Home Italiaanse keuken Recept voor gekookte cherrytomatensaus uit Puur Pasta

Recept voor gekookte cherrytomatensaus uit Puur Pasta

door Aniek Rooderkerken
Puur pasta van Laura Santtini - Italiaans kookboek met authentieke recepten

Recept voor gekookte cherrytomatensaus uit Puur Pasta

Zoete zongerijpte cherrytomaten zijn heerlijk om los te snoepen, maar je maakt er ook een heerlijke pastasaus van. Probeer eens dit recept voor gekookte cherrytomatensaus uit het bijzondere kookboek Puur Pasta van Laura Santtini

Gekookte cherrytomatensaus

Deze gekookte cherrytomatensaus is een heerlijk friszoete pastasaus. Afhankelijk van hoe zoet of zuur de cherrytomaten zijn kan je een beetje suiker of honing toevoegen aan de saus. Deze zorgt dat het zure van de tomaten verdwijnt en de smaak in balans is.

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geplet, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • 900 gram cherrytomaten, in de lengte gehalveerd
  • Een flinke hand basilicumblaadjes, plus wat extra ter garnering
  • 1 theelepel suiker
  • 400-600 gram gedroogde pasta of 320-480 gram verse pasta
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Breng voor de pasta water met wat zout aan de kook.

Voor de saus verhit je olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze al roerend een paar minuten om de olie smaak te geven. Wacht tot de knoflook lichtbruin wordt en voeg dan de tomaten, basilicum, suiker, het zout en de peper toe.

Laat het mengsel op hoog vuur 8 tot 10 minuten koken tot de tomaten zacht worden, maar hun vorm nog niet verliezen.

Voeg de pasta toe aan het kokende water. De kooktijd is afhankelijk van de soort pasta.

Giet de pasta af, maar houd 2,5 deciliter van het kookwater achter. Doe de uitgelekte pasta in de tomatensaus, voeg een scheut achtergehouden kookwater toe en roer het geheel stevig op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is.

Tip! Serveer de pasta direct met flink wat extra peper en de verse basilicum ter garnering. Om het nog smakelijker te maken doe je er wat burrata of stracciatella kaas overheen!

Puur Pasta |Laura Santtini | Uitgever: Edicola Culinair | ISBN 9789492500298 | Bestel Puur Pasta bij bol.com

Meer lezen:

1 comment

Diana 11 maart 2018 - 21:42

Ik ben echt verzot op pasta en eet het denk wel 1 keer per week. Ga deze zeker proberen. En die cherrytomaten 🙂 die snoep ik zo op haha.

Reply

Laat een bericht achter!