Rome, een stad opgebouwd uit 18 stadsdelen

In november en december reizen wij af naar de eeuwige stad Rome. Deze stad inspireerde ook Emma Baelde tot het schrijven van een gastblog voor Italië Uitgelicht. Tip: lees meer over een stedentrip naar Rome

Rome is een bijzondere stad. De stad Rome is opgebouwd uit 18 stadsdelen. De een wat meer toeristisch dan de ander, maar voor een groot deel zeker een bezoek waard. Er is dan ook ontzettend veel te zien in Rome, dit komt door de goed bewaarde geschiedenis van de stad.

Municipio 1

Voor de toerist is het bekendste stadsdeel Municipio 1. Onder deze Municipio vallen 21 wijken, waaronder het historische centrum. In het historische centrum vind je de meeste bezienswaardigheden waaronder de Trevi Fontein en het Pantheon, maar je vindt er ook veel leuke straatjes en terrassen. Door deze bezienswaardigheden is deze wijk ook het meest toeristische deel van de stad. Dat mag misschien voor sommigen wat negatief klinken, maar als je in Rome bent mag je de Trevi Fontein en het Pantheon echt niet missen, hoe druk het daar ook is. Het nadeel van het meer toeristische karakter is vooral dat de hotels en restaurants daar ook op inspelen. Dus mocht je wat goedkoper willen overnachten en eten, bezoek dan een van de andere wijken zoals Trastevere

trastevere

Trastevere

Naast het oude stadscentrum zijn er dus nog 20 andere wijken in Municipio 1. Een van de leukste wijken is de oude volksbuurt Trastevere. Deze wijk lijkt haast een dorpje te zijn in de stad en zo voelt het ook. Voordeel hiervan is dat je er nog betaalbare hotels vindt (bijvoorbeeld via de website van Venere). Maar ook de “echte” Romeinen gaan hier eten. Bij Ivo A Trastevere bijvoorbeeld kan je echt de beste pizza’s eten. Da Enzo is ook een heel leuk restaurant om te gaan eten. Een andere reden dat het als een dorp voelt, komt doordat het lijkt alsof het leven ’s ochtends wat langzamer op gang komt dan in andere delen van de stad. Maar dat het leven wat langzamer op gang komt, kan ook komen doordat dit ’s avonds ruimschoots wordt goedgemaakt. Het Trastevere staat namelijk bekend om het uitgaansleven en veel inwoners van Rome komen ’s avonds naar Trastevere om uit te gaan.

Dit mag je ook niet missen als je in Trastevere bent:

De Piazza Santa Maria

Dit plein dankt haar naam aan de Basiliek van Santa Maria. Dit is waarschijnlijk de oudste Mariakerk van Rome en vormt samen met het historische plein het centrum van Trastevere. Je vindt er mooie terrassen en leuke horeca gelegenheden. Maar een bezoek aan de Basiliek mag je zeker niet overslaan.

santa maria basiliek

Janiculum

Dit is een bij toeristen erg populaire heuvel. Dat is niet zonder reden, want vanaf de hogere punten van deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad Rome. De Janiculum is echt een bezoekje waard als je in Trastevere bent. En vergeet je camera niet!

Hotel

Mocht je besluiten Trastevere te bezoeken en zoek je naar een romantisch hotel in Rome. Dan kan ik je echt het Grand hotel Gianicolo aanraden. Dit is echt een prachtig en super romantisch hotel. Het is zeker geen goedkoop hotel, maar je hebt echt een supergave plek om te overnachten.

More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *