La Vita è Dolce van Letitia Clark is een heerlijk samenvoegsel van Letitia’s favoriete recepten die ze ontdekte in Italië. De schrijfster woont namelijk op Sardinië en haar nieuwste kookboek staat vol met maar één ding: Italiaanse desserts. Laat het maar aan dit boek over om je te verleiden met heerlijke recepten, fijne anekdotes en prachtige locatiefotografie. Ja, La Vita è Dolce deelt letterlijk de zoete dingen in het leven en brengt een stukje Italië in huis.
La Vita è Dolce
“La Vita è Dolce van Letitia Clark is hét kookboek met de heerlijkste recepten voor Italiaanse zoetigheden.” Dat las ik voor ik het boek in huis had en om eerlijk te zijn was mijn interesse toen al gewekt. Want Italiaanse cakes, een goede crostata, koekjes als amaretti, of Italiaanse desserts als panna cotta of tiramisu… daar mag je mij ’s nachts voor wakker maken. En om meteen maar met de deur in huis te vallen: La Vita è Dolce stelt wat dat betreft niet teleur. Het kookboek omvat ruim 200 bladzijden vol Italiaanse zoetigheden.
In 7 hoofdstukken vind je de recepten van talloze zoetigheden: Koekjes (biscotti), Krokante taarten (crostate), Cakeachtige taarten (Torte), Lepeldesserts (Dolci al cucchiato), Gegist en gebakken, Gelato en Cadeautjes. De hoofdstukken omvatten recepten van verschillende niveaus, voor de beginnende bakker tot voor wie een uitdagender recept zoekt. Elk recept wordt ingeleid met achtergrondinformatie of tips over het recept. Naast de koek en gebak is er dus ook een apart hoofdstuk gewijd aan het maken van echte gelato.

De neiging om álle recepten te maken…
Recepten die er bijna te lekker uitzien om daadwerkelijk op te eten, zoals de kleine perzik-amandelkoekjes met ricottaroom. Snelle recepten die er altijd indrukwekkend uitzien, zoals de citroen-sorbetto die in een uitgeholde citroen geserveerd wordt. Dat is wel de gemene deler van de recepten: ze zien er indrukwekkend uit, maar zijn eenvoudig genoeg om te maken voor de gemiddelde thuiskok. En de meeste ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden. Dus geen reden om niet aan het bakken te slaan.
La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n kookboek waarbij je het liefst direct álle recepten wilt maken. De recepten zijn voorzien van verrukkelijke introducties, zijn goed te volgen en voorzien van volop foto’s. De recepten worden afgewisseld met sfeerfoto’s van Italiaanse landschappen, of bijvoorbeeld een Pasticceria op een dorpspleintje, en natuurlijk met foto’s en illustraties van de recepten. Een ode aan de zoete Italiaanse keuken en een onmisbaar kookboek voor de liefhebber van Italiaanse lekkernijen.


Over Letitia Clark
Letitia Clark is schrijver, illustrator en chef-kok. Letitia is geboren in Devon, Engeland. Ze behaalde een master in Engelse literatuur voordat ze besloot haar andere passie na te jagen: eten. Ze volgde een opleiding tot chef-kok en ging aan de slag in enkele van de beste restaurants in Londen, waaronder Spring, Morito en The Dock Kitchen. In 2017 verhuisde ze van Oost-Londen naar Sardinië, begon te schrijven over eten en zette haar werk als illustrator voort.
Meer lezen?
Letitia Clark | La Vita è Dolce | Vertaling: Renate Hagenouw | Uitgeverij Becht | 2022 | ISBN: 9789023016908 | Hardcover € 29,99 | Koop het boek bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com
Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari.

Geef een reactie