Home Italië De mooiste bestemmingen in Italië in 2018 volgens reisbloggers

De mooiste bestemmingen in Italië in 2018 volgens reisbloggers

door Aniek Rooderkerken
Alghero met een huurauto verkennen

De mooiste bestemmingen in Italië in 2018 volgens reisbloggers

Van Palermo tot Puglia en van Alghero tot de thermen van Saturnia. Deze reisbloggers weten het zeker: dit zijn de mooiste bestemmingen in Italië in 2018!

Palermo foto © Followmyfootprints

Palermo foto © Followmyfootprints

Fascinerend Palermo

Denise tipt Palermo: “Van alle steden die ik dit jaar gezien heb was Palermo het allergaafst. Wat een prachtige stad! Een tikkeltje rauw, maar op en top Zuid-Italiaans. Met prachtige bezienswaardigheden, levendige straatmarkten en heerlijke steegjes om doorheen te dwalen. Een must see, zowel puur als citytrip als tijdens en rondreis over Sicilië.

Authentiek Puglia. Foto © Carolien van dreamtheworld.nl

Authentiek Puglia. Foto © Carolien van dreamtheworld.nl

Going local in Puglia

Wil je een bijzondere ervaring in Italië ver weg van het massatoerisme? Maak dan een authentieke tour door Puglia. Je gaat op pad met locals die je kennis laten maken met hun land en hun culturele gebruiken, maar vooral ook met de lokale producten en producenten. Zo ga je zelf olijven plukken en nadien leer je alles over de olijfolie productie inclusief een proeverij. Je krijgt een kijkje in de lokale wijnproductie en je leert zelf pasta maken. Je maakt even onderdeel uit van de lokale bevolking. Volgens dreamtheworld.nl is dit een beleving om nooit meer te vergeten. 

De Palio van Siena. Foto © travelaroundwithme

De Palio van Siena. Foto © travelaroundwithme

De Palio van Siena

Henriette: “De Palio di Siena, ik noem het de emotie van Siena. Twee keer per jaar staat deze Italiaanse stad in het teken van dé paardenrace op het Piazze del Campo. Het is een uniek event waarbij al maanden voorafgaand aan de grote dag speculaties gaande zijn. Het is een strijd tussen de contrade (wijken) die wordt uitgevochten tijdens de paardenrace. Ieder detail is belangrijk en je moet een paar dagen in de stad verblijven om enigszins te kunnen begrijpen wat de Palio betekent voor de Sienezen.”

Sanne van Chitaltravels tipt Lipari

Sanne van Chitaltravels tipt Lipari

Lipari en de Eolische Eilanden

Sanne van Chitaltravels tipt Lipari, het hoofdeiland van de Eolische eilanden bij Sicilië. Op Lipari lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het is een oase van rust, omgeven door een heldere kobaltblauwe zee. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie zijn hier in overvloed aanwezig. Een bruisend stadje, gezellige winkelstraatjes, heerlijk eten en de beste lokale wijnen. Afgelegen stranden met kleine baaitjes en een ongelofelijk helderblauwe zee. De natuur is ruig met prachtige vergezichten en leent zich goed om zelf te verkennen. Voor al dit moois reis je af naar de Eolische eilanden, een vulkanische eilandengroep ten Noorden van Sicilië.

Alghero met een huurauto verkennen

Alghero met een huurauto verkennen

Alghero volgens Chantal

Chantal van Alleen op reis tipt de stad Alghero voor 2018. “Begin oktober vloog ik een weekje naar de stad Alghero op het eiland Sardinië. Daar huurde ik een Fiat 500 en crosste ik vervolgens het halve eiland over. Wat een fijne plek! Het weer was nog lekker warm en zonnig in oktober en de prachtige stranden heerlijk rustig.” Lees voor tips voor Sardinië de blog van Alleen op reis.

