Home Italiaanse keuken Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

door Aniek Rooderkerken
Crodino on the rocks: overheerlijke Crodino recepten

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het is een heerlijk alcoholvrij alternatief om van ‘la dolce vita’ te genieten. Wij gingen op zoek naar de geschiedenis van Crodino en naar overheerlijke Crodino cocktails.

De geschiedenis van Crodino

De naam verraadt het al: Crodino is vernoemd naar het Italiaanse kuuroord Crodo, in het Valle Antigorio vlakbij het Lago Maggiore. Het minerale bronwater uit de eeuwenoude bron ‘Fonte Lisiel’ vlakbij Crodo dient namelijk als ingrediënt voor de Crodino. Het bitterzoete Italiaanse aperitief Crodino werd in 1964 ontwikkeld door de Società Terme di Crodo.

Crodino wordt gemaakt van een mengsel van fijne kruiden en specerijen, onder andere vanille, kaneel, nootmuskaat, en natuurlijke extracten van zuidvruchten. Al deze ingrediënten worden apart geëxtraheerd en toegevoegd aan het zuivere mineraalwater uit de Lisielbron. Samen zorgen deze ingrediënten voor de verfrissende en bitterzoete smaak van Crodino.

Crodino on the rocks

We hebben verschillende Crodino cocktails gevonden. De meest bekende is wel Crodino on the rocks. Simpeler kan het niet! Schenk een flesje Crodino in een glas, bijvoorbeeld een whiskyglas, samen met ijsblokjes. Voeg een schijfje sinaasappel toe om jouw Crodino on the rocks helemaal compleet te maken.

Crodino Spritz

Net iets feestelijker dan de Crodino is de Crodino Spritz, een variatie op de bekende Aperol Spritz. Het recept is eenvoudig: de Crodino cocktail bestaat namelijk uit 3 delen prosecco, 2 delen Crodino en 1 deel bruiswater.

Crodino-Mandarijn Cocktail

Een alcoholvrije variatie op de Crodino Spitz is de Crodino-Mandarijn Cocktail. Vul een glas voor de helft met crushed ice en schenk hier het sap van mandarijnen bij. Schenk in het glas 1 flesje Crodino en serveer met een schijfje mandarijn en een takje verse munt.

Tip: lees ook eens de blog over 5 Italiaanse & zomerse cocktails!

Meer lezen:

1 comment

Edith 18 augustus 2017 - 21:08

Er zat laatst een flesje Crodino in mijn HelloFresh-box en ik vond het leuk om het eens te proberen. Moest wel echt een beetje aan de smaak wennen hoor, het is toch vrij bitter! Kan me voorstellen dat het wel lekker mixt in een cocktail… maar nu heb ik de mijne al op 😉

Reply

Laat een bericht achter!