Home InterviewsDe reistips van 7 tips van KidsErOpUit voor Italië

7 tips van KidsErOpUit voor Italië

door Aniek Rooderkerken
Parco di Pinocchio. Foto door KidsErOpUit.

Tips van KidsErOpUit voor Italië

Ga je met kinderen naar Italië? Dan moet je zeker kijken naar 7 tips van KidsErOpUit voor Italië. Van een fietsexcursie in Florence tot het Parco di Pinocchio. Leuke activiteiten voor jong en oud! En als bonus een tip voor leukste tussenstops op weg naar Italië.

Fietsexcursie in Florence. Foto door KidsErOpUit.
Fietsexcursie in Florence. Foto door KidsErOpUit.

Fietsexcursie in Florence

De ideale manier om voor het eerst kennis te maken met Florence én meteen meer te leren over de geschiedenis is een fietsexcursie. Deze zijn er zelfs in het Nederlands. Een tour langs de highlights van Florence duurt ongeveer 3 uur en onderweg wordt er vaak gestopt. Natuurlijk bij bekende bezienswaardigheden als de Duomo en Ponte Vecchio. Daarnaast wijst de gids dingen aan die je anders zelf zeker over het hoofd ziet, zoals de luikjes voor wijn in de oude gebouwen. Dankzij de audioset die iedereen om krijgt is de gids altijd goed te verstaan.

Fresco workshop bij Palazzo Vecchio in Florence. Foto door KidsErOpUit.
Fresco workshop bij Palazzo Vecchio in Florence. Foto door KidsErOpUit.

Fresco workshop bij Palazzo Vecchio in Florence

Florence staat vooral bekend om de vele kunstmusea. Hoe leuk is het dan om zelf aan de slag te gaan en niet alleen maar te kijken? Speciaal voor gezinnen organiseert Palazzo Vecchio workshops. Deelname kost maar een paar euro. Bij de fresco workshop geeft de museummedewerker eerst uitleg over hoe fresco’s vroeger werden gemaakt en hoe moeilijk dat is. Je leert er meer over het kleurgebruik en patronen die vaak terug te zien zijn. Dat alles in goed verstaanbaar Engels. Daarna ga je zelf aan de slag om een eigen fresco te maken. Zorg ervoor dat je eerst de workshop doet en daarna Palazzo Vecchio zelf bezoekt. JE fresco heeft namelijk tijd nodig om te drogen. Meer over deze fresco workshop lees je in het blog over stedentrip in Florence met kinderen.

Toren van Pisa. Foto door KidsErOpUit.
Toren van Pisa. Foto door KidsErOpUit.

Toren van Pisa

Iedereen kent de toren van Pisa van naam of heeft de beroemde toren misschien al een keer gezien. Sinds de restauratie van de toren is het mogelijk om deze te beklimmen. Via een smalle trap loop je omhoog, een aardige klim waarbij al te voelen is dat de toren niet helemaal recht staat. Eenmaal boven wacht een prachtig uitzicht over Pisa en omgeving. Ook de naastgelegen Duomo ziet er van bovenaf heel anders uit dan vanaf straatniveau. Gelukkig staat er een stevig hekwerk rondom de omloop, want helemaal bovenin is nog beter te voelen dat de toren van Pisa 3,9 meter overhangt. Lees hier meer over het beklimmen van de toren van Pisa (inclusief filmpje).

Duomo di Siena en panorama dal Facciatone. Foto door KidsErOpUit.
Duomo di Siena en panorama dal Facciatone. Foto door KidsErOpUit.

Duomo di Siena en panorama dal Facciatone

De kathedraal van Siena is een van de mooiste bouwwerken in Toscane. Wat een bezoek aan de Duomo extra interessant maakt is dat er allerlei bijbehorende gebouwen te bezichtigen zijn zoals de bibliotheek in de Duomo, de Cripta en het Battistero. Wat je daarbij zeker niet mag overslaan is het panorama dal Facciatone. Via het Museo dell’Opera kun je bij dit uitzichtpunt komen. Groepsgewijs mogen bezoekers via een smalle wenteltrap naar boven. Op de smalle balustrade waait meestal een verkoelend briesje dat het uitzicht op Siena nog fijner maakt. Meer hierover is te lezen in het blog over een stedentrip in Siena.

Parco di Pinocchio. Foto door KidsErOpUit.
Parco di Pinocchio. Foto door KidsErOpUit.

Parco di Pinocchio

Een van de bekendste sprookjesfiguren is Pinokkio. Het houten mannetje dat door Gepetto wordt gemaakt en wiens neus groeit als hij liegt. In Collodi is het Parco di Pinocchio te vinden. Geen pretpark, maar meer een park. Al wandelend kom je allerlei figuren uit het verhaal van Pinokkio tegen. Het allermooiste is de walvis, waar je als bezoeker zelfs een kijkje in kunt nemen. Let tijdens het wandelen wel op, want hier en daar staat een ‘verfrissende’ verrassing te wachten waar je je camera geen kennis mee wilt laten maken. Ga je er met kinderen heen? Dan kunnen zij in Parco di Pinocchio leuk spelen.

Bonustip! Ga je met kinderen naar Italië? Dan zijn deze tips voor een tussenstop ook handig om te checken.

Meer lezen:

1 comment

Denise 10 september 2018 - 21:59

Ik vond Pisa een erg leuke stad! Ik hoor best vaak mensen zeggen dat ze Pisa niet leuk vonden, maar ik vond het juist wel heel leuk, zelfs in de winter. Ik was er zonder m’n kinderen maar wil zeker ook eens mét ze.
Florence is ook mooi ja, ook daar was ik in een ander seizoen. Fietsen heb ik er niet gedaan, maar dat is altijd leuk inderdaad en zou ik nu ook zeker doen.
Grappig ook die fresco-workshop!

Reply

Laat een bericht achter!