

“Ik mis mijn vrienden, stroopwafels en soms een bitterbal. Maar terug, behalve om vrienden te bezoeken, ik moet er niet aan denken! Italië is mijn thuis.”

Anneke van Casa Ciao Bella
Anneke van Casa Ciao Bella

Een bijzonder casa

“De accommodatie is pas net opgestart. Vorig jaar heb ik een aantal gasten en vrienden op bezoek gehad. Ik vond dat best spannend. Zijn ze tevreden? Want het is tenslotte hun vakantie. Eén van mijn gasten voelde zich vrij genoeg om op de piano in de hal muziek te maken. Al mijn gasten genoten ervan en dienden verzoeknummers in. Het was een spontaan feestje. Dit is hoe ik het mij had voorgesteld, een soort van tijdelijke familie.”

Het is dan ook een uniek plekje. De villa is prachtig, maar prachtige villa’s heb je volop in Italië. Net als de prachtige omgeving. Maar bij Anneke logeer je in haar huis en voel je je echt welkom. Ze doet dit echt voor het persoonlijke contact en wil voor iedereen een spontaan en ongedwongen verblijf verzorgen. Zoals Anneke al vertelde, hier kan je echt tot rust komen. Dus stiekem hopen wij dat we snel weer naar Italië mogen!

Meer weten over Casa Ciao Bella in Carassai? Kijk op www.casaciaobella.com en de Facebookpagina van Casa Ciao Bella.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!