• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Tips voor Cannaregio Venetië

De lekkerste adressen rondom de Fondamenta in Cannaregio Venetië

27 mei 2022 door Aniek Rooderkerken

In de nieuwe editie van De Smaak van Italië deelt foodwriter Emiko Davies de leukste adresjes in de Joodse wijk van Venetië, Cannaregio. Hier proef je rondom de levendige Fondamenta della Misericordia de echte Venetiaanse keuken.

Cannaregio Venetië

Een van de mooiste dingen van een bezoek aan de lagunestad Venetië is als het lukt buiten de gebaande paden te gaan. Weg van alle platgetreden restaurants en drukke kanalen zijn hier namelijk nog wel degelijk prachtige stukken stad te vinden. De meest noordelijke wijk van Cannaregio is daarop geen uitzondering. Cannaregio is vermoedelijk vernoemd naar de aanwezigheid van rietvelden (canneto in het Italiaans) in dit deel van Venetië, voordat hier ook nog maar één huis stond. Het is de eerste aanloophaven voor de meeste mensen die in Venetië arriveren. Mede omdat het de thuisbasis is van het Santa Lucia treinstation, vanwaar de meeste bezoekers via de drukbezochte Strada Nuova, in ongeveer 25 minuten naar de Rialtobrug lopen. Maar sla je linksaf van de Strada Nuova dan stuit je al snel op de prachtige, culinaire straat Fondamenta della Misericordia. 

De favoriete hapjes van Venetianen

Het is de perfecte plek om te stoppen en vrienden te ontmoeten voor een kop koffie of een glas wijn en een bord vol cicchetti te proeven. Deze favoriete kleine hapjes van Venetianen kunnen variëren van kleurrijke crostini tot gefrituurde polpette (gehaktballetjes). Sommige adressen serveren enkel klassieke cicchetti. Hier proef je bijvoorbeeld baccalà mantecato (crème van kabeljauw), sarde in saor (in zoetzuur gebakken sardines, gekookt met ui en gemarineerd in azijn), gefrituurde calamares, lokale groenten zoals radicchio en pompoen, tonijnpolpette of specialiteiten zoals musetto veneto, een dikke Venetiaanse worst gemaakt van varkenssnuit. Terwijl je in andere zaken juist creatieve combinaties van dit fingerfood eet. Hoe dan ook heb je in dit stukje stad, zoals de Italianen zeggen, l’imbarazzo della scelta – keuze te over.

Torrefazione Cannaregio

Dit is de enige overgebleven koffiebranderij in Venetië. Al sinds 1930 zetten ze een traditie voort. Geniet hier van een vers gemaakte espresso in hun met hout aangeklede, industrieel chique café aan de rand van de Fondamenta. Of neem je favoriete melange of koffiebonensoort mee naar huis. Probeer de Miscela del Ghetto, een uitgebalanceerde melange van 100% arabicabonen. Kom vroeg, ze zijn alleen ’s ochtends open. Fondamenta dei Ormesini 2804, torrefazionecannaregio.it

Vino Vero wijnbar in Venetië

Vino Vero

Met ‘No spritz, sorry’ trots weergegeven op hun raam is dit een wijnbar die het beste voor heeft met wijn. Ze hebben dan ook een uitgebreide selectie wijnen van Tripe A heeft (dat staat voor agricoltori, artigiani, artisti – boeren, ambachtslieden en kunstenaars), een beweging van natuurwijnproducenten. Het jonge, internationale personeel lijkt ook de meerderheid van de klantenkring te weerspiegelen. Vino Vero is al snel een populaire ontmoetingsplek geworden voor liefhebbers van natuurwijn van over de hele wereld. De winkel zelf is zo klein dat er alleen flessen wijn en een toonbank met cicchetti in staan. Buiten is er echter een lange toonbank en er staan tafels en stoelen aan het water. Ze nemen geen reserveringen aan en zijn doordeweeks alleen ’s avonds geopend. Als je geen zitplaats vindt, kun je altijd een fles wijn meenemen voor thuis. Fondamenta della Misericordia 2497, vinovero.wine

Meer lezen? 

Ontdek nog meer lekkere adressen rondom de fondamenta in Cannaregio in de nieuwe editie van De Smaak van Italië. Je bestelt de nieuwe editie gemakkelijk op deze pagina. Ook kun je hier een abonnement afsluiten.

Tekst en fotografie Emiko Davies
Vertaling Irene de Waal

Disclaimer: dit artikel ontstond in samenwerking met De Smaak van Italië. Dit artikel bevat affiliate links. Als je een product koopt via een van deze links, ontvangt italieuitgelicht.nl een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Categorie: Italië, Noord-Italië, Veneto, Venezia / Venetië

Dit vind je misschien ook leuk

Antonello in de Galerij. © Galerij Prins Willem V Fotograaf Ivo HoekstraAntonello in de Galerij
Gianlorenzo Bernini, Apollo en DaphneMythen in marmer gevangen; de conclusie
Fratello & Sorella kookboekRecept: Madelievensoep uit het kookboek Fratello / Sorella

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

La Vita è Dolce van Letitia Clark: hét kookboek met heerlijke recepten voor Italiaanse zoetigheden

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel de nieuwe editie! Met artikelen over droomverblijven, Prato (het kleine zusje van Florence), zuidoost Sardinië, Rome by night en de lekkerste recepten van de beroemde chef-kok Theo Randall.

Meer reisinspiratie

Volg me op Instagram via @ItalieUitgelicht

Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen he Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen het levensverhaal van een man, Ik, aan de hand van de huizen waar hij gewoond heeft. Een statig pand, een lawaaiig appartement, een souterrain, en andere plekken waar Ik gewoond heeft en die voor huis kunnen doorgaan.
#boekentip
Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontv Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontvangt 😍 Een heerlijke fles olijfolie van @al_fianco. En ook een mooie, zware fles om aan een Italië-liefhebber cadeau te doen. 
Deze olijfolie komt uit Molise. Hier genieten de olijfbomen van de mediterraanse zon en een lichte zeebries. Als dank schenken ze (h)eerlijke olijven waar Al Fianco dan weer deze olijfolie van maakt. Deze fles is het resultaat van de oogst van oktober ‘22. 🫒
Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even Wat een weer buiten ☔️🌧️ Ik sluit me even een dag op in huis met de nieuwe @desmaakvanitalie . Met lekker leesvoer over Sardinië en Napels, om eens wat te noemen.
Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om pr Oudejaarsavond of iets te vieren? Dat vraagt om prosecco. 🥂Want bubbels geven net even een extra feestelijk tintje aan je avond. Met deze prosecco uit de Veneto maak je pas écht indruk.
En voor een tientje is het ook nog eens een koopje ☺️ Waar je ‘m koopt lees je in de blog.
Link in bio!
Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interes Terra di Sicilia van Mario Giordano is een interessant en gelaagd familieverhaal, ingebed in de hedendaagse geschiedenis, met een ongewone en intrigerende hoofdpersoon. Tegelijkertijd is het een portret van Duitsland en Sicilië gedurende 70 jaar.
Link in bio!
De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de w De tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - de wereld van Pompeï en Herculaneum’ in het @drentsmuseumassen !

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023