• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Italiaanse kunst
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Hét online reismagazine over Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Kunst & musea
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Het pastaboek door Gennaro Contaldo

16 april 2016 door Aniek Rooderkerken

Gennaro Contaldo is een van de beroemdste, meest getalenteerde en flamboyante Italiaanse koks ter wereld, aldus Jamie Oliver. Dat hij een heerlijke pasta kan bereiden moge dus duidelijk zijn. Het pastaboek van Gennaro Contaldo door Jamie Oliver’s FoodTube is gevuld met recepten voor pasta, pasta en nog eens pasta. Simpel, heerlijk en in het seizoen.

Mamma’s, nonna’s en pasta met ragù

“Pasta is een essentieel onderdeel van het Italiaanse dieet, en traditionele gezinnen eten het minstens één keer per dag. De mamma’s en nonna’s die thuis water, bloem en eidooiers kneden hebben de basis gelegd voor een mondiale industrie. Het bleek dat niet alleen de Italianen er dol op zijn.” aldus Contaldo in zijn kleine maar fijne kookboek.

“Voor mij als Italiaan, heeft pasta altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kind zag ik hoe mijn moeder verse pasta maakte, en dan altijd de typisch Zuid-Italiaanse variant, zonder ei. Ze gebruikte nooit een pastamachine, maar deed alles met de deegroller. Mijn moeder maakte het minstens eens per week, meestal op zondag, voor bij de vleesragù van mijn tante die meestal vele uren, of soms een hele nacht op het fornuis stond te pruttelen. Die hemelse smaak weet ik helaas nog altijd niet te evenaren.”

Het pastaboek door Gennaro Contaldo
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Pasta in alle soorten en maten

Contaldo heeft het boekje gevuld met uiteenlopende recepten. Van het basisrecept voor pastadeeg en botersaus met salie, tot aan heerlijke orecchiette met wilde rucola en pecorino, en cappellacci met zomergroenten. De heerlijke seizoensgebonden recepten bieden ook in de herst en winter genoeg inspiratie. Zo lees je hoe je penne met flespompoen en pancetta maakt, maar ook tagliatelle met wildragù ‘in bianco’. Meer dan genoeg recepten om je pastarepertoire een boost te geven.

Gennaro Contaldo was ooit de mentor van de jonge Jamie Oliver, maar is vooral bekend van de tv-serie Two Greedy Italians en de bijbehorende kookboeken. Het pastaboek door Gennaro Contaldo verscheen in de reeks Jamie Oliver’s FoodTube presenteert…, no-nonsense kookboeken met aanvullende tips en recepten op Jamie Olivers YouTube-kanaal.

Italianen leven voor goed eten en dus zijn ook de meest simpele pastagerechten overheerlijk. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij de pastarecepten in het boekje. Verwacht geen dik kookboek vol uitgebreide recepten, maar een handzaam boekje met duidelijke en toegankelijke recepten en zo nu en dan een extra tip of herinnering van de chef. De recepten zijn gevarieerd en verdeeld naar de seizoenen. Lichte en frisse lentegerechten, zonnige recepten in de zomer, en stevige en volle pasta’s voor het najaar en de winter.

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo is hier te bestellen.

Jamie Oliver’s FoodTube | Het Pastaboek door Gennaro Contaldo | Kosmos Uitgevers| ISBN 9789021561721

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Categorie: Boekentips, Italiaanse keuken, Italiaanse kookboeken, Italië

Dit vind je misschien ook leuk

Goppion Caffè: fairtrade én biologische koffie uit ItaliëGoppion Caffè: fairtrade én biologische koffie uit Italië
Bianchi Racefiets in Museo NicolisDe fiets van Da Vinci
Voor de Italië-liefhebber: de Verslaafd aan Italië VerjaardagskalenderVoor de Italië-liefhebber: de Verslaafd aan Italië Verjaardagskalender

Lees Interacties

Reacties

  1. ivonne calis zegt

    18 april 2016 om 21:21

    Dat klinkt als een boek naar mijn hart. Niet te moeilijk en vol inspiratie.

    Beantwoorden
  2. Jenny - ikreis.net zegt

    21 april 2016 om 07:28

    Dat ziet er uit als een smakelijk boek!

