• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Reizen naar Puglia
  • Cultuur op Reis
  • Avontuur op Reis
  • Contact
  • Blog
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boekentips
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boeken
Recept voor Pasticcini di Mandorla

Mario Giordano’s recept voor Pasticcini di Mandorla

14 december 2022 door Aniek Rooderkerken

Mario Giordano, auteur van de roman Terra di Sicilia (lees hier de blog) deelt het familierecept voor Pasticcini di Mandorla, zachte Italiaanse amandelkoekjes met sinaasappel.

Ingrediënten:

– 250 gram amandelmeel of zelf gemalen amandelen 
– 180 gram suiker
– 2 eiwitten (gewichtsklasse M) 
– 1 theelepel honing
– geraspte schil van een halve biologische sinaasappel
– 3 of 4 druppels amandelaroma 
– ongeveer 80 gram poedersuiker

Recept voor Pasticcini di Mandorla:

1. Meng het amandelmeel en de suiker samen. Voeg daar vervolgens het eiwit (dat je niet opklopt), de honing, sinaasappelschil en het amandelaroma aan toe. Maak van dit alles, eerst met een lepel en daarna met de hand, een glad deeg. Als het deeg compact en kleverig is, is het klaar.

2. Dek het deeg af en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. 

3. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg bakpapier op de bakplaat.

4. Zeef de poedersuiker en doe die in een schaal of een ondiepe kom. 

5. Maak bolletjes door met een eetlepel telkens een portie uit het deeg te scheppen en deze vervolgens in je handpalm te rollen. Rol het bolletje daarna ook een paar keer door de schaal met poedersuiker. Leg het daarna op de bakplaat en trek met je duim, wijs- en middelvinger een stompe punt naar boven. Zo krijg je de typisch Siciliaanse vorm voor het koekje. 

6. Doe de amandelkoekjes in de oven en bak ze voor 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven als de lichtbruin zijn.

7. Laat de koekjes tot kamertemperatuur afkoelen.

8. Bewaar de Pasticcini di Mandorla koekjes in een luchtdichte trommel en geniet van ze met een kopje koffie.

Lees ook:

Lees ook Mario Giordano’s Terra di Sicilia. Deze Duits-Italiaanse familiegeschiedenis vol liefde, avontuur en ongeluk is gebaseerd op Giordano’s Siciliaanse familiehistorie. Hoofdpersoon is Barnaba Carbonaro. Zijn levensverhaal ontwikkelt zich op Sicilië en in München, tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis.

Categorie: Italiaanse keuken, Italië

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl, cultuuropreis.com en avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Bentvueghels tentoonstelling in UtrechtZo mooi is de Bentvueghels tentoonstelling in Utrecht (en win tickets!)
Fontana del Pantheon (Pantheonfontein)De mooiste fonteinen in Rome
Fontana del Panteon RomeRome, stad van het water

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Terra di Sicilia van Mario Giordano

Primaire Sidebar

Ciao

Ontdek Italië voorbij de gebaande paden. Italië Uitgelicht laat je het authentieke Italië zien, waar kunst, cultuur en geschiedenis overal voelbaar zijn. Hier lees je reisverhalen die dieper graven, tips voor inspirerende tentoonstellingen en boeken die het land tot leven brengen. Voor wie met aandacht wil reizen en de cultuur en schoonheid van Italië écht wil beleven.

Lees meer

Footer

Disclaimer

Op de gehele website berust copyright. Deze content mag niet gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming. Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Logo Italië Uitgelicht

Meer reisinspiratie?

Avontuur op Reis – Outdoor inspiratie voor de mooiste actieve reizen

Cultuur op Reis – Ontdek de wereld door cultuur, musea en erfgoed

Reizen naar Puglia – Alle informatie voor jouw reis naar Puglia!

Sluit aan bij de 6500+ andere leden in onze online community

Beleef Italië | Italië Uitgelicht |

Copyright Italië Uitgelicht © 2025

Italië Uitgelicht gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk werkt en om bezoekersaantallen te meten. Hiernaast ook niet-functionele cookies, voor sociale media-, advertentie- en analysegegevens. Cookies die niet strikt noodzakelijk zijn om deze website te laten werken, kun je weigeren.