Home ReistipsAccommodaties Piëmonte verkennen vanuit B&B Cascina rosa

Piëmonte verkennen vanuit B&B Cascina rosa

door Aniek Rooderkerken
Cascina Rosa, Piemonte

Piëmonte verkennen vanuit B&B Cascina rosa

“Che calma”, wat rustig. “La semplicità dell’essere umano con la bellezza della natura: combinazione vincente! Bellissima atmosfera … posto meraviglioso. Grazie!” De berichten die reizigers vóór mij achterlieten in het gastenboek zijn lovend. Maar geef ze eens ongelijk! Onder een parasol zit ik aan de rand van het zwembad. Op de stoel naast me geniet een zwart-witte kat loom van de zon, net als ik. Ik ben al bijna door boek nummer twee heen en zo nu en dan kijk ik over de rand van de pagina naar het ongelofelijke uitzicht dat je hier hebt. Je kijkt kilometers ver uit over het hart van de Monferrato regio, over wijngaarden, straten die als spaghettislierten door het landschap kronkelen en het stadje Moncalvo in de verte.

Cascina Rosa.... heerlijk ontspannen

Cascina Rosa…. heerlijk ontspannen

Heerlijk ontspannen

Het bordje bij de ingang van de b&b vertelt wat ons de komende dagen te doen staat: relax! We worden hartelijk verwelkomd door Sabina en krijgen meteen tips voor een restaurant voor deze avond, welke gerechten we hier moeten eten en welke stadjes we moeten bezoeken. Maar voor het zover is krijgen we eerst nog een glas wijn in onze hand gedrukt. Ik voel me hier al meteen thuis!

De grote prachtig verbouwde roze geverfde boerderij (cascina rosa) ligt midden in het groen, op de top van een kleine heuvel niet ver van Moncalvo en Grazzano Badoglio. Vanuit de tuin heb je tussen de bomen door uitzicht op de omliggende heuvels. Zelfs vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht. Je vindt altijd wel een plekje in de schaduw, in een hangmat of een luie stoel, of gewoon aan de rand van het zwembad. Het uitzicht is vooral adembenemend bij zonsondergang.

Cascina Rosa

Cascina Rosa

Wielrennen en wijnproeven

Het enige waar ik me druk om hoef te maken is welke stad ik morgen bezoek. Wellicht Turijn, Milaan of Genua. Of meer dichtbij Asti, Alba of Alessandria. Terwijl ik mijmer mogen we een aantal wijnen uit de streek proberen; de overheerlijke Barbera en Grignolino. En ook de Ruchè zou ik graag willen proeven. Stefano van Poderi Girola vertelt ons meer over de wijnen en de wijngaard.

Wil je meer doen dan alleen relaxen, dan is er genoeg te beleven in de omgeving. Pak de racefiets of mountainbike en ontdek de omgeving op een sportieve manier. Vraag de eigenaars van Cascina Rosa een wijnproeverij voor je te organiseren. Ga rondom het stadje Asti op zoek naar de wijnhuizen waar men de beroemde Moscato d’Asti maakt, de licht mousserende witte wijn. Of bezoek in september in Asti zelf de Palio.

Wielrennen in Piëmonte

De racefiets mocht ook mee deze vakantie

Eigenlijk is het een klein paradijs. Je dompelt je er onder in een wereld van natuur en rust. En heerlijk eten uiteraard, je bent niet voor niets in Piëmonte. De b&b is een perfecte uitvalsbasis om de dorpen en steden in Piëmonte te ontdekken. De comfortabele kamers zijn eenvoudig ingericht, maar in elk detail zie je de zorg en aandacht van de eigenaren. En alle kamers bieden uitzicht op de heuvels van Monferrato. En de schilderachtige accomodatie… de ideale plek om heerlijk te ontspannen. Anti-stress gegarandeerd!

Cascina Rosa

Viale Pininfarina 33
14035 Grazzano Badoglio (Asti)
Piemonte

Je kan meer informatie vinden op www.cascinarosa33.it of boeken via booking.com.

Cascina Rosa wijnproeverij

Cascina Rosa wijnproeverij

Meer lezen:

Laat een bericht achter!