Soave in de Veneto. Foto © travelwriter.nl

Soave in de Veneto. Foto © travelwriter.nl

Wijnranken in Soave

Travelwriter.nl ontdekte de Soave regio. “Als een groene zee van wijnranken strekken de heuvels zich uit over het landschap. We zijn midden in het Soave wijngebied in het oostelijke deel van de Italiaanse provincie Verona. In de valleien Valle d‘Illasi en Val d’Alpone wordt de beroemde Soave wijn geproduceerd, maar er is nog veel meer te beleven dan enkel wijnproeven, hoe heerlijk ook.” Lees meer!

Garda Trentino, foto © myfootprints.nl

Garda Trentino, foto © myfootprints.nl

Garda/Trentino

Ivonne bezocht de noordkant van het Gardameer. Ze sliepen in de plaats Riva del Garda, en ontdekten de regio Garda/Trentino. “De bergen in deze regio vormen een waar paradijs voor liefhebbers van natuur, actieve vakanties, oude stadjes en lekker eten. In de korte tijd die we hadden maakten we diverse prachtige wandelingen en fietsten een dag over een speciaal aangelegd fietspad. Uitrusten deden we op de vele terrasjes die het gebied rijk is en waarvan er heel veel een prachtig uitzicht over het meer hebben. Een week was lang niet genoeg om alles te verkennen wat de regio te bieden heeft, dus vervelen ga je je zeker niet als je deze kant uitkomt!” Wil je meer lezen over de vakantie in Garda/Trentino? Je leest het hier in dit uitgebreide blog.

Fietsen buiten Rome, Foto © safeandhealthytravel.com

Fietsen buiten Rome, Foto © safeandhealthytravel.com

Fietsen buiten Rome

Een stedentrip naar Rome is natuurlijk helemaal super! Maar Jacomijn laat zien dan er meer is dan de stad zelf. “Rome is een stad waar je nooit genoeg van krijgt. Toch ging ik een dag buiten die stad fietsen!! Ik had over de meren Bracciano en Martignano gehoord en wilde daar een leuke tocht fietsen. Heerlijk fietsen in het landschap van de provincie Lazio met mooie vergezichten. Met natuurlijk een pauze in een typisch Italiaans dorpje aan het meer Bracciano. Het werd een heerlijke sportieve dag!”

Saturnia: thermale baden. Foto © Wellness Spots

Saturnia: thermale baden. Foto © Wellness Spots

De thermale baden van Saturnia

Op 2 kilometer afstand van het Toscaanse plaatsje Saturnia vind je verscholen tussen de heuvels de warmwaterbronnen van Saturnia. De temperatuur is constant rond de 37 graden en dat zorgt ervoor dat de thermale baden een therapeutische en ontspannende werking hebben op het lichaam. De natuurlijke warmwaterbronnen zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Het thermale water is afkomstig uit diverse bronnen die zich uitstrekken van de berg Amiata tot de heuvels van Albenga en Fiora tot aan Roselle en Talamone.

Dit waren de mooiste bestemmingen in Italië in 2018 volgens reisbloggers. Wat is jouw reistip voor Italië?

Meer lezen:

24 comments

Nicole Orriëns 1 januari 2018 - 11:36

Wat een prachtige foto’s allemaal! Vooral dat balkon vol met bloemen vind ik mooi!

Reply
Ingrid 1 januari 2018 - 11:45

Leuk om te lezen en prachtige foto’s. I love italy

Reply
Laura Martens 1 januari 2018 - 11:48

Ohhh zo super mooi! Ik houd wel echt van Italië en zon!

Reply
ivonne 1 januari 2018 - 14:19

Gaaf, ik ontdek alweer een paar mooie nieuwe plekjes voor een volgend bezoek! Leuk altijd zo’n blog vol mooie tips!

Reply
Marieke 1 januari 2018 - 20:05

Wat een prachtige foto’s! Zelf ben ik aan het Gardameer geweest. Wat mij betreft ook een echte aanrader! Die thermale baden zien er ook wel top uit trouwens!

Reply
Suzanne 3 januari 2018 - 16:22

Sicilië vind ik altijd zo mooi!

Reply
Madelon - Meer met mama 3 januari 2018 - 19:15

Wat een prachtige foto’s allemaal zeg! Krijg nu al zin om op vakantie te gaan.

