Home Kunst & CultuurBoekentips Eenzame sok, het schrijversdebuut van Jeanine Lagendijk

Eenzame sok, het schrijversdebuut van Jeanine Lagendijk

door Aniek Rooderkerken
Eenzame sok, het debuut van Jeanine Lagendijk

Eenzame sok, het schrijversdebuut van Jeanine Lagendijk

Heerlijk vind ik het, om te lezen over personen die de stap wagen en naar Italië emigreren, hier een huis kopen, een b&b starten of de liefde achterna gaan. Het boek Eenzame sok dat Jeanine Lagendijk schreef over haar leven in Italië (en dat haar schrijversdebuut is) heb ik dan ook verslonden. Al gaat het dan niet zozeer over het vertrek naar Italië, als wel over het leven in een klein gehucht met de meest kleurrijke bewoners.

Eenzame sok

Eenzame sok, zo heet het boek van Jeanine. Het start met de morsige buurman van Jeanine, die zonder een moment twijfel de mooie druif omzaagt waaronder Jeanine liefst iedere dag van de schaduw geniet. Waarvan ze druiven plukt voor bij het colazione. Kortom, de druif die symbool staat voor het Italiaanse leven waar ik ook geregeld bij wegdroom.

6 jaar eerder kocht Jeanine samen met Guido een huis in Moralba, een gehucht met hooguit 100 inwoners, in de Italiaanse heuvels. Een oud huis met een mooie grote schouw, houten balkenplafonds, oude terracotta tegels op het dak en met licht dat door de kleine ramen schilderachtig naar binnen valt. Met heuvels vol wijngaarden, cipressen, olijfbomen en de Povlakte in de verte. Met een beetje geluk zelfs zicht op de Apennijnen. Het klinkt als de hemel, en dat is het misschien wel. Tot die buurman verschijnt, met zijn rare gedrag, en de druivenplant afzaagt. Dan is het gedaan met alle rust.

Genoeg stof voor een boek

Er zitten nog wat schoonheidsfoutjes in het boek, maar wanneer die bij de volgende druk weggepoetst zijn is Eenzame sok al helemaal een heerlijk boek, waarbij je wegdroomt bij Italiaanse landschappen en je verbaast over de markante bewoners van het kleine gehucht waar de tijd stil heeft gestaan. Vanaf de eerste pagina leef je mee met de werkelijk kleurrijke personages. Jeanine heeft gelijk, al is het maar een klein dorp, de bewoners ervan bieden genoeg stof om er een boek over te schrijven!

Eenzame sok | Jeanine Lagendijk | 2021 | Uitgeverij Schrijverspunt | ISBN 978-94-6266-491-3 | Je bestelt het boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. We ontvingen dit boek voor een recensie.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!