Home Kunst & CultuurBoekentips Umbrië in de voetsporen van Franciscus van Assisi

Umbrië in de voetsporen van Franciscus van Assisi

door Aniek Rooderkerken
Assisi, Umbrië

Umbrië in de voetsporen van Franciscus van Assisi

Ontdek Umbrië in de voetsporen van Franciscus van Assisi met de reisgids van Gerard Pieter Freeman. Wil je Umbrië, het groene hart van Italië, eens op een andere manier verkennen? Reis dan door de regio aan de hand van de sporen die Franciscus van Assisi heeft achtergelaten. Die zijn er genoeg!

Franciscus van Assisi

Wie denkt aan Franciscus van Assisi denkt aan de kleine stad op een heuveltop. Maar wil je Umbrië in het voetspoor van de heilige beter leren kennen, dan zijn er nog veel meer plekken. In de reisgids  Umbrië in de voetsporen van Franciscus zet Gerard Pieter Freeman ze op een rij.

Franciscus van Assisi bracht het grootste deel van zijn leven door in Umbrië. De streek is daarmee een plek van rust en bezinning geworden, waar je overal bijzondere kloosters en kerkjes, bossen en steden. Bij veel van deze plekken zijn verhalen over de populaire heilige te vertellen.

Umbrië in de voetsporen van Assisi

Dat is precies wat de reisgids doet. De reisgids voert je langs de vele plekken die verbonden zijn aan het leven en het religieus erfgoed van Franciscus, maar deelt ook de bijzondere verhalen die zich op deze plaatsen afgespeeld zouden hebben. Natuurlijk is er aandacht voor Assisi, met de enorme grafkerk van Franciscus. Maar ook voor de kathedraal van Santa Maria degli Angeli waar Franciscus’ sterfplek is. Rivortorto, waar Franciscus en zijn eerste broeders zich vestigden, San Damiano, het kerkje datFranciscus herstelde. Of bijzondere franciscaanse plekken buiten de stad.

De reisgids is in een nieuw jasje gestoken. De eerste uitgave stamt uit 1994 en sindsdien is de reisgids verschillende malen herzien. De gids deelt alle plekken die van belang zijn als je Umbrië bezoekt in het voetspoor van Franciscus van Assisi en Clara van Assisi. Steden, dorpen, gebouwen en monumenten in het groene hart van Italië. De beschrijvingen van de plaatsen worden aangevuld met verhalen uit het leven van Franciscus én routesuggesties voor wie een reis wil maken langs deze plaatsen

Gerard Pieter Freeman

Gerard Pieter Freeman (1952) is bijzonder hoogleraar franciscaanse spiritualiteit aan Tilburg university en medewerker van het Franciscaans Studiecentrum in Utrecht. Hij heeft de uitgave van de belangrijkste vroegfranciscaanse bronnen in het Nederlands verzorgd en is gepromoveerd op de ontstaansgeschiedenis van de clarissen, de vrouwelijke volgelingen van Franciscus. Hij publiceerde studies in het Engels, Duits, Italiaans en Pools. Hij brengt zijn vakanties het liefst door in Umbrië.

De gids is te bestellen bij bol.com  of op www.franciscaansebeweging.nl.

Gerard Pieter Freeman | Umbrië in de voetsporen van Franciscus | 5e druk | ISBN 9789056254780

Umbrië in de voetsporen van Franciscus

Umbrië in de voetsporen van Franciscus

Meer lezen:

Laat een bericht achter!