• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Reizen naar Puglia
  • Cultuur op Reis
  • Avontuur op Reis
  • Contact
  • Blog
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boekentips
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boeken
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Het pastaboek door Gennaro Contaldo

16 april 2016

Gennaro Contaldo is een van de beroemdste, meest getalenteerde en flamboyante Italiaanse koks ter wereld, aldus Jamie Oliver. Dat hij een heerlijke pasta kan bereiden moge dus duidelijk zijn. Het pastaboek van Gennaro Contaldo door Jamie Oliver’s FoodTube is gevuld met recepten voor pasta, pasta en nog eens pasta. Simpel, heerlijk en in het seizoen.

Mamma’s, nonna’s en pasta met ragù

“Pasta is een essentieel onderdeel van het Italiaanse dieet, en traditionele gezinnen eten het minstens één keer per dag. De mamma’s en nonna’s die thuis water, bloem en eidooiers kneden hebben de basis gelegd voor een mondiale industrie. Het bleek dat niet alleen de Italianen er dol op zijn.” aldus Contaldo in zijn kleine maar fijne kookboek.

“Voor mij als Italiaan, heeft pasta altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kind zag ik hoe mijn moeder verse pasta maakte, en dan altijd de typisch Zuid-Italiaanse variant, zonder ei. Ze gebruikte nooit een pastamachine, maar deed alles met de deegroller. Mijn moeder maakte het minstens eens per week, meestal op zondag, voor bij de vleesragù van mijn tante die meestal vele uren, of soms een hele nacht op het fornuis stond te pruttelen. Die hemelse smaak weet ik helaas nog altijd niet te evenaren.”

Het pastaboek door Gennaro Contaldo
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Tip! Bekijk het recept voor het perfecte pastadeeg.

Pasta in alle soorten en maten

Contaldo heeft het boekje gevuld met uiteenlopende recepten. Van het basisrecept voor pastadeeg en botersaus met salie, tot aan heerlijke orecchiette met wilde rucola en pecorino, en cappellacci met zomergroenten. De heerlijke seizoensgebonden recepten bieden ook in de herst en winter genoeg inspiratie. Zo lees je hoe je penne met flespompoen en pancetta maakt, maar ook tagliatelle met wildragù ‘in bianco’. Meer dan genoeg recepten om je pastarepertoire een boost te geven.

Gennaro Contaldo was ooit de mentor van de jonge Jamie Oliver, maar is vooral bekend van de tv-serie Two Greedy Italians en de bijbehorende kookboeken. Het pastaboek door Gennaro Contaldo verscheen in de reeks Jamie Oliver’s FoodTube presenteert…, no-nonsense kookboeken met aanvullende tips en recepten op Jamie Olivers YouTube-kanaal.

Italianen leven voor goed eten en dus zijn ook de meest simpele pastagerechten overheerlijk. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij de pastarecepten in het boekje. Verwacht geen dik kookboek vol uitgebreide recepten, maar een handzaam boekje met duidelijke en toegankelijke recepten en zo nu en dan een extra tip of herinnering van de chef. De recepten zijn gevarieerd en verdeeld naar de seizoenen. Lichte en frisse lentegerechten, zonnige recepten in de zomer, en stevige en volle pasta’s voor het najaar en de winter.

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo is hier te bestellen.

Jamie Oliver’s FoodTube | Het Pastaboek door Gennaro Contaldo | Kosmos Uitgevers| ISBN 9789021561721

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Categorie: Boekentips, Italiaanse keuken, Italië

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl, cultuuropreis.com en avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Mercato Centrale - Foto © Aniek RooderkerkenCarciofi en kalfshoofden, de Mercato Centrale in Florence
Een piramide in RomeEgypte in Rome, een piramide in Trastevere
Crodino on the rocks: overheerlijke Crodino receptenEen aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Lees Interacties

Reacties

  1. ivonne calis zegt

    18 april 2016 om 21:21

    Dat klinkt als een boek naar mijn hart. Niet te moeilijk en vol inspiratie.

    Beantwoorden
  2. Jenny - ikreis.net zegt

    21 april 2016 om 07:28

    Dat ziet er uit als een smakelijk boek!

    Beantwoorden
  3. Kelly | Dutchie on the Road zegt

    21 april 2016 om 11:54

    Ik ben dol op kookboeken…maar heb er al zo ontzettend veel, haha. Pasta blijft toch favoriet bij veel mensen.

    Beantwoorden
  4. Antonette Spaan zegt

    22 april 2016 om 07:54

    Echt serieus, ik hou van pasta! Het liefst zou ik elke dag een pasta eten maar helaas, dan word ik zo rond als een tonnetje…

    Beantwoorden
  5. Carolien | Dream the World zegt

    22 april 2016 om 08:53

    Hmmm… ben net bezig om mijn koolhydraten te verminderen (waarmee ik flink afgevallen ben), maar ik moet zeggen, pasta kan ik niet weerstaan, dus daar maak ik een uitzondering voor!

    Beantwoorden
  6. Jempi zegt

    23 april 2016 om 11:46

    Pasta, ja daar kun je bij mij dus niets verkeerd mee doen hé…ik zou alle dagen wel pasta kunnen eten! Njamie 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

De twee gezichten van keizer Marcus Aurelius

Primaire Sidebar

Ciao

Ontdek Italië voorbij de gebaande paden. Italië Uitgelicht laat je het authentieke Italië zien, waar kunst, cultuur en geschiedenis overal voelbaar zijn. Hier lees je reisverhalen die dieper graven, tips voor inspirerende tentoonstellingen en boeken die het land tot leven brengen. Voor wie met aandacht wil reizen en de cultuur en schoonheid van Italië écht wil beleven.

Lees meer

Sluit aan bij de 6700+ andere leden in onze online community

Beleef Italië | Italië Uitgelicht |

Footer

Disclaimer

Op de gehele website berust copyright. Deze content mag niet gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming. Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Logo Italië Uitgelicht

Meer reisinspiratie?

Avontuur op Reis – Outdoor inspiratie voor de mooiste actieve reizen

Cultuur op Reis – Ontdek de wereld door cultuur, musea en erfgoed

Reizen naar Puglia – Alle informatie voor jouw reis naar Puglia!

Copyright Italië Uitgelicht © 2025

Italië Uitgelicht gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk werkt en om bezoekersaantallen te meten. Hiernaast ook niet-functionele cookies, voor sociale media-, advertentie- en analysegegevens. Cookies die niet strikt noodzakelijk zijn om deze website te laten werken, kun je weigeren.