De Borgia in beeld: Schoonheid en schande

De veelgeprezen romanschrijfster Sarah Dunant biedt ons in haar meest recente boek Schoonheid en schande nieuwe inzichten in een van de meest beroemde én beruchte familie van de Renaissance: de Borgia. De schrijfster van de bestsellers De geboorte van Venus en In het gezelschap van de courtisane brengt in haar historische romans de Renaissance tot leven. Nu richt ze haar pijlen op Rodrigo Borgia, die beter bekend staat als Paus Alexander VI.

Schoonheid en schande

Wie de prachtige tv-serie over de Borgia heeft gezien, vol machtswellust en corruptie, weet dat Rodrigo Borgia er alles voor over had om de toekomst van zijn familie veilig te stellen. De gevaarlijke en beruchte Rodrigo was op zoek naar macht en hierbij schuwde hij moord, drama en ‘vuile’ politiek niet. Hierbij maakte hij dankbaar gebruik, en misbruik, van zijn oudste zoon Cesare en zijn dochter Lucrezia, die als pion werd gebruikt om de invloed van de familie te consolideren door een reeks politiek voordelige huwelijken.
Schoonheid-en-schande

Een prachtig onderwerp voor een spannend boek en Dunant maakt hier graag gebruik van: met oog voor historische details brengt zij een turbulente periode in de geschiedenis van Italië tot leven. Wij kunnen niet wachten tot we het boek kunnen lezen!

Houd de site in de gaten, want dit weekend schrijven wij een gastblog voor Ciao Tutti!

Sarah Dunant
Schoonheid en schande
Vertaald door Petra C. van der Eerden
ISBN 9789022960202
Orlando Uitgevers

Schoonheid en schande van Sarah Dunant is vanaf nu ook te bestellen!

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *