Home Midden-ItaliëMarche De mooiste plaatsen in Italië: 25 x reisinspiratie!

De mooiste plaatsen in Italië: 25 x reisinspiratie!

door Aniek Rooderkerken
Val Sarentino wandelpaden

De mooiste plaatsen in Italië

Wie Italië Uitgelicht volgt op Facebook heeft het al voorbij zien komen: heel veel blogs over de mooiste plaatsen in Italië. Want wat is er leuker dan om het nieuwe jaar direct te beginnen met reisinspiratie? Daarom hebben we een maand lang berichten gedeeld van andere bloggers die naar Italië reisden. Dat betekent aan het einde van januari maar liefst 25 x reisinspiratie speciaal voor jou!

De mooiste plaatsen in Italië

1. We zijn de reisinspiratie-maand gestart met de roadtrip die Food Travel Photography maakte door Noord Sardinië! “Sardinië, een eiland met vele gezichten. Een Italiaans pareltje tussen Frankrijk, Italië, Spanje & Afrika in, midden in de azuurblauwe zee. Een plek die ook bij mij eerst niet op mijn wishlist stond. Nu ben ik er geweest en staat het eiland er weer op. Ik houd van het leven op eilanden. Wat is toch datgeen wat eilanden zo bijzonder maakt?” Lees de blog van Food Travel Photography.

2. Van Sardinië reisden we door naar Venetië! Lees mee met Food Travel Photography’s hele korte bezoek aan Venetië. Zij ‘deed’ Venetië in een dag. Of dat een goed idee was? Ze werd in die acht uur overrompeld door deze bijzondere stad in het water. Wie heeft er ook zo’n mooie herinneringen aan deze romantische stad? Lees de blog van Food Travel Photography.

Chiesa del Redentore, Andrea Palladio, Venetië

Chiesa del Redentore, Andrea Palladio, Venetië

3. “Pleintjes zo groot als een parkeerplaats, die zich elke nacht op mysterieuze wijze op een andere plek bevinden. Daar zijn barretjes, maar ook die verwisselen van plaats. De kunst is om de straatjes te betrappen tijdens hun nachtelijke verschuivingen. Maar het gebeurt onhoorbaar en heel snel. Of juist heel langzaam. Dat weet ik nog steeds niet.” La Superba door Ilja Leonard Pfeijffer. Lees de blog van Stefania blogt.

4. Heb je niet zo veel tijd om Florence te ontdekken, dan heeft Reisgenie goede tips voor Florence in één dag!” Ook al heeft de stad zo veel moois te bieden dat je er eigenlijk echt meer tijd voor moet uittrekken. Echter, soms heb je het niet voor het kiezen en kan het zijn dat je er slechts één dag te besteden hebt en dan is het fijn om te weten hoe je deze zo effectief mogelijk in kunt delen.” Lees de blog van Reisgenie.

5. Reis jij binnenkort naar Napels? Een hele blog van Safe and Healthy Travel vol praktische tips over metro’s en treinen in Napels. “Bij het treinstation Agnano zag ik een wachtruimte en daar ben ik gaan staan. Dit was een leeg en oud gebouw, vol met graffiti en oude verkooppunten. Ik kon niet echt een reisschema vinden om te kijken hoe laat de trein zou gaan.” Lees de blog van Safe and Healthy Travel.

6. Tussendoor een blog van Italië Uitgelicht: Code rood? Regen? Wij zouden het wel weten! Afreizen naar Italië en genieten van de wintersport! Wij zetten een aantal mooie tips voor je op een rij. Over Skiën van de Stelvio en nog veel meer wintersporttips in Noord-Italië

7. Voor wat Engelstalige reisinformatie deelden we halverwege de maand een blog in het Engels van Phenomenal Globe, bomvol mooie tips: want wat kost een week Sardinië, wat moet je gezien en gedaan hebben!? Lees de blog van Phenomenal Globe.

8. “Wanneer we onze wandeltocht beginnen zijn de toppen van de Dolomieten in een dikke laag mist gehuld. Over een smal pad klimmen we hoger en hoger. De bomen worden sporadischer, de lucht langzaam meer helder. Een ijzige wind snijdt langs onze oren.”De mooiste bergen ter wereld. Hiken in Unesco Werelderfgoed de Dolomieten! Lees de blog van travelwriter.nl.

Val Sarentino in Zuid-Tirol

Val Sarentino in Zuid-Tirol

9. Mooie verhalen maar vooral prachtige foto’s in “Eerst Napels zien en dan…….” Daarom deelden wij deze blog met jullie waarin Yvonne van der laan – photography & travel ons meeneemt naar het indrukwekkende en overweldigende Napels. Lees de blog van Yvonne van der laan – photography & travel.

10. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg spontaan honger bij dit artikel van Reisgenie over lekker eten in Bologna! Want Bologna staat niet voor niets bekend als ‘la grassa’, oftewel de vette stad. Als er iets is wat je in Bologna goed kan doen, dan is het wel je buikje rond eten. Lees de blog van Reisgenie.

