Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Gennaro Contaldo is een van de beroemdste, meest getalenteerde en flamboyante Italiaanse koks ter wereld, aldus Jamie Oliver. Dat hij een heerlijke pasta kan bereiden moge dus duidelijk zijn. Het pastaboek van Gennaro Contaldo door Jamie Oliver’s FoodTube is gevuld met recepten voor pasta, pasta en nog eens pasta. Simpel, heerlijk & in het seizoen.

Mamma’s, nonna’s en pasta met ragù

“Pasta is een essentieel onderdeel van het Italiaanse dieet, en traditionele gezinnen eten het minstens één keer per dag. De mamma’s en nonna’s die thuis water, bloem en eidooiers kneden hebben de basis gelegd voor een mondiale industrie. Het bleek dat niet alleen de Italianen er dol op zijn.” aldus Contaldo in zijn kleine maar fijne kookboek. “Voor mij als Italiaan, heeft pasta altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kind zag ik hoe mijn moeder verse pasta maakte, en dan altijd de typisch Zuid-Italiaanse variant, zonder ei. Ze gebruikte nooit een pastamachine, maar deed alles met de deegroller. Mijn moeder maakte het minstens eens per week, meestal op zondag, voor bij de vleesragù van mijn tante die meestal vele uren, of soms een hele nacht op het fornuis stond te pruttelen. Die hemelse smaak weet ik helaas nog altijd niet te evenaren.”

Pasta in alle soorten en maten

Contaldo heeft het boekje gevuld met uiteenlopende recepten. Van het basisrecept voor pastadeeg en botersaus met salie, tot aan heerlijke orecchiette met wilde rucola en pecorino, en cappellacci met zomergroenten. De heerlijke seizoensgebonden recepten bieden ook in de herst en winter genoeg inspiratie. Zo lees je hoe je penne met flespompoen en pancetta maakt, maar ook tagliatelle met wildragù ‘in bianco’. Meer dan genoeg recepten om je pastarepertoire een boost te geven.

Gennaro Contaldo was ooit de mentor van de jonge Jamie Oliver, maar is vooral bekend van de tv-serie ‘Two Greedy Italians‘ en de bijbehorende kookboeken. Het pastaboek door Gennaro Contaldo verscheen in de reeks ‘Jamie Oliver’s FoodTube presenteert…’, no-nonsense kookboeken met aanvullende tips en recepten op Jamie Olivers YouTube-kanaal.

Italianen leven voor goed eten en dus zijn ook de meest simpele pastagerechten overheerlijk. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij de pastarecepten in het boekje. Verwacht geen dik kookboek vol uitgebreide recepten, maar een handzaam boekje met duidelijke en toegankelijke recepten en zo nu en dan een extra tip of herinnering van de chef. De recepten zijn gevarieerd en verdeeld naar de seizoenen. Lichte en frisse lentegerechten, zonnige recepten in de zomer, en stevige en volle pasta’s voor het najaar en de winter.

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo is hier te bestellen.

Jamie Oliver’s FoodTube
Het Pastaboek door Gennaro Contaldo
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021561721

Het pastaboek door Gennaro Contaldo
Het pastaboek door Gennaro Contaldo
More from Aniek Rooderkerken

Een aperitief uit Crodo en heerlijke Crodino cocktails

Crodino is een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Het...
Read More

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *