Home Zuid-ItaliëCampanië Dit zijn de favoriete plekken in Italië van Yvonne van der Laan

Dit zijn de favoriete plekken in Italië van Yvonne van der Laan

door Aniek Rooderkerken
Napels, foto door Yvonne van der Laan

De favoriete plekken in Italië van Yvonne van der Laan

“Italië is zo veelzijdig, ik hou ervan! Het is alweer veel te lang geleden dat ik in Italië was en als ik de foto’s weer zie begrijp ik echt niet waarom. Ik deel mijn 6 favoriete plekken met je. Dan kan ik zelf stiekem nóg een keer wegdromen bij de foto’s.” 

Napels: mijn favoriete Italiaanse stad

Okee, toegegeven.. ik heb nog lang niet alle Italiaanse steden gezien, maar Napels steekt met kop en schouders boven alle andere steden uit, die ik in Italië bezocht heb. De hectiek, de chaos, de vergane glorie en de sfeer. Allemaal moeilijk te verslaan. Bovendien heeft Napels een heel aantal bijzondere bezienswaardigheden in de directe omgeving. Genoeg om je minstens een kleine week te vermaken. Wat dacht je van de Vesuvius, de ruïnes van Herculaneum en de brandende velden van Campi Flegrei.

Pompeii, foto door Yvonne van der Laan

Pompeii, foto door Yvonne van der Laan

Pompeii

Voor mij is het absolute hoogtepunt in de omgeving van Napels de stad Pompeii. Wij hadden het geluk om er op een rustige dag te zijn, waardoor we soms alleen door de stille straatjes liepen en ik het gevoel had dat ik de mensen hier nog haast kon zien en horen.. vlak voor die enorme uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. Veel gebouwen zijn nog in zeer herkenbare staat en ook de mozaïeken en muurschilderingen zijn nog op veel plekken mooi in tact. Kom alleen vroeg, want ik hoor van veel mensen dat het erg druk kan worden hier.

Burano, foto door Yvonne van der Laan

Burano, foto door Yvonne van der Laan

Murano en Burano bij Venetië

Vanuit Venetië maak je met de Vaparetto, de bootbus, heel gemakkelijk een tochtje naar de eilandjes Murano en Burano. Deze kleurrijke dorpjes zien een stuk minder toeristen dan Venetië zelf en zijn een leuke afwisseling met de stad. Met een beetje geluk tref je in de stille achteraf-straatjes de inwoners midden in een kaartspel aan, terwijl de was vrolijk aan de lijn wappert en de dames een beetje handwerken voor de deur. Een eilandje dat vrijwel helemaal niemand bezoekt is Torcello, dat een korte oversteek vanuit Burano is. Een geweldige basiliek, met mooie mozaïeken en een typisch Italiaanse begraafplaats zullen hier zeker je aandacht trekken.

Vernazza, foto door Yvonne van der Laan

Vernazza, foto door Yvonne van der Laan

Wandelen langs de 5 dorpen van Cinque Terre

Meer kleurrijke dorpjes vind je langs de grillige kust van Ligurië. De 5 dorpjes van Cinque Terre zijn verbonden door een wandelpad, dat de steile klimmen die erin zitten meer dan waard is. De uitzichten op de dorpjes en de kust is vaak spectaculair. Begin vroeg in de ochtend met lopen bij het eerste dorpje: Riomaggiore. Je kan wandelen tot het laatste of één na laatste dorpje en daar de trein of de boot terug nemen naar je startpunt.

Padova, foto door Yvonne van der Laan

Padova, foto door Yvonne van der Laan

Padova

Niet al te ver van Venetië en dus een leuke uitstap als je daar bent is Padova of Padua. Deze studentenstad krijgt een stuk minder bezoekers dan Venetië en heeft daardoor ook een heel ander karakter. Je vindt hier leuke markten, één van de grootste pleinen van Europa en de imposante Santa Giustina basiliek.

Markt Lugano, foto door Yvonne van der Laan

Markt Lugano, foto door Yvonne van der Laan

Eigenlijk geen Italië, maar stiekem toch: Ticino

Als kind las ik het boek “Levende Bezems” van Liza Tetzner. Het speelt zich af op de grens tussen Italië en Zwitserland, maar voornamelijk aan de Zwitserse kant. Toch is dit gebied verrassend Italiaans, ondanks dat het officieel geen Italië is. Tijdens een tripje naar Ticino is het echter geen enkel probleem om geregeld de grens over te steken en de mooiste plaatsen aan beide kanten te bezoeken. Prachtige bergen, heldere meren, levendige markten en hooggelegen dorpjes zijn zo een aantal ingrediënten van een vakantie in Ticino.

Meer blogs van Yvonne lees je op yvonnevanderlaan.nl!

Deel deze blog op Pinterest!

Dit zijn de favoriete plekken in Italië van Yvonne van der Laan

Dit zijn de favoriete plekken in Italië van Yvonne van der Laan

Meer lezen:

1 comment

Sherilynn 30 juni 2018 - 08:19

Heel leuk artikel, dit zijn toevallig ook mijn favorieten in Italië! Vooral Padova, omdat ik daar een halfjaar heb gestudeerd! 🙂

Reply

Laat een bericht achter!