Home Zuid-ItaliëCampanië Hierom bezoek jij binnenkort Salerno Italië!

Hierom bezoek jij binnenkort Salerno Italië!

door Aniek Rooderkerken
Baia degli Infreschi, Cilento, Salerno Travel

Hierom bezoek jij binnenkort Salerno Italië

Op slechts twee uur vliegen vanaf Amsterdam kom je in het prachtige Campania. Napels is dan wel de meest bekende stad in deze regio, maar er is meer te zien in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan Salerno; zo’n 40 km verderop. Waarom zou je deze stad echt eens moeten bezoeken? Felicia geeft je een aantal redenen om jou ervan te overtuigen dat Salerno een uitermate geschikte bestemming is voor jouw komende vakantie!

1) Het échte Italië ervaren

Salerno is een bruisende stad. Toegegeven, het is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Rome of Milaan, maar zeker niet minder de moeite waard. Het is een middelgrote stad en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Dit zorgt ervoor dat je, wandelend door de straten, een stukje van het échte Italië kunt beleven. Het is een stad met een hoop geschiedenis die is terug te vinden in veel verschillende bouwwerken en monumenten. De stad beschikt over een aantal musea, parken, vele barretjes en restaurantjes en een lange boulevard waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht.

Boulevard Salerno Italië

Boulevard Salerno Italië

2) Amalfi kust

Natuurlijk kan de Amalfi kust niet ontbreken op dit lijstje. Salerno ligt aan het begin van de Amalfi kust en is dus ideaal wanneer je er al lange tijd van droomt om deze wereldberoemde kust te bezoeken. Een voordeel van verblijven in Salerno is dat je hier aanzienlijk minder betaalt voor een accommodatie dan in één van de kustplaatjes.

Met de bus of met de ferry kun je gemakkelijk de mooie plaatsen van de kust bezoeken om vervolgens weer terug te keren naar de stad. Waar je in Positano bijvoorbeeld voor een bord risotto maar liefst €21 (!) kunt neertellen, zijn er in Salerno veel restaurantjes en barretjes waar je voor lagere prijzen heerlijk kunt eten en drinken.

3) Cilento

Salerno heeft met haar ligging een gezegende positie. Waar aan de ene kant van de stad de Amalfi kust begint, ligt aan de andere kant Cilento. Dit gebied is nog vrij onontdekt onder toeristen maar met haar prachtige natuur, mooie stranden, zeewater van hoogstaande kwaliteit, rijke geschiedenis en mooie plaatsjes om te bezoeken, is dit gebied zeker een aanrader!

Ravello Amalfikust, Salerno Travel

Ravello Amalfikust, Salerno Travel

4) Het klimaat

Met een typisch mediterraan klimaat is het vanaf april uitstekend vertoeven aan de Amalfi kust en omgeving. In de zomer kunnen de temperaturen gemakkelijk boven de 30 graden komen. De gemiddelde temperatuur is meestal rond de 25 graden en in deze maanden valt er nauwelijks regen. De verfrissende zeebries zorgt zo nu en dan voor wat verkoeling.

5) Gastronomie

Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen in Campania. Je hebt pas echte mozzarella gegeten wanneer je Mozzarella di Bufala uit deze streek hebt geproefd. Ook de beste pizza eet je in dit gedeelte van Italië.

Wat betreft zoetigheid zit je hier ook helemaal goed. Probeer de Sfogliatelle, een krokant gebakje gevuld met gezoete ricotta. Ook de Zeppole is het proberen waard. Het is een soort donut en heerlijk wanneer deze nog warm is en gevuld met Nutella.

Pizza, Salerno Travel

Pizza, Salerno Travel

Ideale vakantiebestemming

Een bestemming met een heerlijke temperatuur, goed eten en genoeg te doen op het gebied van cultuur, natuur en activiteiten. Daarbij opgeteld dat dit alles op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam ligt en een retourticket nog geen € 100 euro hoeft te kosten, klinkt dit toch als de ideale vakantiebestemming?

Wie is Salerno Travel

Salerno Travel is een online reisgids met informatie over Salerno, Cilento en de Amalfi kust. De site is opgericht door de half Italiaanse Felicia Giordano, met een achtergrond in het toerisme. Gedreven door de passie voor dit gebied en het doel om zo veel mogelijk mensen in aanraking te brengen met het échte Italië, beheert ze deze site met veel zorg en liefde. Door het netwerk dat zij in de loop der jaren heeft opgebouwd, is het ook mogelijk om via deze site een tour samen te stellen op basis van persoonlijke wensen.

Je leest meer over Felicia en Salerno Travel op www.salernotravel.eu !

Heb jij een bijzondere of mooie reis gemaakt naar Italië, bezocht jij een aparte bestemming of heb je iets moois meegemaakt – een bijzondere ontmoeting, misschien wel een huwelijksaanzoek of besloot je naar Italië te emigreren. Of heb jij een bijzondere band met Italië? In de rubriek De Italiaanse reizen van… komen de meest uiteenlopende reizen naar Italië aan bod. Wil je hierover geïnterviewd worden? Neem dan contact met mij op!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!