11. 5 dingen die je nog niet wist over Le Marche, volgens Natasja van Wat zij zegt. Wist jij bijvoorbeeld dat er maar liefst 9 soorten truffels zijn in Italië waarvan er 3 te vinden zijn in Le Marche regio? Heb jij nog leuke aanvullingen op deze lijst? Lees de blog van Wat zij zegt.

12. Carolien heeft net haar mooi vormgegeven, nieuwe website gepresenteerd en uiteraard staat er al een artikel over Italië op! Napels blijkt een populaire stad te zijn, want ook Carolien deelt graag haar verhalen over Napels met ons. Dream the World over Napels! Lees de blog van Dream the World.

Comacchio, Podelta, Italië

Comacchio, Podelta, Italië

13. “Trek een denkbeeldige lijn van Bologna naar Venetië, en dan alles rechts van die lijn”, zo werd ons uitgelegd, “ligt deze prachtige regio.” Het kustgebied van de Podelta is een populaire reisbestemming voor Nederlanders. Met name de badplaatsen, de zogenaamde Lidi, trekken in de zomers veel toeristen. De hotels en campings stromen vol, ‘s avonds gaar de muziek bij de strandtenten aan en wordt er tot in de kleine uurtjes gedanst. Lees de blog.

14. Vandaag een mooi artikel van Expeditie Aardbol over de Amalfitaanse kust. Het is misschien wel één van de mooiste plaatsen van Italië en het trekt dan ook veel bezoekers. Staat dit ook op jouw Italië-bucketlist? Lees de blog van Expeditie Aardbol.

15. Expeditie Aardbol bezocht ook de Vesuvius en Pompeii. “Na twintig minuten slingeren door stadjes en over bergtoppen komt eindelijk de Middellandse zee in zicht. De weg voert ons via een hoge klif naar het dorpje Positano en vanaf hier hebben we een perfect uitzicht.” Ben jij hier al eens geweest? Lees de blog van Expeditie Aardbol.

16. In veel restaurants in Bologna wordt de pasta vers gemaakt. Niks gedroogde pasta uit een pak. Toch zal je er geen Spaghetti Bolognese tegenkomen. Nee, in Bologna vind je lasagna, tagliatella of tortelloni. Soms wel alla Bolognese, met een ragout van gehakt. Lees de blog van Italië Uitgelicht

17. Zoute chocola, een schokkende (letterlijk) natuur, duizenden jaren geschiedenis, zon en cannoli uit de hemel. Dat zijn vijf redenen om nu naar Sicilië te vertrekken volgens Stefania Blogt. En niet voor een dagtrip, want volgens haar heb je om Sicilië te verkennen met al zijn bezienswaardigheden minimaal een maand nodig. Lees de blog van Stefania blogt.

Riomaggiore, Cinque Terre

Riomaggiore, Cinque Terre

18. De Cinque Terre, vijf dorpjes, zijn een geliefde bestemming in Italië. Ook Follow my footprints reisde er naartoe: “Kleurrijk, feeëriek en uitzonderlijk mooi gelegen dorpjes, langs een woeste en toch schilderachtige kuststrook. Pittoresker krijg je het niet.” Lees de blog van Follow my footprints.

19. Die kleuren! Follow my footprints maakt ons jaloers met haar artikel over Burano. “Met huizen zo kleurrijk dat het bijna niet echt lijkt. Maar dat is het wel. Je vergaapt je aan de gevels, zo mooi blauw, zo roze, zo oranje en zo geel. Zijn de kleuren in Venetië wat vaal, hier zijn ze fel.”Lees de blog van Follow my Footprints.

20. Denk aan mooi gekleurde huisjes, straten met klinkertjes, kleine havens waar bootjes klaar voor een dag op het water, cypressen, bougainville en oleanders, levendige markten, een overvloed aan restaurants en gezellige terrasjes en dan heb je het plaatje wel compleet. Links van je glinstert het helderblauwe water je tegemoet en rechts kijk je tegen de groene berghellingen aan. Lees de blog van myfootprints.nl over het Gardameer.

21.In de 16e eeuw werden de glasblazerijen uit Venetië verbannen vanwege het brandgevaar. Glaskunstenaars streken neer op het eiland Murano in de lagune. Tot vandaag de dag is dit het eiland waar vele glasblazers op traditionele wijze glaskunst maken. ensannereist.nl vertelt!Lees de blog van EnSanne Reist.

22. het niet mooi zijn om het onbekende Sicilië te ontdekken, achter de toeristische façade? Bezoekers van Sicilië denken vaak direct aan Palermo, Catania, Etna, Taormina, Cefalù. Maar er is zoveel meer moois te ontdekken! In dit artikel kijken we naar het meest westerse deel van Sicilië, een regio die rijk is aan cultuur, natuurparken, traditie met een rijk gastronomisch erfgoed, met met Italië Uitgelicht.

