Home InterviewsDe reistips van Vaders op reis in Puglia

Vaders op reis in Puglia

door Aniek Rooderkerken
Op reis door Puglia - foto Edwin Otto

De blog Vaders op reis in Puglia

Lopen tussen de olijfboomgaarden door, langs een verdwaalde Masseria. Over smalle straatjes die er al honderden jaren liggen. Uitkijken over de punthuisjes van Alberobello. Edwin Otto van de blog vadersopreis.nl reisde naar Puglia, in het zuiden van Italië, en deelt zijn ervaringen met ons.

Reizen naar Puglia

Puglia. Of Apulië, andere naam, zelfde schoonheid. Ik was niet eerder in dit stuk van Italië, verder dan de bergen van Trentino kom ik meestal niet. Maar als je tijdens de vakantiebeurs aan de praat raakt met een ‘local’, dan ben je verkocht. En voor je het weet stap je in Bari het vliegtuig uit, Buongiorno!

Puglia - foto Edwin Otto
Puglia – foto Edwin Otto

“Wat enorm groen hier hè?” Mijn vader zegt wat ik denk. Het besef dat we de komende dagen door deze groene brei van olijf- en andere bomen mogen lopen begint nu aardig door te dringen. Slow Active Tours is de firma die ons hier ontvangt. Fiets en wandelreizen beiden ze aan in het -in hun ogen- mooiste gebied van de gehele laars. De wandeltrektocht die wij maken gaat dwars door de Itria vallei, het groene hart van Puglia.

Vier nachten en vijf dagen verblijven we in dit pure stuk Italië. We lopen dagenlang tussen de olijfboomgaarden door, af en toe onderbroken door een amandelboom en een verdwaalde Masseria. Agriturismo op z’n Italiaans. Hier slaap je in stilte, eet je als een koning en kom je helemaal tot rust. De mensen die hier leven zien er stuk voor stuk gelukkig uit. Leven van het land en genieten van dat leven. De toerist die voorbijkomt is welkom, zo veel
zijn het er hier niet.

Puglia - foto Edwin Otto
Puglia – foto Edwin Otto

Is het alleen de natuur waarvoor je hier naartoe moet? Nee, zeker niet. Uiteraard de mensen, het eten en natuurlijk de witte vlekken in het landschap. De witte dorpen, steevast op heuvels gelegen zijn een must om te zien en zelf om er te slapen. De smalle straatjes geplaveid met rotsen die er al honderden jaren liggen. De punthuisjes van Alberobello, werelderfgoed materiaal. Het dorp Cisternino, opgenomen in de lijst van de ‘Borghi più belli d’Italia’, alias de mooiste dorpjes van Italië. En dan heb je natuurlijk de zee nog, nooit ver weg, altijd die verfrissende duik binnen handbereik.

Zoals je begrijpt is er genoeg te vertellen over dit gebied. En genoeg te vinden ook op Internet. Ik heb geprobeerd mijn beleving tijdens mijn wandeltrip vast te leggen, zowel op mijn eigen site: vadersopreis.nl als op de website van Op Pad. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Puglia - foto Edwin Otto
Puglia – foto Edwin Otto
Puglia - foto Edwin Otto
Puglia – foto Edwin Otto

Meer lezen:

Laat een bericht achter!