Home Italië Ontdekt in Italië: 3 mooie Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol

Ontdekt in Italië: 3 mooie Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol

door Aniek Rooderkerken
De Wernerhof bij Jenesien in Zuid-Tirol, overnachten bij Roter Hahn

Ontdekt in Italië: 3 mooie Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol

Een ontspannen vakantie op de boerderij in het prachtige Zuid-Tirol. Dat is wat je te wachten staat wanneer je overnacht bij een van de Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol. Ik ontdekte deze drie fijne accommodaties!

Ölackererhof in Novacella

De eerste hiervan is de Ölackererhof, een woonboerderij in Novacella / Neustift, vlakbij Bressanone / Brixen. Hier verbleef ik in een prachtig en pas verbouwd appartement tussen de wijngaarden vol Grüner veltliner en Silvaner.

De Ölackererhof van Hildegard en Markus
De Ölackererhof van Hildegard en Markus

En dus kan je hier wakker worden met uitzicht over de wijngaarden en met een heerlijk ontbijt: verse broodjes, zelfgemaakte jam, iedere dag appeltaart of andere zelfgebakken heerlijkheden én appelsap uit eigen gaard. Want de trots van de boerderij zijn wel de de appelboomgaarden. Heerlijk toch?

Het uitgebreide ontbijt op de Ölackererhof.
Verse appelsap als welkomstcadeau op de Ölackererhof.

De Ölackererhof ligt in Novacella, een klein dorp dat vooral bekend staat om de grootse Abbazia di Novacella. Lees hier wat er nog meer te doen is in Novacella. Mijn aanrader: wijn proeven in de kantine van het klooster.

Häuslerhof: vakantie op de boerderij in Natz-Schabs

Een aanrader voor fietsliefhebbers is de Häuslerhof  in Natz-Schabs, vlakbij Novacella. Deze boerderij is namelijk fietsvriendelijk. Je kan ebikes huren en met Konrad als gids prachtige fietstochten maken, van ontspannen tochten tussen de appelboomgaarden tot technische trails in het bos. Want deze regio heeft veel mooie paden voor mountainbikers.

Mountainbike met Konrad van de Häuslerhof
Mountainbike met Konrad van de Häuslerhof

Het mooiste is dat je na de tocht wordt verrast met overheerlijke Bauernkrapfen en wijn van de boerderij. Er worden namelijk allerlei lekkere dingen verbouwd bij de boerderij en dus kon ik niet weggaan zonder allemaal lekkers in de boerderijwinkel te hebben gekocht: jam, wijn, appelsap en honing.

Het is echt een boerderij voor actieve mensen. Je kan wandelingen of nordic walking tochten maken met Karin, mountainbiken met Konrad, sneeuwschoenlopen of winterwandelingen maken. En dat kan je afsluiten met een Zuid-Tirools vieruurtje of barbecue in de wijngaarden.

Misschien wel de beste Bauernkrapfen in Zuid-Tirol!
Misschien wel de beste Bauernkrapfen in Zuid-Tirol!

Wernerhof, hoog in de heuvels boven Bolzano

Voor de derde boerderij gaan we de bergen in. Hoog boven Bolzano ligt de Wernerhof, tussen hellingen vol wijngaarden en uitgestrekte appelgaarden vol Golden delicious en Jonagold. Je merkt het, overal in Zuid-Tirol kan je heerlijke streekproducten proeven. Hier zijn dat jam, fruit en appelsap.

De Wernerhof bij Jenesien
De Wernerhof bij Jenesien

Aan de overkant van het dal zie je de Dolomieten van de Schlern, Rosengarten en Latemar. Dat verklapt dat je hier ook goed kan wandelen. Eigenaresse Gabi neemt ons mee naar de hoogvlakte Salten, een hoogplateau dat zich uitstrekt tussen Mölten en Jenesien. Je loopt hier tussen lariksbomen en veldbloemen. Een tussenstop maak je bij Gasthof Langfenn waar je op het terras een koud witbiertje drinkt. Je kan vanaf hier trouwens ook naar de Uomini di Pietro, de Stoanerne Mandln, lopen.

Hiken naar de hoogvlakte Salten in Zuid-Tirol
Hiken naar de hoogvlakte Salten in Zuid-Tirol

Roter Hahn boerderijen

Je merkt het, bij de Roter Hahn boerderijen beleef je het echte Zuid-Tirolse boerderijleven. Je kan meekijken bij het werk op de boerderij, proeven van gezonde Zuid-Tirools ontbijtjes met producten van eigen teelt en zelfgebakken boerenbrood of de wijn van eigen wijngaard genieten. Dat gecombineerd met prachtig luxe appartementen maakt een vakantie bij deze boerderijen onvergetelijk. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer een keer terug te gaan!

Meer lezen:

1 comment

Esther 24 december 2019 - 10:46

Wat een mooie boerderijen. Met name die derde spreekt me enorm aan, wat een uitzicht op die bergen! Volgens mij kom je hier helemaal tot rust. En dan ook nog tussen de wijngaarden, ideaal. Ik kan me goed voorstellen dat je hier graag nog een keer terugkomt.

Reply

Laat een bericht achter!