• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Puur pasta van Laura Santtini - Italiaans kookboek met authentieke recepten

Recept voor gekookte cherrytomatensaus uit Puur Pasta

8 maart 2018 door Aniek Rooderkerken

Recept voor gekookte cherrytomatensaus uit Puur Pasta

Zoete zongerijpte cherrytomaten zijn heerlijk om los te snoepen, maar je maakt er ook een heerlijke pastasaus van. Probeer eens dit recept voor gekookte cherrytomatensaus uit het bijzondere kookboek Puur Pasta van Laura Santtini. 

Gekookte cherrytomatensaus

Deze gekookte cherrytomatensaus is een heerlijk friszoete pastasaus. Afhankelijk van hoe zoet of zuur de cherrytomaten zijn kan je een beetje suiker of honing toevoegen aan de saus. Deze zorgt dat het zure van de tomaten verdwijnt en de smaak in balans is.

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geplet, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • 900 gram cherrytomaten, in de lengte gehalveerd
  • Een flinke hand basilicumblaadjes, plus wat extra ter garnering
  • 1 theelepel suiker
  • 400-600 gram gedroogde pasta of 320-480 gram verse pasta
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Breng voor de pasta water met wat zout aan de kook.

Voor de saus verhit je olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze al roerend een paar minuten om de olie smaak te geven. Wacht tot de knoflook lichtbruin wordt en voeg dan de tomaten, basilicum, suiker, het zout en de peper toe.

Laat het mengsel op hoog vuur 8 tot 10 minuten koken tot de tomaten zacht worden, maar hun vorm nog niet verliezen.

Voeg de pasta toe aan het kokende water. De kooktijd is afhankelijk van de soort pasta.

Giet de pasta af, maar houd 2,5 deciliter van het kookwater achter. Doe de uitgelekte pasta in de tomatensaus, voeg een scheut achtergehouden kookwater toe en roer het geheel stevig op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is.

Tip! Serveer de pasta direct met flink wat extra peper en de verse basilicum ter garnering. Om het nog smakelijker te maken doe je er wat burrata of stracciatella kaas overheen!

Puur Pasta |Laura Santtini | Uitgever: Edicola Culinair | ISBN 9789492500298 | Bestel Puur Pasta bij bol.com

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse kookboeken, Italiaanse recepten, Italië

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl
avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Colli al Volturno, MoliseSi, Molise esiste!
Een stedentrip FlorenceVijf bijzondere musea in Florence die je bezocht móet hebben!
Een stedentrip Lucca met kinderenTip: Lucca met kinderen

Lees Interacties

Reacties

  1. Diana zegt

    11 maart 2018 om 21:42

    Ik ben echt verzot op pasta en eet het denk wel 1 keer per week. Ga deze zeker proberen. En die cherrytomaten 🙂 die snoep ik zo op haha.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Teutoburg van Valerio Massimo Manfredi

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel via deze link de nieuwe editie zonder verzendkosten!

• De beste tips voor stad en strand
• Piëmonte: weekend escape tussen de wijngaarden
• Gardameer: de 5 leukste plekken
• Arezzo: rondsnuffelen op de antiekmarkt
• Sicilië: het griekse hart van Syracuse
• Aan tafel bij Toscanini
• Ontdek de nieuwe recepten van kookboekauteur en foodsstyliste Janneke Philippi

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023