Home Italië Leuke tips en uitstappen in Italië

Leuke tips en uitstappen in Italië

door Aniek Rooderkerken
Rome, Italië

Leuke tips en uitstappen in Italië

Italië is een erg populaire vakantiebestemming en dat is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er ontzettend veel prachtige gebouwen, betoverende meren en tot de verbeelding sprekende eilanden. We geven je graag vier leuke tips over uitstappen en bestemmingen in Italië!

Bezoek het Colosseum

In Rome kun je tal van bijzondere gebouwen bezoeken, maar het meest imposante is wellicht het Colosseum. In 72 na Christus startte de bouw op vraag van keizer Vespasianus. Het moest een theater worden dat men onder andere kon gebruiken voor gladiatorwedstrijden. Vespasianus stierf in 79, waarna keizer Titus zorgde voor de afwerking in het jaar 80. Honderden jaren vonden er inderdaad gevechten plaats, waarbij meer dan 300.000 mensen en dieren hun leven verloren.

Hierna raakte het Colosseum in verval door toedoen van de natuur en de mens. Paus Benedictus XIV riep dit gelukkig in 1749 een halt toe, waarna het Colosseum ook de nodige restauratiewerken kreeg. 

Wil je het Colosseum bezoeken, dan koop je jouw kaartjes het beste online. Dat scheelt je één tot twee uur aanschuiven. 

Het Colosseum in Rome
Het Colosseum in Rome

Bezoek de Dom van Milaan

De Duomo Santa Maria Nascente of Dom van Milaan is een prachtig en indrukwekkend gotisch gebouw. Het betovert je zowel aan de buitenkant als langs binnen. 

De Dom van Milaan is één van de grootste kerken ter wereld en herbergt talloze schatten. De bouw startte al in 1386, maar duurde tot in 1965. In totaal werkten er 78 verschillende architecten aan dit majestueuze project.  

De dom heeft ook een museum, dat een bezoek zeker waard is. Koop je tickets voor de Dom van Milaan bij voorkeur online. Je kunt dan ook kiezen voor een duurder ticket, waarmee je de wachtrijen mag overslaan.

Riomaggiore, Cinque Terre
Riomaggiore, Cinque Terre

Bezoek de Cinque Terre

De Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes die langs de Italiaanse kust liggen in het gelijknamige nationaal park. Deze vijf vrolijkgekleurde dorpjes zijn om verschillende redenen een bezoek meer dan waard. Zo is de ligging aan de Italiaanse Rivièra op zich natuurlijk al prachtig. Daarnaast zijn de dorpjes zelf erg mooi om te bezichtigingen en kun je er erg lekker eten en drinken. Elk dorp heeft zijn eigen specialiteiten. Bovendien liggen er bijzonder veel wandelpaden die je door het schilderachtig mooie gebied leiden.

Cinque Terre bestaat uit deze vijf dorpen, gezien van noord naar zuid:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore
Vakantie aan het Gardameer
Vakantie aan het Gardameer

Bezoek het Gardameer

In het noorden van Italië, tussen Milaan en Venetië, ligt het helderblauwe Gardameer. Omdat het omgeven is door een imposant berglandschap, ziet de omgeving er simpelweg perfect uit. In het zuiden liggen de meeste historische dorpen. Bezoek bijvoorbeeld het gemoedelijke Sirmione op het gelijknamige schiereiland. Of Desenzano del Garda, het grootste dorp aan het Gardameer. In het middeleeuws centrum ontdek je tal van boetiekjes en winkels met leuke snuisterijen. 

Ben je eerder avontuurlijk aangelegd? Dan zit je vooral in het noorden op je plek. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan één van de attractieparken die rond het Gardameer liggen. Ook het grootste pretpark van Italië, Gardaland, vind je hier. 

Meer lezen:

1 comment

Sam 30 november 2020 - 18:35

Hopelijk kunnen we snel terug reizen! Wil al zo lang eens naar het Gardameer 🙂 !

Reply

Laat een bericht achter!