• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Het pastaboek door Gennaro Contaldo

16 april 2016 door Aniek Rooderkerken

Gennaro Contaldo is een van de beroemdste, meest getalenteerde en flamboyante Italiaanse koks ter wereld, aldus Jamie Oliver. Dat hij een heerlijke pasta kan bereiden moge dus duidelijk zijn. Het pastaboek van Gennaro Contaldo door Jamie Oliver’s FoodTube is gevuld met recepten voor pasta, pasta en nog eens pasta. Simpel, heerlijk en in het seizoen.

Mamma’s, nonna’s en pasta met ragù

“Pasta is een essentieel onderdeel van het Italiaanse dieet, en traditionele gezinnen eten het minstens één keer per dag. De mamma’s en nonna’s die thuis water, bloem en eidooiers kneden hebben de basis gelegd voor een mondiale industrie. Het bleek dat niet alleen de Italianen er dol op zijn.” aldus Contaldo in zijn kleine maar fijne kookboek.

“Voor mij als Italiaan, heeft pasta altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kind zag ik hoe mijn moeder verse pasta maakte, en dan altijd de typisch Zuid-Italiaanse variant, zonder ei. Ze gebruikte nooit een pastamachine, maar deed alles met de deegroller. Mijn moeder maakte het minstens eens per week, meestal op zondag, voor bij de vleesragù van mijn tante die meestal vele uren, of soms een hele nacht op het fornuis stond te pruttelen. Die hemelse smaak weet ik helaas nog altijd niet te evenaren.”

Het pastaboek door Gennaro Contaldo
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Pasta in alle soorten en maten

Contaldo heeft het boekje gevuld met uiteenlopende recepten. Van het basisrecept voor pastadeeg en botersaus met salie, tot aan heerlijke orecchiette met wilde rucola en pecorino, en cappellacci met zomergroenten. De heerlijke seizoensgebonden recepten bieden ook in de herst en winter genoeg inspiratie. Zo lees je hoe je penne met flespompoen en pancetta maakt, maar ook tagliatelle met wildragù ‘in bianco’. Meer dan genoeg recepten om je pastarepertoire een boost te geven.

Gennaro Contaldo was ooit de mentor van de jonge Jamie Oliver, maar is vooral bekend van de tv-serie Two Greedy Italians en de bijbehorende kookboeken. Het pastaboek door Gennaro Contaldo verscheen in de reeks Jamie Oliver’s FoodTube presenteert…, no-nonsense kookboeken met aanvullende tips en recepten op Jamie Olivers YouTube-kanaal.

Italianen leven voor goed eten en dus zijn ook de meest simpele pastagerechten overheerlijk. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij de pastarecepten in het boekje. Verwacht geen dik kookboek vol uitgebreide recepten, maar een handzaam boekje met duidelijke en toegankelijke recepten en zo nu en dan een extra tip of herinnering van de chef. De recepten zijn gevarieerd en verdeeld naar de seizoenen. Lichte en frisse lentegerechten, zonnige recepten in de zomer, en stevige en volle pasta’s voor het najaar en de winter.

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo is hier te bestellen.

Jamie Oliver’s FoodTube | Het Pastaboek door Gennaro Contaldo | Kosmos Uitgevers| ISBN 9789021561721

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Categorie: Boekentips, Italiaanse keuken, Italiaanse kookboeken, Italië

Dit vind je misschien ook leuk

Uitzicht over de baai Cala Barca in het Porto Conte Regionaal Park op SardiniëHet waanzinnig mooie Porto Conte Regionaal Park op Sardinië
Castelsardo, SardiniëNieuw bij Corendon: het Italiaanse eiland Sardinië
Fluistering door Lien van HorenFluistering door Lien van Horen

Lees Interacties

Reacties

  1. ivonne calis zegt

    18 april 2016 om 21:21

    Dat klinkt als een boek naar mijn hart. Niet te moeilijk en vol inspiratie.

