Home Italië Zo kom je relaxt thuis na een heerlijke vakantie in Italië

Zo kom je relaxt thuis na een heerlijke vakantie in Italië

door Aniek Rooderkerken
Fiat 500 in Zuid-Italië

Aan het uitbuiken van het heerlijke Italiaanse ijs, de pasta’s, pizza’s en traditionele koffie? Thuiskomen na zo’n typisch Italiaanse vakantie kan soms best zwaar zijn. Hoe zorg je ervoor dat je in dat kenmerkende relaxte Italiaanse sfeertje blijft bij thuiskomst? Wij geven een aantal tips.

Sorteer je was

Iedereen heeft een andere manier van vakantie vieren, de een houdt van een actieve sportvakantie en de ander van een relaxte zonvakantie. Toch is thuiskomen is voor iedereen hetzelfde, een enorme lading onvermijdelijke was waarvan je had gehoopt dat deze niet bestond. Om het jezelf zo makkelijk te maken is het verstandig om de was al op je vakantiebestemming uit te sorteren. Neem een aantal plastic tassen mee en sorteer je was op kleur. Zo hoef je bij thuiskomst alleen maar de plastic tas in je wasmachine leeg te storten!

Denk bij vertrek aan je thuiskomst

Doe voor vertrek nog een grote schoonmaak zodat je woning spic en span in orde is. Haal het stof van je houten jaloezieën en plinten. Geloof ons: schoonmaken voor vertrek is een stuk vermakelijker dan bij thuiskomst. Zet een paar geurstokjes neer kom thuis in een glanzend en heerlijk ruikend huis!

Riomaggiore, Cinque Terre
Riomaggiore, Cinque Terre

Je eigen bed is onvervangbaar

Niets is fijner dan je eigen bed met schoon beddengoed, toch? Of je nou 2 weken op een matras zo hard als steen hebt geslapen of je nachten hebt doorgebracht in een zacht droombed, je eigen bed is heilig! Zorg dat je bij thuiskomst na je vakantie in een schoon bed neer kunt ploffen, verduisteringsgordijn dicht en welterusten!

Ssst, even niet storen! 

Hoe verleidelijk is het om al je kennissen, familieleden en vrienden jaloers te maken door jouw droomvakantie tot in de kleinste details digitaal te vertellen? Probeer dit te vermijden! Open je e-mail en je zit tot over je oren verstrengeld in je werkmail, niet echt bevorderlijk voor je relaxte vakantieroes. Blijf de eerste dag lekker thuis en neem wat tijd voor jezelf om na te genieten van een heerlijke vakantie. Sluit je wave gordijnen en plof neer op je bank met een heerlijk Italiaans wijntje.

Geniet zo lang mogelijk van je Italiaanse vakantie, ook bij thuiskomst!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!