Home Kunst & CultuurBoekentips Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Het pastaboek door Gennaro Contaldo

door Aniek Rooderkerken
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Gennaro Contaldo is een van de beroemdste, meest getalenteerde en flamboyante Italiaanse koks ter wereld, aldus Jamie Oliver. Dat hij een heerlijke pasta kan bereiden moge dus duidelijk zijn. Het pastaboek van Gennaro Contaldo door Jamie Oliver’s FoodTube is gevuld met recepten voor pasta, pasta en nog eens pasta. Simpel, heerlijk en in het seizoen.

Mamma’s, nonna’s en pasta met ragù

“Pasta is een essentieel onderdeel van het Italiaanse dieet, en traditionele gezinnen eten het minstens één keer per dag. De mamma’s en nonna’s die thuis water, bloem en eidooiers kneden hebben de basis gelegd voor een mondiale industrie. Het bleek dat niet alleen de Italianen er dol op zijn.” aldus Contaldo in zijn kleine maar fijne kookboek.

“Voor mij als Italiaan, heeft pasta altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als kind zag ik hoe mijn moeder verse pasta maakte, en dan altijd de typisch Zuid-Italiaanse variant, zonder ei. Ze gebruikte nooit een pastamachine, maar deed alles met de deegroller. Mijn moeder maakte het minstens eens per week, meestal op zondag, voor bij de vleesragù van mijn tante die meestal vele uren, of soms een hele nacht op het fornuis stond te pruttelen. Die hemelse smaak weet ik helaas nog altijd niet te evenaren.”

Het pastaboek door Gennaro Contaldo
Het pastaboek door Gennaro Contaldo

Pasta in alle soorten en maten

Contaldo heeft het boekje gevuld met uiteenlopende recepten. Van het basisrecept voor pastadeeg en botersaus met salie, tot aan heerlijke orecchiette met wilde rucola en pecorino, en cappellacci met zomergroenten. De heerlijke seizoensgebonden recepten bieden ook in de herst en winter genoeg inspiratie. Zo lees je hoe je penne met flespompoen en pancetta maakt, maar ook tagliatelle met wildragù ‘in bianco’. Meer dan genoeg recepten om je pastarepertoire een boost te geven.

Gennaro Contaldo was ooit de mentor van de jonge Jamie Oliver, maar is vooral bekend van de tv-serie Two Greedy Italians en de bijbehorende kookboeken. Het pastaboek door Gennaro Contaldo verscheen in de reeks Jamie Oliver’s FoodTube presenteert…, no-nonsense kookboeken met aanvullende tips en recepten op Jamie Olivers YouTube-kanaal.

Italianen leven voor goed eten en dus zijn ook de meest simpele pastagerechten overheerlijk. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hun hart ophalen bij de pastarecepten in het boekje. Verwacht geen dik kookboek vol uitgebreide recepten, maar een handzaam boekje met duidelijke en toegankelijke recepten en zo nu en dan een extra tip of herinnering van de chef. De recepten zijn gevarieerd en verdeeld naar de seizoenen. Lichte en frisse lentegerechten, zonnige recepten in de zomer, en stevige en volle pasta’s voor het najaar en de winter.

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo

Het Pastaboek door Gennaro Contaldo is hier te bestellen.

Jamie Oliver’s FoodTube | Het Pastaboek door Gennaro Contaldo | Kosmos Uitgevers| ISBN 9789021561721

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

6 comments

ivonne calis 18 april 2016 - 21:21

Dat klinkt als een boek naar mijn hart. Niet te moeilijk en vol inspiratie.

Reply
Jenny - ikreis.net 21 april 2016 - 07:28

Dat ziet er uit als een smakelijk boek!

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 21 april 2016 - 11:54

Ik ben dol op kookboeken…maar heb er al zo ontzettend veel, haha. Pasta blijft toch favoriet bij veel mensen.

Reply
Antonette Spaan 22 april 2016 - 07:54

Echt serieus, ik hou van pasta! Het liefst zou ik elke dag een pasta eten maar helaas, dan word ik zo rond als een tonnetje…

Reply
Carolien | Dream the World 22 april 2016 - 08:53

Hmmm… ben net bezig om mijn koolhydraten te verminderen (waarmee ik flink afgevallen ben), maar ik moet zeggen, pasta kan ik niet weerstaan, dus daar maak ik een uitzondering voor!

Reply
Jempi 23 april 2016 - 11:46

Pasta, ja daar kun je bij mij dus niets verkeerd mee doen hé…ik zou alle dagen wel pasta kunnen eten! Njamie 🙂

Reply

Laat een bericht achter!