    Beantwoorden
  2. Jenny - ikreis.net zegt

    21 april 2016 om 07:28

    Dat ziet er uit als een smakelijk boek!

    Beantwoorden
  3. Kelly | Dutchie on the Road zegt

    21 april 2016 om 11:54

    Ik ben dol op kookboeken…maar heb er al zo ontzettend veel, haha. Pasta blijft toch favoriet bij veel mensen.

    Beantwoorden
  4. Antonette Spaan zegt

    22 april 2016 om 07:54

    Echt serieus, ik hou van pasta! Het liefst zou ik elke dag een pasta eten maar helaas, dan word ik zo rond als een tonnetje…

    Beantwoorden
  5. Carolien | Dream the World zegt

    22 april 2016 om 08:53

    Hmmm… ben net bezig om mijn koolhydraten te verminderen (waarmee ik flink afgevallen ben), maar ik moet zeggen, pasta kan ik niet weerstaan, dus daar maak ik een uitzondering voor!

    Beantwoorden
  6. Jempi zegt

    23 april 2016 om 11:46

    Pasta, ja daar kun je bij mij dus niets verkeerd mee doen hé…ik zou alle dagen wel pasta kunnen eten! Njamie 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

De twee gezichten van keizer Marcus Aurelius

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel de nieuwe editie! Met artikelen over de perfecte plek onder de zon, rondje Lago Trasimeno, Garfagnana de tuin van Toscane, culinair Isola D’ Elba, Triëst, stad van boeken en koffie en nieuwe recepten van de Pasta Grannies!

Meer reisinspiratie

Volg me op Instagram via @ItalieUitgelicht

Een beetje Italië in…. Frankrijk! Het Pausenpal Een beetje Italië in…. Frankrijk! Het Pausenpaleis (Palais des Papes) in Avignon wel te verstaan. Avignon werd in 1309 de verblijfplaats van de pausen, tijdens hun ballingschap uit Rome. Paus Benedictus XII en paus Clemens VI lieten het paleis tussen 1335 en 1352 bouwen op een uitstekende rots boven de Rhône.
In Avignon in meer te ontdekken voor Italiëliefhebbers. Het Petit Palais museum herbergt een unieke verzameling schilderijen uit de Middeleeuwen en de Italiaanse Renaissance.
En zo was ik dan een weekend in Siena. Wat een pra En zo was ik dan een weekend in Siena. Wat een prachtige stad blijft het ook altijd 🥰
Vanaf vandaag te zien in Centraal Museum Utrecht! Vanaf vandaag te zien in Centraal Museum Utrecht! ‘De Bentvueghels: Een berucht kunstgenootschap in Rome’.
Heb jij de tentoonstelling al gezien? Wat vond je ervan?
De tentoonstelling De Bentvueghels. Een berucht ku De tentoonstelling De Bentvueghels. Een berucht kunstgenootschap in Rome is van 11 februari 2023 tot en met 4 juni 2023 te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Bijzonder, want nooit eerder was er een tentoonstelling over het beruchte kunstgenootschap. De Bentvueghels vertelt het verhaal van een broederschap van jonge mannen die hielden van feestvieren en grappen maken, maar die voor alles kunstenaar waren. Lees meer in de link in bio!
Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen he Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen het levensverhaal van een man, Ik, aan de hand van de huizen waar hij gewoond heeft. Een statig pand, een lawaaiig appartement, een souterrain, en andere plekken waar Ik gewoond heeft en die voor huis kunnen doorgaan.
#boekentip
Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontv Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontvangt 😍 Een heerlijke fles olijfolie van @al_fianco. En ook een mooie, zware fles om aan een Italië-liefhebber cadeau te doen. 
Deze olijfolie komt uit Molise. Hier genieten de olijfbomen van de mediterraanse zon en een lichte zeebries. Als dank schenken ze (h)eerlijke olijven waar Al Fianco dan weer deze olijfolie van maakt. Deze fles is het resultaat van de oogst van oktober ‘22. 🫒

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023