Home Kunst & CultuurBoekentips De zilveren lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben

De zilveren lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben

door Aniek Rooderkerken
De zilveren lepel kookboek

De zilveren lepel

De Zilveren Lepel mag bij echte Italië-liefhebbers niet in de keuken ontbreken. Het boek wordt in Italië zelf al meer dan 60 jaar verkocht en is de Italiaanse kookbijbel. De nieuwe Nederlandstalige editie van De Zilveren Lepel is bijna 1.500 pagina’s dik en telt meer dan 2.000 recepten.

IL CUCCHIAIO D’ARGENTO: DE ZILVEREN LEPEL

De Nederlandse uitgave van Il cucchiaio d’argento, De zilveren lepel, is een standaardwerk voor wie van Italiaans koken houdt. Deze editie telt bijna 1500 pagina’s met meer dan 2000 Italiaanse (streek)recepten. Of je nu zelf pizzadeeg wil kneden, tagliatella wil maken met je pastamachine of een verse pastasaus in elkaar wil draaien, het recept vind je in dit boek.

Het kookboek wordt gezien als dé culinaire bijbel van de Italiaanse keuken en gaat al een tijdje mee. Il cucchiaio d’argento werd bedacht door de uitgeverij Editoriale Domus en het boek met zijn duidelijk uitgelegde recepten werd direct immens populair. Het duurde een paar decennia voor er een Nederlandse uitgave kwam en ook de Nederlandse kookliefhebber de Italiaanse culinaire erfgoed in huis kon halen.

1.500 PAGINA’S MET RECEPTEN

Inmiddels zijn we al een aantal edities verder. De nieuwste editie telt bijna 1.500 pagina’s met recepten. De eerste hoofdstukken gaan over tradities van de Italiaanse keuken, kooktermen en kookgerei. Daarna volgen elf hoofdstukken met categorieën zoals groente, vlees en desserts. Elke categorie heeft een eigen kleur. Wel zo handig als je in dit omvangrijke boek op zoek gaat naar een recept! Het boek sluit af met menu’s van beroemde chef-koks en een complete receptenlijst per hoofdstuk en een uitgebreid register.

De recepten staan op alfabetische volgorde volgens de Italiaanse receptbenaming, maar ook de Nederlandse benaming wordt benoemd. De receptuur is beknopt, maar altijd duidelijk en makkelijk te volgen. Niet elk recept heeft een foto, dus soms moet je je verbeelding gebruiken.

HET BESTE ITALIAANSE KOOKBOEK

Al met al is De Zilveren Lepel een ideaal boek als je alles wil weten over de Italiaanse keuken. In het boek vind je namelijk alle Italiaanse klassiekers. Als je maar één kookboek in huis hebt, zorg dan dat het De Zilveren Lepel is!

De Zilveren Lepel
ISBN 9789000309757
€ 49,99
Uitgever: van Dishoeck
Bestel De Zilveren Lepel via deze link bij bol.com

Meer lezen:

2 comments

Martin 25 januari 2018 - 21:34

Ik heb hem hoor! wel alweer een wat oudere editie. Prachtig kookboek die alweer te lang stof staat te vangen tussen de andere kookboeken. Ik ga hem binnenkort weer eens bekijken en iets kiezen om te maken. Er staat voldoende in…

Reply
Annemarie 30 januari 2018 - 19:50

Wij hebben De Zilveren Lepel ook en we koken er regelmatig een recept uit. Bijna wekelijks. Wel vaak dezelfde recepten trouwens, terwijl er zoveel in staat. 😉

Reply

Laat een bericht achter!