Home Kunst & CultuurBoekentips Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

door Aniek Rooderkerken
Dromen van Italië - Nicky Pellegrino

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.”

Wat zou jij doen als je deze advertentie tegenkwam? Zou je de sprong wagen en een huis voor 1 euro kopen in Italië? Of zou je de stap niet durven zetten? Nicky Pellegrino’s nieuwste boek Dromen van Italië gaat over mensen die geen moment twijfelen en met niet meer dan 1 euro een vervallen huis kopen in het bergdorpje Montenello.

Dromen van Italië

Het Italiaanse bergdorpje Montenello loopt langzaam leeg. Mensen vertrekken en komen niet meer terug. De burgemeester van het dorpje, Salvio Valentini, heeft maar een droom: het dorpje nieuw leven inblazen. Hiervoor bedenkt hij met zijn assistent Augusto het plan om een aantal vervallen huizen in het dorp te koop aan te bieden voor één euro, in de hoop buitenlanders naar het dorp te trekken.

Al snel gaat zijn bericht viral. Het lijkt of iedereen ervan droomt om in Italië te wonen! Samen met Augusto gaat hij op zoek naar mensen die passen bij het dorp. De pas gescheiden Mimi die een eigen leven op besluit te bouwen. De Australische Edward en Gino die terugkeren naar het dorp van Gino’s vader. En Elise, die samen met haar vriend al jaren zonder succes een huis probeert te kopen in Londen.

Een heerlijk ontspannen boek, met interessante karakters tegen de achtergrond van een charmant bergdorpje in Italië!

Nicky Pellegrino

Nicky Pellegrino groeide op in Engeland en woont tegenwoordig in Nieuw-Zeeland, maar haar wortels liggen in het zuiden van Italië. Elke zomer gaat ze terug voor een familiebezoek, de beste mozzarella en nieuwe inspiratie voor haar boeken.

Nicky Pellegrino | Dromen van Italië | ISBN 9789026151620 | Uitgeverij De Fontein |  € 20 | Bestel Dromen van Italië bij bol.com

Dromen van Italië - Nicky Pellegrino
Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links

Meer lezen:

Laat een bericht achter!