Home Kunst & CultuurBoekentips Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi

Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi

door Aniek Rooderkerken
Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi

Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi

De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis. Als je 46 bent en niemand kijkt meer naar je om – wat kun je dan doen? Diego besluit om andere mensen te gaan helpen en zet de mooiste plannen in gang: hij herstelt de ruzie tussen twee vrienden, helpt zijn beste vriend beroemd te worden en bezorgt zijn zoon een vriendin. Wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen. Het leven lijkt steeds somberder te worden. Toch heeft elke miskleun uiteindelijk een verrassend resultaat.

Een hartverwarmende roman

Na 100 gelukkige dagen is er nu Je leeft maar 1 keer, de tweede humoristische en hartverwarmende roman van Fausto Brizzi. Ook dit boek vertelt weer een bijzonder verhaal. De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis en besluit om andere mensen te gaan helpen. Hiervoor zet hij de mooiste plannen in gang, maar wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen.

Na een diepe depressie besluit Diego zijn leven een nieuwe richting te geven door mensen in zijn directe omgeving te gaan helpen. Diego ontdekt dat hij zelf gelukkiger wordt als hij iets voor andere mensen doet. Een boodschap net zo mooi als die van Brizzi’s debuutroman 100 gelukkige dagen.

Lezen!

De feel good roman is ontroerend en tegelijkertijd vol humor, zoals ik ook van Fausto Brizzi verwacht had. Een heerlijk verhaal om te lezen met een duidelijke boodschap achter het geheel. Waarom geniet je niet van het hier en nu…. Je leeft maar 1 keer.

Fausto Brizzi | Je leeft maar 1 keer | Uitgever Luitingh-Sijthoff | ISBN 9789024570737 | Hardcover € 18,99 | Bestel bij bol.com

Bekijk ook mijn tips voor 25 boeken voor Italiëliefhebbers!

Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi
Je leeft maar 1 keer door Fausto Brizzi

Meer lezen:

Laat een bericht achter!