• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
B&B Podere del Buongustaio in Umbrië

Podere del Buongustaio: een b&b in Umbrië

19 mei 2018 door Aniek Rooderkerken

Podere del Buongustaio

Adje Middelbeek woont sinds 3 jaar in een klein dorp in de regio Umbrië. Voordat ze naar Italië vertrok was ze in Nederland eigenaar van een b&b gecombineerd met een galerie en beeldentuin. In Italië runt ze Podere del Buongustaio, een vakantieappartement met b&b. Als gepassioneerd chef-kok kookt ze hier graag voor haar gasten. 

Adje Middelbeek

Adje Middelbeek had in Nederland al een bijzondere b&b met galerie en beeldentuin, maar besloot het toch over een andere boeg te gooien. In plaats van – zoals anderen van haar leeftijd- met pensioen te gaan, kocht zij in het jaar dat zij 63 werd in haar uppie een huis. En niet zomaar een huis. Adje vertelt: “Het huis ligt aan het einde van een strada bianca, dus midden in de natuur. Het huis en de omgeving rond het huis waren beiden al 10 jaar verlaten. Het huis verdiende een grote opknapbeurt en de grond eromheen was een jungle. Nu moemen mijn gasten het ‘Il Paradiso’.”

Een jaar na de aankoop, in 2014, startte Adje met de b&b Podere del Buongustaio. “Hier kan ik mensen in contact brengen en zelf uiting geven aan mijn allergrootste passie: koken. Ik organiseer wine & foodreizen in samenwerking met een Michelin-Chef Joop Zwiep en Wildplukker (paddestoelen, bloemen en kruiden) Edwin Florès, dit najaar komt er een nieuw kookboek van hem uit in samenwerking met Jonnie Boer van de Librije.”

De tuinen van B&B Podere del Buongustaio
De tuinen van Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio

Umbrië voor lekkerbekken dus: truffels, wildzwijnen en olijfboomgaarden

Adje is op een prachtplek terecht gekomen. “Ik woon in Umbrië, bij een klein dorp Montegiove, en dus op de Campagna. Ik heb voor Umbrië gekozen omdat dit het groene hart van Italië is, het leven nog heel basaal is en er weinig toeristen zijn.”

Ze vervolgt: “Ik viel voor het huis en deze plek omdat ik hier echt midden in de natuur woon. Hier zijn geen uitlaatgassen en is er geen straling van allerlei masten. In de omgeving van mijn B&B is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis vind je vele soorten paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en verschillende kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, je komt hier ook wildzwijnen, wolven, stekelvarkens, herten en zelfs de lynx tegen. De wijn- en olijfboomgaarden ontbreken uiteraard ook niet.”

Een bijzondere regio

Het is een bijzondere regio voor Adje: “Ik ben dol op de Sagre, de echte dorpsfeesten.” zo vertelt ze, “Aanschuiven aan lange tafels, gezamelijk eten, feesten en dansen. Bezoek je Umbrië, doe vooral eens een Wine&Foodtour, een echte Off the Beaten track tour. Bezoek een slager die nog al zijn eigen vleeswaren en prosciutto’s maakt, een geitenboerderij in the middle of nowhere of een wijnmakerij waar ze Naturale wijnen maken, maar wel een hoge notering hebben van 93% door James Suckling. En ga naar Eva, onze barvrouw van 95 jaar die nog iedere dag de deuren van haar bar opent.”

“Verder zijn de dorpen en steden in de omgeving prachtig, zoals Panicale, Castiglione del Lago, Perugia en Orvieto. Ook ligt er op 2 kilometer afstand een heel bijzondere tuin, Scarzuola genaamd, omdat de plek ooit ondekt is door Franciscus van Assisi. Scarzuola is echt een zeer bijzondere mystieke tuin. Verder ligt er een prachtig kasteel midden in het dorp waar ik woon. Dit is het Castello di Montegiove, het oudste kasteel van Umbrië en zeker een bezoek waard.”

B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio in Umbrië
B&B Podere del Buongustaio in Umbrië
B&B Podere del Buongustaio
B&B Podere del Buongustaio
Adje Middelbeek van Podere del Buongustaio
Adje Middelbeek van Podere del Buongustaio

Een b&b in Umbrië

Het leven is hier basaal en een beetje of je terug gaat in de tijd. Maar het bevalt Adje goed. Te emigreren naar een ander land voelde voor haar wel als een sprong in het diepe. “Het was een grote uitdaging en zeker in mijn geval omdat ik alleen ben. Pittig. Je moet van goede huize komen om dat te durven.”

Gelukkig heeft ze het aangedurfd, want het resultaat bleek een bijzondere b&b. “Midden in de natuur, erg kleinschalig. En bijzonder is natuurlijk ook de focus op culinair genieten, met bijzondere Wine&Foodreizen. En.. op het terrein van de b&b ligt een ecologische zwemvijver.”

Het runnen van de b&b bevalt Adje erg goed. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs geen minpunten kan noemen. Wat ik erg leuk vind is de diversiteit aan mensen. En het is fantastisch dat er mensen vanuit de hele wereld bij je komen. Merendeel zijn dit wel Nederlanders en Belgen maar ik heb ook Italianen, Japanners, Texanen en Canadezen op bezoek gehad en die verscheidenheid maakt het leuk.”

Het ontvangen van de eerste gasten was spannend, maar sindsdien heeft ze veel bijzondere en erg dierbare ontmoetingen gehad. Je merkt dat ze de b&b echt is gestart vanuit haar interesse in mensen en nieuwe ontmoetingen. Het advies dat zij anderen geeft is dan ook “Start een b&b omdat het je passie is.” Het komt recht uit haar hart.

Lees meer over Podere del Buongustaio in Montegiove op www.poderedelbuongustaio.it & op de Facebookpagina of lees de andere interviews in deze serie.

Podere del Buongustaio Pinterest
Podere del Buongustaio Pinterest

Categorie: Italië, Midden-Italië, Umbria / Umbrië

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl
avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Via Appia in RomeHet Romeinse recht: de basis van onze beschaving
Gabriele d'Annunzio | De schoonheid van de nacht | vertaling: Jan van der Haar | Uitgeverij Arbeiderspers“Schoonheid van de nacht” van Gabriele d’Annunzio
5 mythes en verborgen verhalen over Florence

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Recept voor broodpudding met gestoofd fruit

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel via deze link de nieuwe editie zonder verzendkosten!

• De beste tips voor stad en strand
• Piëmonte: weekend escape tussen de wijngaarden
• Gardameer: de 5 leukste plekken
• Arezzo: rondsnuffelen op de antiekmarkt
• Sicilië: het griekse hart van Syracuse
• Aan tafel bij Toscanini
• Ontdek de nieuwe recepten van kookboekauteur en foodsstyliste Janneke Philippi

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023

Italië Uitgelicht gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk werkt en om bezoekersaantallen te meten. Hiernaast ook niet-functionele cookies, voor sociale media-, advertentie- en analysegegevens. Cookies die niet strikt noodzakelijk zijn om deze website te laten werken, kun je weigeren.Accepteer alle cookiesWeiger niet-functionele cookiesLees de disclaimer