    Beantwoorden
  3. Kelly | Dutchie on the Road zegt

    21 april 2016 om 11:54

    Ik ben dol op kookboeken…maar heb er al zo ontzettend veel, haha. Pasta blijft toch favoriet bij veel mensen.

    Beantwoorden
  4. Antonette Spaan zegt

    22 april 2016 om 07:54

    Echt serieus, ik hou van pasta! Het liefst zou ik elke dag een pasta eten maar helaas, dan word ik zo rond als een tonnetje…

    Beantwoorden
  5. Carolien | Dream the World zegt

    22 april 2016 om 08:53

    Hmmm… ben net bezig om mijn koolhydraten te verminderen (waarmee ik flink afgevallen ben), maar ik moet zeggen, pasta kan ik niet weerstaan, dus daar maak ik een uitzondering voor!

    Beantwoorden
  6. Jempi zegt

    23 april 2016 om 11:46

    Pasta, ja daar kun je bij mij dus niets verkeerd mee doen hé…ik zou alle dagen wel pasta kunnen eten! Njamie 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

De twee gezichten van keizer Marcus Aurelius

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Connect

Zoeken

Bestel de nieuwe editie van De Smaak van Italië!

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Pre-order de nieuwe editie!

  • Ontmoet de salvataggi van TOSCANE
  • BOEIEND Bolzano Wandelen, wijnen & wellness
  • Wegdromen in RAVELLO Hier wil je ooit eens slapen
  • KNAPPE KOPPEN Kleurrijk keramiek van Sicilië
  • NAPELS’ ZIEL IN DE ZOMER Op pad met een streetfotograaf
  • CITYTRIP CHIOGGIA Het kleine zusje van Venetië

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Privacy Policy & Disclaimer

Meer reisinspiratie

@ItalieUitgelicht

Tijdens een vakantie in Toscane is er van alles te Tijdens een vakantie in Toscane is er van alles te zien en te beleven. Hier tref je een mooie mix van kleurrijke dorpjes, culturele steden, overheerlijke wijnen en indrukwekkende natuur. Maar welke plekken mag je absoluut niet missen? In de nieuwste blog nemen we je mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Toscane. Link in bio!
Je leert het meest over de culinaire en lokale tra Je leert het meest over de culinaire en lokale tradities als je zelf aan de slag gaat tijdens een workshop. En dus moeten we aan de slag! Bij Agriturismo Agave Alghero leren we de fijne kneepjes van het pastamaken, uiteraard van de lokale pastasoorten.
Wauw! Wat is het Parco Regionale do Porto Conte pr Wauw! Wat is het Parco Regionale do Porto Conte prachtig! En wat zijn er mooie verhalen te ontdekken. Dit ga ik de komende dagen doen, dus houd de stories in de gaten.
Wist je dat dit park ooit grotendeels moerasgebied was? Gevangenen uit een strafkolonie hebben het gebied ontgonnen, in het museum (gevestigd in de oude gevangenis) leer je er alles over.
La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n kookboek waarbij je het liefst direct álle recepten wilt maken. De recepten zijn voorzien van verrukkelijke introducties, zijn goed te volgen en voorzien van volop foto’s. 
Een ode aan de zoete Italiaanse keuken en een onmisbaar kookboek voor de liefhebber van Italiaanse lekkernijen.
Lees meer via de link in bio!
In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het L In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het Limburgs Museum ontdek je deze zomer hoe het was om hier in de Romeinse tijd te leven. Aan de hand van bijzondere historische vondsten word je meegenomen naar het Romeinse leven langs de Rijn en Maas.
Deze mantelspeld van verguld zilver werd bijvoorbeeld gevonden in Zwammerdam, maar is van Germaanse oorsprong. (Afbeelding: Rijksmuseum van Oudheden Leiden)
Lees meer in de blog. Link in bio!
Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe edi Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe editie van De Smaak van Italië lezen. Met een bucketlist voor Italië, paradijselijk Ponza én een item over fietsen in Umbrië.
Wil je het magazine nog bestellen, dan vind je in de sidebar van mijn blog een linkje.
Ps: check hoe kat Cipollini steeds mijn foto’s photobombed 😂

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

avontuuropreis.com waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

En ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan zeker de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2022