• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
De zilveren lepel kookboek

De zilveren lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben

7 januari 2018 door Aniek Rooderkerken

De zilveren lepel

De Zilveren Lepel mag bij echte Italië-liefhebbers niet in de keuken ontbreken. Het boek wordt in Italië zelf al meer dan 60 jaar verkocht en is de Italiaanse kookbijbel. De nieuwe Nederlandstalige editie van De Zilveren Lepel is bijna 1.500 pagina’s dik en telt meer dan 2.000 recepten.

IL CUCCHIAIO D’ARGENTO: DE ZILVEREN LEPEL

De Nederlandse uitgave van Il cucchiaio d’argento, De zilveren lepel, is een standaardwerk voor wie van Italiaans koken houdt. Deze editie telt bijna 1500 pagina’s met meer dan 2000 Italiaanse (streek)recepten. Of je nu zelf pizzadeeg wil kneden, tagliatella wil maken met je pastamachine of een verse pastasaus in elkaar wil draaien, het recept vind je in dit boek.

Het kookboek wordt gezien als dé culinaire bijbel van de Italiaanse keuken en gaat al een tijdje mee. Il cucchiaio d’argento werd bedacht door de uitgeverij Editoriale Domus en het boek met zijn duidelijk uitgelegde recepten werd direct immens populair. Het duurde een paar decennia voor er een Nederlandse uitgave kwam en ook de Nederlandse kookliefhebber de Italiaanse culinaire erfgoed in huis kon halen.

1.500 PAGINA’S MET RECEPTEN

Inmiddels zijn we al een aantal edities verder. De nieuwste editie telt bijna 1.500 pagina’s met recepten. De eerste hoofdstukken gaan over tradities van de Italiaanse keuken, kooktermen en kookgerei. Daarna volgen elf hoofdstukken met categorieën zoals groente, vlees en desserts. Elke categorie heeft een eigen kleur. Wel zo handig als je in dit omvangrijke boek op zoek gaat naar een recept! Het boek sluit af met menu’s van beroemde chef-koks en een complete receptenlijst per hoofdstuk en een uitgebreid register.

De recepten staan op alfabetische volgorde volgens de Italiaanse receptbenaming, maar ook de Nederlandse benaming wordt benoemd. De receptuur is beknopt, maar altijd duidelijk en makkelijk te volgen. Niet elk recept heeft een foto, dus soms moet je je verbeelding gebruiken.

HET BESTE ITALIAANSE KOOKBOEK

Al met al is De Zilveren Lepel een ideaal boek als je alles wil weten over de Italiaanse keuken. In het boek vind je namelijk alle Italiaanse klassiekers. Als je maar één kookboek in huis hebt, zorg dan dat het De Zilveren Lepel is!

De Zilveren Lepel
ISBN 9789000309757
€ 49,99
Uitgever: van Dishoeck
Bestel De Zilveren Lepel via deze link bij bol.com

Categorie: Boekentips, Italiaanse keuken, Italiaanse kookboeken, Italië

Dit vind je misschien ook leuk

Toscane verkennen op een e-bikeTe voet of op de fiets van kust naar kust in Italië
Riomaggiore, Cinque Terre3 Op Reis in Italië
Fruit op de markt in Napels in de wijk Rione SanitàOp culinaire ontdekkingstocht door Napels!

Lees Interacties

Reacties

  1. Martin zegt

    25 januari 2018 om 21:34

    Ik heb hem hoor! wel alweer een wat oudere editie. Prachtig kookboek die alweer te lang stof staat te vangen tussen de andere kookboeken. Ik ga hem binnenkort weer eens bekijken en iets kiezen om te maken. Er staat voldoende in…

    Beantwoorden
  2. Annemarie zegt

    30 januari 2018 om 19:50

    Wij hebben De Zilveren Lepel ook en we koken er regelmatig een recept uit. Bijna wekelijks. Wel vaak dezelfde recepten trouwens, terwijl er zoveel in staat. 😉

    Beantwoorden
  3. Penders Jeanine zegt

    7 november 2021 om 18:05

    Waar staan de Cannoli’s vermeld?

    Beantwoorden
    • Aniek Rooderkerken zegt

      11 november 2021 om 14:12

      Ik heb mijn boek er even bij gepakt (4e druk, 2008) maar daar staat helaas geen recept voor cannoli in.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Recept: Madelievensoep uit het kookboek Fratello / Sorella

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel de nieuwe editie! Met artikelen over droomverblijven, Prato (het kleine zusje van Florence), zuidoost Sardinië, Rome by night en de lekkerste recepten van de beroemde chef-kok Theo Randall.

Meer reisinspiratie

Volg me op Instagram via @ItalieUitgelicht

Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen he Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen het levensverhaal van een man, Ik, aan de hand van de huizen waar hij gewoond heeft. Een statig pand, een lawaaiig appartement, een souterrain, en andere plekken waar Ik gewoond heeft en die voor huis kunnen doorgaan.
#boekentip
Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontv Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontvangt 😍 Een heerlijke fles olijfolie van @al_fianco. En ook een mooie, zware fles om aan een Italië-liefhebber cadeau te doen. 
Deze olijfolie komt uit Molise. Hier genieten de olijfbomen van de mediterraanse zon en een lichte zeebries. Als dank schenken ze (h)eerlijke olijven waar Al Fianco dan weer deze olijfolie van maakt. Deze fles is het resultaat van de oogst van oktober ‘22. 🫒
Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even een dag op in huis met de nieuwe @desmaakvanitalie . Met lekker leesvoer over Sardinië en Napels, om eens wat te noemen.
Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om pr Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om prosecco. 🥂Want bubbels geven net even een extra feestelijk tintje aan je avond. Met deze prosecco uit de Veneto maak je pas écht indruk.
En voor een tientje is het ook nog eens een koopje ☺️ Waar je ‘m koopt lees je in de blog.
Link in bio!
Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interes Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interessant en gelaagd familieverhaal, ingebed in de hedendaagse geschiedenis, met een ongewone en intrigerende hoofdpersoon. Tegelijkertijd is het een portret van Duitsland en Sicilië gedurende 70 jaar.
Link in bio!
De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de w De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de wereld van Pompeï en Herculaneum’ in het @drentsmuseumassen !

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023