23. My footprints deelt vandaag een mooi verhaal met ons: wandelen bij het Gardameer! Vooral voor sportievelingen één van de mooiste plaatsen in italie. “Voor ons liefhebbers kon een dag wandelen bij het Gardameer natuurlijk niet op het programma ontbreken en bekeken we het meer van bovenaf vanaf de toppen van de Monte Baldo”. Lees de blog van myfootprints.

24. Indrukwekkend! Ik weet geen beter woord dat bij de monumentale begraafplaats in Milaan past. Vlak bij Station Garibaldi ligt de rustplaats van vele vermogende Milani. Kosten noch moeite werden gespaard om hier een zo protserig mogelijk monument op te bouwen. Families moeten hier een vermogen voor hebben neergeteld want werkelijk het ene graf is een tempel en de ander een bombastisch minipaleis. Kijk mee met ensannereist.nl.

25. Je hebt niet altijd de tijd om lang of ver te gaan reizen, maar in een weekend kan je op citytrip naar een leuke stad dichtbij. Achtenveertig uur is nooit voldoende om een stad echt te leren kennen, maar wel om een eerste indruk op te doen en om enkele leuke plekken te ontdekken. Lotte van Scratching My Map vertelt je over Rome in 48 uur. Lees de blog van Scratching my map

Meer lezen:

15 comments

ivonne calis 31 januari 2016 - 13:32

Mooi overzicht vol leuke inspiratie!

Reply
Aniek Rooderkerken 31 januari 2016 - 16:50

Bedankt!

Reply
Anouk 31 januari 2016 - 15:07

Mooi overzicht van fijne plekken. Italie is mijn droomland. Ben er vaak!

Reply
Aniek Rooderkerken 31 januari 2016 - 16:50

Heb je in 2016 al reizen naar Italië gepland, Anouk?

Reply
Yvonne 31 januari 2016 - 20:44

Wat een super lijst vol inspiratie. Redelijk wat gezien al, maar nog veel op het wensenlijstje over nog steeds. Italië blijft mooi!

Reply
Denise - Follow my footprints 1 februari 2016 - 10:31

Leuk dat ik er 2x in sta en wat een mooie plekken allemaal! Ik overigens heb bijna weer een nieuwe post over Italië klaar. Over de stranden op Sardinië deze keer. Die komt deze week online!

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 12 februari 2016 - 20:09

Wat een mooi overzicht zeg! Ik ben dol op Italië en vooral op Rome. Florence staat ook nog op mijn lijstje 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 13 februari 2016 - 13:58

Veel inspiratie! Ik heb inmiddels een paar steden bezocht, tijdens een volgende trip zou ik de natuur meer willen ontdekken.

Reply
Eva - eighty7 13 februari 2016 - 19:18

Wat een geweldig overzicht vol mooie Italië verhalen. Ik wil nog veel meer van Italië zien. Moet alleen mijn vriend nog enthousiast krijgen 😉

Reply
Carolien | Dream the World 13 februari 2016 - 20:29

Ik ben vooral nog in steden geweest, maar Italië verdient een roadtrip! Hopelijk binnenkort een keer. Leuk dat ik in je lijstje met inspiratie sta 🙂

Reply
Christine 12 april 2016 - 12:29

Ik ga in juli naar Sardinie. Nog nooit eerder geweest maar het lijkt me erg mooi!

Reply
Denise - Follow my footprints 13 april 2016 - 08:30

Wat heerlijk! Dan vind je het misschien wel leuk om mijn blog over de mooiste stranden op Sardinië te lezen. Dat meldde ik hierboven al en die staat inmiddels online. Veel plezier!

Reply
Lotte en Bas 3 maart 2018 - 15:12

Er is zoveel moois in Italie te ontdekken. Het ene dorpje is nog leuker dan het andere. Ook alle streken hebben zo ieder hun eigen charme. Wij zijn helemaal fan van Le Marche en hebben hier vorig jaar een vakantiehuis gekocht. Le Marche staat bekend om de heuvels met daarop de burchtdorpen. ‘S avonds zie je dan allemaal verlichte heuvels als je vanuit je huis kijkt. In oktober viert ieder dorpje zijn eigen feest. Dit gaat van het feest van de kastanje tot aan een echt bierfeest (in Fermo). We hebben er ook een blog over geschreven.

Reply
Romy 10 oktober 2019 - 21:39

Mooi lijstje! Valt nog genoeg te ontdekken daar voor mij. Wat wij vorig jaar hebben gedaan (en ik echt kan aanraden) is vanuit Pisa een dag langs de mooiste stadjes in Toscane! Denk aan San Gimignano, Siena, Volterra en Lucca. Zeker de moeite waard 🙂

Reply

Laat een bericht achter!