Home Kunst & CultuurBoekentips De heerlijkste recepten uit Sicilië van Ursula Ferrigno – De smaak van Sicilië

De heerlijkste recepten uit Sicilië van Ursula Ferrigno – De smaak van Sicilië

door Aniek Rooderkerken
De heerlijkste recepten uit Sicilië van Ursula Ferrigno - De smaak van Sicilië

De smaak van Sicilië

Ursula Ferrigno dook in de oorsprong van de Siciliaanse keuken en selecteerde de meest onweerstaanbare recepten. Want hoe de Griekse, Romaanse, Arabische en Spaanse overheersingen door de eeuwen heen hebben  gezorgd voor een bijzonder cultureel nalatenschap, zo hebben ook al deze culturen zijn sporen achtergelaten in de recepten uit Sicilië.

De Smaak van Sicilië

Sicilië is door de eeuwen heen steeds veroverd en iedere keer werden smaken en recepten achtergelaten op het Italiaanse eiland. Dit resulteerde in een bijzonder culinair erfgoed en kleurrijke recepten die zijn gedrenkt in zonneschijn. Veel visgerechten, met geurige Siciliaanse olijfolie, recepten met schapenmelkricotta of ansjovis.

Het heerlijke nieuwe kookboek De Smaak van Sicilië biedt je oneindige kookinspiratie. Van Arancini di Riso (risottokroketjes) tot Insalata di Orangio di Torocci (een salade van bloedsinaasappel en rode ui). En van Sardine a Beccafico (gevulde sardines) tot Abbacchio alla Cacciatovia (gebakken lamsvlees met kruiden en ansjovissaus) en Pane Rimacinati (bergbrood van griesmeel). In het nieuwe boek van Ursula Ferrigno vind je de meest heerlijke recepten uit Sicilië.

Het is een ode aan het mooie eiland. De recepten zijn helder beschreven en schitterend gefotografeerd, waardoor je direct zelf de keuken in wil gaan. In het boek vind je authentieke Siciliaanse recepten die stuk voor stuk geschikt zijn om deze zomer op tafel te zetten. Want één ding is zeker; met De Smaak van Sicilië haal je een beetje Siciliaanse zonneschijn in huis. En op je tafel!

Ursula Ferrigno, De smaak van Sicilië

Ursula Ferrigno, De smaak van Sicilië

Ursula Ferrigno, De smaak van Sicilië

Ursula Ferrigno, De smaak van Sicilië

Ursula Ferrigno

Ursula Ferrigno is een van de populairste Italiaanse koks en auteur van meer dan 18 kookboeken. Ze heeft een grote voorliefde voor verse, natuurlijke ingrediënten. Ursula werkte als topchef mee aan talloze tv-programma’s en geeft bak- en kookcursussen in Engeland en Italië. Als expert in de Italiaanse, Mediterrane keuken legt ze zich graag toe op vegetarische en glutenvrije recepten. Haar hart ligt bij het bakken, vooral Italiaanse broden, zoals ciabatta, focaccia en stromboli. Ursula Ferrigno woont in Londen met haar man en dochter.

Smaak van Sicilië, zonnige en zinderende recepten van een uniek mediterraan eiland | Ursula Ferrigno | ISBN 9789492500090 | € 25,- | Edicola Culinair | De Smaak van Sicilië bestel je hier

Smaak van Sicilië, zonnige en zinderende recepten van een uniek mediterraan eiland | Ursula Ferrigno

Smaak van Sicilië, zonnige en zinderende recepten van een uniek mediterraan eiland | Ursula Ferrigno

Ursula Ferrigno, De smaak van Sicilië

Ursula Ferrigno, De smaak van Sicilië

Meer lezen:

Laat een bericht achter!