Home Kunst & CultuurBoekentips Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

door Aniek Rooderkerken
Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

De Italiaanse archeoloog en schrijver Valerio Massimo Manfredi schreef de historische roman Teutoburg, over de beslissende veldslag bij het Teutoburgerwoud tussen Romeinen en Germanen. Een slag die het lot van het Romeinse keizerrijk en van de wereld veranderde.

Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

De broers Armin en Wulf zijn koningszonen van een geduchte maar gerespecteerde Germaanse vorst Sigimer. Ze worden klaargestoomd om aanvoerders te worden van de Germaanse hulptroepen van de legioenen van Augustus. De twee jongens worden de Romeinse burgers Arminius en Flavus. Manfredi volgt de ontwikkeling van de twee broers in Rome tot aan de oorlog in het woud. De keuzes van de broers leidden tot “Teutoburg’, de beslissende slag tussen Romeinen en Germanen, die het lot van het Romeinse keizerrijk en van de wereld veranderde.

Valerio Massimo Manfredi (1943) is archeoloog, gespecialiseerd in oudheidkundige topografie. Hij heeft gedoceerd aan gerenommeerde universiteiten in Italië en daarbuiten.

Teutoburg | Valerio Massimo Manfredi | Vertaald door Jan van Geldrop | Augustus 2017 | ISBN13 9789025307738 | Athenaeum|  Bestel Teutoburg hier

Meer lezen:

1 comment

Romeinse Limes in Museum het Valkhof Nijmegen - travelwriter.nl 21 juli 2018 - 08:32

[…] Keizer Tiberius na de nederlaag tegen de Germanen in het Teutoburgerwoud (je leest hierover in het book van Manfredi) een aantal overwinningen wist te […]

Reply

Laat een bericht achter!