Home Noord-ItaliëVeneto Verliefd op Verona: Kim woonde 7 maanden in Italië

Verliefd op Verona: Kim woonde 7 maanden in Italië

door Aniek Rooderkerken
Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Verliefd op Verona: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim woonde en werkte zeven maanden in Moniga del Garda, een klein dorpje aan het Gardameer. Ze ging geregeld naar Verona en dit is voor haar nog steeds een stad die ze niet meer kan vergeten. Kim vertelt ons over de romantische stad én het Gardameer. Verliefd op Verona!

Wauw! Zeven maanden Italië! Dat moet een droom zijn geweest die is uitgekomen?

Ja dat klopt! Ik heb aan het Gardameer gewoond in een klein dorpje genaamd: Moniga del Garda. Verona ligt daar 45 minuten vandaan en daarom ben ik er geregeld naar toe gegaan. Italië was echt als een droom en ik denk er nog vaak aan terug!

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim’s reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim’s reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Waarom ging je eigenlijk naar Verona?

Ik studeerde Toerisme en ik kreeg toen de kans om een stage te volgen in Italië. Ik heb 7 maanden in de horeca, achter de receptie en in de animatie gewerkt. De reden dat ik voor Italië koos, is omdat het bekend staat als modeland en ik ook gek ben op mode. Ik was nog nooit in Italië geweest, maar sinds de eerste dag dat ik er was heeft Italië een speciaal plekje in mijn hart ingenomen. Wat een fantastisch land en prachtige mensen!

Ik kreeg van mijn Italiaanse collega’s vaak de tip om eens naar Verona te reizen. Toen ik er was, begreep ik waarom. Het is een stad die je niet meer gaat vergeten.

Wat verraste je het meeste aan de stad?

Verona heeft een bepaalde ‘Italiaanse flair’ die je niet kunt beschrijven. Dit voel je meteen wanneer je er bent. Ook is het een hele romantische stad en echt een aanrader voor stelletjes. De romantiek zie je terug in het bekende balkon van Romeo en Julia (het legendarische verhaal van Shakespeare) maar ook in alle andere historische gebouwen.

Zo was ik erg onder de indruk van de Arena van Verona, Portoni delle Brà (oude stadspoort), Het balkon van Romeo en Julia en de Piazza delle Erbe. De Piazza delle Erbe is een heel gezellig plein waar je marktkraampjes vindt die typisch Italiaans eten en souvenirs verkopen. De historische binnenstad van Verona staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Is Verona niet heel erg toeristisch?

Verona is wel toeristisch, dat is iets waar je wel op ingesteld moet zijn. Maar het echte massatoerisme als in Milaan, Rome en Venetië vind je hier echt niet! Er zijn nog genoeg straatjes waar je alleen Italianen ziet genieten van een cappuccino. Daarnaast heeft het echt nog de Italiaanse sfeer, die ik in sommige steden in Italië wel mis.

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim’s reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Wil je een aantal tips voor Verona met ons delen?

Als je leuk wilt shoppen ga dan eens naast de grote winkelstraat, de kleine zijstraatjes in. Hier vind je echte Italiaanse boetiekjes waar je voor onder de 100 euro fantastische outfits kunt vinden. Kledingstukken die ik in Verona heb gekocht draag ik nu nog en ik krijg er nog geregeld complimentjes over. Dit geldt ook als je heerlijk Italiaans wilt borrelen of eten. In de zijstraatjes betaal je vaak minder en eet je net (of zelfs beter) lekker.

Daarnaast raad ik je echt aan om een bezoek te brengen aan de Operashow in de bekende Arena van Verona. Dit is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten! In mijn blog over Verona deel ik al mijn tips.

Operashow in de bekende Arena van Verona

Operashow in de bekende Arena van Verona

Operashow in de bekende Arena van Verona

Operashow in de bekende Arena van Verona

Welke steden of regio’s heb je vanuit Verona nog bezocht?

Ik heb met de auto alle stadjes langs het Gardameer bezocht. Daarnaast heb ik Venetië, Milaan, Vicenza en Brescia bezocht. Dit is met de auto allemaal heel makkelijk te doen. Vooral de autorit langs het Gardameer is een grote aanrader!

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Verona tips van Kim

Heb je een leuke anekdote om te delen?

In Verona heb ik samen met een vriendin de opera show van Aïda bijgewoond in de Arena.

Voor de Arena stonden er verschillende tentjes met souvenirtjes, waaronder een tentje met kussentjes. Ik moet altijd een souvenirtje kopen en besloot een leuk kussentje te kopen met een afbeelding van Verona, niet wetende dat we dit kussentje echt nodig zouden hebben. Bij het binnenkomen van de Arena bleek dat we op een stenen tribune moesten gaan zitten en begonnen na een uur onze billen aardig pijn te doen. Omdat de show 4 uur duurde, hebben we heel de show afgewisseld met dit kussentje. Maar gelukkig; ondanks de zere billen was het een prachtige show! Voor de mensen die ook een opera show willen bijwonen: koop een kussentje!!

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim’s reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Je woont nu ook in het buitenland? Je bent een echte reisliefhebber, dus?

Dat klopt! Na mijn studie Toerisme, ben ik Fashion & Textiles technologies gaan studeren. Ik wilde toch mijn passie volgen en iets met mode doen. Toch blijft reizen ook één van mijn passies en toen ik de kans kreeg om naar het buitenland te gaan, heb ik deze met beide handen gegrepen. Ik volg nu een minor op Java in Indonesië.

Wat zijn je komende reisplannen?

Ik heb eigenlijk al best veel gepland staan. Zo ga ik waarschijnlijk na mijn reis door Indonesië met mijn vriend naar Canada, Nepal maar ook weer naar Italië!

