Mario Giordano, auteur van de roman Terra di Sicilia (lees hier de blog) deelt het familierecept voor Pasticcini di Mandorla, zachte Italiaanse amandelkoekjes met sinaasappel.
Ingrediënten:
– 250 gram amandelmeel of zelf gemalen amandelen
– 180 gram suiker
– 2 eiwitten (gewichtsklasse M)
– 1 theelepel honing
– geraspte schil van een halve biologische sinaasappel
– 3 of 4 druppels amandelaroma
– ongeveer 80 gram poedersuiker
Recept voor Pasticcini di Mandorla:
1. Meng het amandelmeel en de suiker samen. Voeg daar vervolgens het eiwit (dat je niet opklopt), de honing, sinaasappelschil en het amandelaroma aan toe. Maak van dit alles, eerst met een lepel en daarna met de hand, een glad deeg. Als het deeg compact en kleverig is, is het klaar.
2. Dek het deeg af en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg bakpapier op de bakplaat.
4. Zeef de poedersuiker en doe die in een schaal of een ondiepe kom.
5. Maak bolletjes door met een eetlepel telkens een portie uit het deeg te scheppen en deze vervolgens in je handpalm te rollen. Rol het bolletje daarna ook een paar keer door de schaal met poedersuiker. Leg het daarna op de bakplaat en trek met je duim, wijs- en middelvinger een stompe punt naar boven. Zo krijg je de typisch Siciliaanse vorm voor het koekje.
6. Doe de amandelkoekjes in de oven en bak ze voor 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven als de lichtbruin zijn.
7. Laat de koekjes tot kamertemperatuur afkoelen.
8. Bewaar de Pasticcini di Mandorla koekjes in een luchtdichte trommel en geniet van ze met een kopje koffie.
Lees ook:
Lees ook Mario Giordano’s Terra di Sicilia. Deze Duits-Italiaanse familiegeschiedenis vol liefde, avontuur en ongeluk is gebaseerd op Giordano’s Siciliaanse familiehistorie. Hoofdpersoon is Barnaba Carbonaro. Zijn levensverhaal ontwikkelt zich op Sicilië en in München, tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis.
Geef een reactie