Home Italiaanse keuken De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken

door Aniek Rooderkerken
De bijbel van de Italiaanse keuken werd geschreven door Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti

De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody en Leonardo Pacenti is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen.

Culinaire reis door Italië

Het kookboek De bijbel van de Italiaanse keuken werd geschreven door Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini in Amsterdam. Het is een flinke pil, met meer dan 200 recepten uit de Italiaanse keuken. Hiermee is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen.

Van klassieke tot moderne recepten uit alle regio’s van Italië. Met De bijbel van de Italiaanse keuken leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten uit alle hoeken van het land. Van pasta alla puttanesca uit Campania, saltimbocca alla Romana, cotechino uit Emilia-Romagna, Venetiaanse risi e bisi tot de torta pasqualina uit Ligurië.

De bijbel van de Italiaanse keuken werd geschreven door Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti
De bijbel van de Italiaanse keuken werd geschreven door Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti

Koken voor iedereen

Of je nu een volleerd chef bent of niet, met dit boek kan je heel wat recepten maken. Het boek opent namelijk met een geschiedenis van de Italiaanse keuken, een lijst van Italiaanse begrippen en technieken en een hoofdstuk How-to’s. Hierin kan je stap voor stap ontdekken hoe je gebruikmaakt van bepaalde technieken tijdens het koken. Vervolgens kom je uit bij het hoofdstuk basisrecepten, waarna de culinaire reis echt start.

En dit is echt het leukste deel van het boek. In het hoofdstuk Trentino-Alto Adige vind je het recept van aardappelgnocchi met speck, fonduta en walnoten. Liguria onthult de beste bereidingswijze van zeebaars in zoutkorst uit de oven. Gestoofde artisjokken met olijven en kappertjes komen uit Campanië en de pasta met aubergine, tomaat en ricotta salata uit Sicilië.

Of je een mooie reis door Italië culinair opnieuw wil beleven, of je je in je eigen keuken in Italië wil wanen, De bijbel van de Italiaanse keuken verdient een plaatsje in je boekenkast!

De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken |Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti | Uitgeverij Carrera Culinair | ISBN 9789048844906 | € 31,99 | Bestel De bijbel van de Italiaanse keuken hier bij bol.com

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!