Reply
Jessica 3 januari 2018 - 22:34

Wij zien in Siena geweest, niet met de paardenraces hoor, maar wat een mooie indrukwekkend stad is dat. wauw!

Reply
esther 4 januari 2018 - 17:28

Heel mooi! Ik heb nog veel te weinig van Italië gezien, hoewel ik ook wel echt verrast was door de schoonheid van Sicilië.

Reply
Martin 5 januari 2018 - 09:34

mooi! Ik ben in Milaan en Rome geweest, maar Itale is natuurlijk nog veel meer. Met hele mooie plekjes! Bij ons staat Napels nog op de wensenlijst, maar als ik dit zie komt er nog wel meer bij

Reply
Denise 5 januari 2018 - 19:33

Leuk Aniek! Ik heb het nu ik terug ben in Nederland pas rustig bekeken. Ik ga de blog even delen!

Reply
Carolien 6 januari 2018 - 15:47

Heerlijk blog! En dank voor het delen van mijn Puglia tip. Ik kom steeds vaker in Italië. Heb al een aantal steden bezocht. Vorig jaar was ik in Puglia én in Rome. Dit jaar ga ik weer naar Italië, naar het onbekende Abruzzo. Heel benieuwd naar!

Reply
Elisa 6 januari 2018 - 16:16

Wat een mooie lijst! En handig, bij ons staat Italië op de planning dit jaar. Ik ga sowieso naar Rome en we willen graag naar Sicilië eind augustus. Dat staat al een poosje op een wishlist, dus het moet er maar eens van komen haha.

Reply
Britte 11 januari 2018 - 21:34

De tip van Chantal spreekt me wel aan! Sardinië lijkt me een prachtig eiland en zo’n plek op eigen houtje met een autootje ontdekken ligt me wel.

Reply
Jamey 12 januari 2018 - 12:56

Ik heb altijd al eens naar Italië willen gaan. Wie weet deze zomer.

Reply
Nicole Orriëns 12 januari 2018 - 13:52

Wat een handig overzicht van bestemmingen van reisbloggers. Die weten waar ze het over hebben tenslotte!

Reply
Judith 12 januari 2018 - 14:41

Die thermale baden zijn echt heel erg gaaf zeg! Daar zou ik ook wel heen willen

Reply
MamaPlaneet 12 januari 2018 - 20:44

Wij zitten eraan te denken naar Italie te gaan in de zomervakantie met onze kinderen. Prachtige bestemmingen heb je uitgezocht, helaas weet ik nog niet wat kindvriendelijk is en zo.

Reply
Joanne 12 januari 2018 - 22:34

Oh wat prachtig allemaal! Ik ben alleen nog maar in Milaan geweest, maar zou nog graag meer willen zien van Italië!

Reply
Lazy Bird 13 januari 2018 - 14:24

Prachtige foto’s! Doen je meteen wegdromen he 🙂 Als ik naar Italië ga, kom ik nog eens terug kijken hier!

X Lazy Bird

Reply
kiki hasselton 15 januari 2018 - 19:10

wat een prachtige foto’s zeg!! die authentieke straatmarkten vind ik altijd super leuk en gezellig. Eigenlijk al (te) lang niet meer in italie geweest, misschien een citytrip voor dit jaar maar plannen 🙂

Reply
Sabine 16 januari 2018 - 10:00

Prachtige bestemmingen, het lijkt me ook heerlijk om daar weer een keer naar toe te gaan! Italië is in mijn ogen een heel vriendelijk en toegankelijk land. De menzen zijn warm en prettig!

Reply
Esther 26 januari 2018 - 16:48

Wat een mooie lijst aan bijzondere Italiaanse bestemmingen. Ik zou echt nog naar zoveel plekken willen gaan in Italie. Op de planning staat allereerst de omgeving van Perugia. Ik ben benieuwd.

Reply
Henriette 1 augustus 2018 - 07:03

Wat een mooi artikel is het geworden!

Reply

Laat een bericht achter!