• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Reizen naar Puglia
  • Cultuur op Reis
  • Avontuur op Reis
  • Contact
  • Blog
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boekentips
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Bestemmingen
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Le Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden in Italië
  • Reizen naar Italië
    • Accommodaties
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Reisroutes
    • Reizen met de trein naar Italië
    • Vliegen naar Italië
    • Reizen met de camper in Italië
    • Weer en beste reistijd Italië
    • Tolwegen in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Reistips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Kookboeken
  • Kunst en Cultuur
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse kunstenaars
    • Italiaanse geschiedenis
      • Etrusken
      • Romeinse tijd
      • Middeleeuwen
      • Renaissance
      • Barok
  • Boeken
Puur pasta van Laura Santtini - Italiaans kookboek met authentieke recepten

Recept voor gekookte cherrytomatensaus uit Puur Pasta

8 maart 2018

Zoete zongerijpte cherrytomaten zijn heerlijk om los te snoepen, maar je maakt er ook een heerlijke pastasaus van. Probeer eens dit recept voor gekookte cherrytomatensaus uit het bijzondere kookboek Puur Pasta van Laura Santtini. 

Gekookte cherrytomatensaus

Deze gekookte cherrytomatensaus is een heerlijk friszoete pastasaus. Afhankelijk van hoe zoet of zuur de cherrytomaten zijn kan je een beetje suiker of honing toevoegen aan de saus. Deze zorgt dat het zure van de tomaten verdwijnt en de smaak in balans is.

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geplet, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • 900 gram cherrytomaten, in de lengte gehalveerd
  • Een flinke hand basilicumblaadjes, plus wat extra ter garnering
  • 1 theelepel suiker
  • 400-600 gram gedroogde pasta of 320-480 gram verse pasta
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Breng voor de pasta water met wat zout aan de kook.

Voor de saus verhit je olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze al roerend een paar minuten om de olie smaak te geven. Wacht tot de knoflook lichtbruin wordt en voeg dan de tomaten, basilicum, suiker, het zout en de peper toe.

Laat het mengsel op hoog vuur 8 tot 10 minuten koken tot de tomaten zacht worden, maar hun vorm nog niet verliezen.

Voeg de pasta toe aan het kokende water. De kooktijd is afhankelijk van de soort pasta.

Giet de pasta af, maar houd 2,5 deciliter van het kookwater achter. Doe de uitgelekte pasta in de tomatensaus, voeg een scheut achtergehouden kookwater toe en roer het geheel stevig op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is.

Tip! Serveer de pasta direct met flink wat extra peper en de verse basilicum ter garnering. Om het nog smakelijker te maken doe je er wat burrata of stracciatella kaas overheen!

Puur Pasta |Laura Santtini | Uitgever: Edicola Culinair | ISBN 9789492500298 | Bestel Puur Pasta bij bol

Categorie: Italiaanse keuken, Italië

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl, cultuuropreis.com en avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Het mooie Le Marche van b&b La Primaverab&b La Primavera in Pergola, Le Marche
Medici wapenschild op een fresco in het Palazzo Pitti, Sebastiano Ricci, 1707De kogels van de’ Medici
Cala Mariolu, beroemd strand op Sardinië, ItaliëBezienswaardigheden Sardinië: Deze plekken wil je bezoeken tijdens jouw vakantie!

Lees Interacties

Reacties

  1. Diana zegt

    11 maart 2018 om 21:42

    Ik ben echt verzot op pasta en eet het denk wel 1 keer per week. Ga deze zeker proberen. En die cherrytomaten 🙂 die snoep ik zo op haha.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

Primaire Sidebar

Ciao

Ontdek Italië voorbij de gebaande paden. Italië Uitgelicht laat je het authentieke Italië zien, waar kunst, cultuur en geschiedenis overal voelbaar zijn. Hier lees je reisverhalen die dieper graven, tips voor inspirerende tentoonstellingen en boeken die het land tot leven brengen. Voor wie met aandacht wil reizen en de cultuur en schoonheid van Italië écht wil beleven.

Lees meer

Sluit aan bij de 6700+ andere leden in onze online community

Beleef Italië | Italië Uitgelicht |

Footer

Disclaimer

Op de gehele website berust copyright. Deze content mag niet gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming. Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Logo Italië Uitgelicht

Meer reisinspiratie?

Avontuur op Reis – Outdoor inspiratie voor de mooiste actieve reizen

Cultuur op Reis – Ontdek de wereld door cultuur, musea en erfgoed

Reizen naar Puglia – Alle informatie voor jouw reis naar Puglia!

Copyright Italië Uitgelicht © 2025

Italië Uitgelicht gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk werkt en om bezoekersaantallen te meten. Hiernaast ook niet-functionele cookies, voor sociale media-, advertentie- en analysegegevens. Cookies die niet strikt noodzakelijk zijn om deze website te laten werken, kun je weigeren.