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim’s reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Zou je ooit weer in Italië willen wonen?

Toen ik in Italië kwam voelde dat echt als thuiskomen. Ik zeg ook regelmatig dat ik van binnen een Italiaanse ben! Tegenwoordig volg ik ook Italiaanse lessen en dat is niet zonder doel. Ik sluit niet uit dat ik ooit terugga naar Italië voor langere tijd.

Welke plek in Italië zou je nog eens willen bezoeken en waarom?

Naast Verona, zou ik heel graag het dorpje willen bezoeken waar ik heb gewoond (Moniga Del Garda). Ik heb hier hele mooie herinneringen aan. Omdat ik hier de meeste tijd heb doorgebracht ken ik hier veel mensen en weet ik hier bijzondere plekjes te vinden. Over dit plaatsje zal ik binnenkort ook een blog schrijven op mijn website: www.kimsreisdagboek.nl

Kim's reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Kim’s reisdagboek: Kim woonde 7 maanden in Italië

Meer lezen:

16 comments

Kirsten | Travelaar.nl 17 februari 2017 - 12:05

Heel leuk om te lezen! En vooral op dit moment. Mijn zusje gaat vanaf april stage lopen in Italië. Ook vlakbij het Gardameer, maar de exacte naam van het dorpje weet ik niet. Ik zal haar in ieder geval dit artikel laten lezen 😉 Dat is één van de dingen waar ik spijt van heb: Dat ik geen stage heb gelopen in het buitenland 🙁 Maar dat haal ik nu dubbel en dwars in door lekker veel te reizen 😉

Reply
Ilse-avonturensparen 17 februari 2017 - 17:11

Wat ik me afvraag, de foto met Kim erop en Farmacia.. is dat in Lazise? Ik denk het te herkennen, maar misschien lijken er gewoon dingen op elkaar. Ik moet terug denken aan al mijn vakanties in Lazise, aan het gardameer en uitstapjes maken naar Verona, Venetië. Ik ben het met je eens dat Verona de sfeer heeft! Heerlijke herinnering aan mijn kindertijd.

Reply
Jenny - ikreis.net 18 februari 2017 - 00:32

Wat een leuke blog! Ik vind het altijd leuk om meer te lezen over mensen die in het buitenland wonen. Zij kennen vaak plekjes waar de gemiddelde toerist nooit komt.

Verona en het Gardameer heb ik nog nooit bezocht. De natuur rondom het Gardameer lijkt me geweldig, maar ook heel toeristisch en druk in de zomer.

Reply
Yvonne 18 februari 2017 - 14:41

Oh, dit is inderdaad een droom. Wij waren al langer geleden eens aan het Gardameer en vond het een prachtige plek. Kan me voorstellen dat je van daaruit dan vaak naar Verona gaat, als het zo dichtbij is. Leuk om te lezen dat je dan nu alweer op Java zit… wat een toffe ervaringen voor je leven!!

Reply
Ilona 18 februari 2017 - 23:43

Ooit ben ik met vriendinnen in Verona geweest. Mooie stad, inderdaad minder toeristisch dan Venetie. Maar vanuit Verona kan je met de trein prima een dagtrip maken. Opera vond ik bijzonder alleen het werd halverwege afgelast toen het ging regenen. Jammer.

Reply
Stéphanie 19 februari 2017 - 12:15

Ik vind het zo leuk om stukjes te lezen over mensen die voor een langere periode in het buitenland wonen of hebben gewoond. Heel inspirerend altijd. Verona heb ik helaas links laten liggen toen ik een weekje bij het Gardameer verbleef. Ik bezocht wel Venetië en bijna alle dorpjes rondom het Gardameer. Nu ik dit stukje lees merk ik dat Verona toch veel te bieden heeft. Mocht ik ooit weer die kant op gaan dan weet ik dat ik daar even een stop moet maken 🙂

Reply
Natasja - Watzijzegt 19 februari 2017 - 15:39

Wat een bijzondere ervaring! In het buitenland studeren of stage lopen had ik eigenlijk best eens willen meemaken. Italië is één van mijn favoriete Europese landen, maar Verona heb ik helaas nog niet bezocht. Op het lijstje dus, want cappuccino’s drinken tussen de Italianen kun je natuurlijk nooit genoeg doen <3

Reply
Carolien | Dream the World 19 februari 2017 - 16:20

Leuk om te lezen. Lijkt me best leuk om eens een tijdje in het buitenland te wonen, helaas is dat er nog niet van gekomen. Stedentrips in Italië vind ik altijd heerlijk. Gardameer vermijd ik tot nu toe omdat het daar zo megatoeristisch is in het hoogseizoen. Zodra we niet meer aan schoolvakanties vastzitten wil ik die kant nog wel eens op buiten het hoogseizoen want het lijkt me er wel mooi.

Reply
Jacomijn - Safe and Healthy Travel 20 februari 2017 - 16:05

Wat een ondernemende dame zeg!! Stiekem wel heel jaloers dat ik niet ben gaan studeren en op die manier de halve wereld ook nog eens kon ontdekken. Nu gewoon op Java wonen en studeren!!

Reply
ensanne 20 februari 2017 - 23:57

Leuk om te lezen zeg. Ik vond Verona ook erg leuk en ben er een dag geweest, een daguitstap vanaf het Gardameer. Ik zou zelf liever in Florence wonen, dat vond ik echt mooi en met alle kunst. En je kunt uiteraard ook alle kanten uit naar Bologna (op de list) Rome etc… )

Reply
Antonette Spaan 21 februari 2017 - 20:59

Leuke blog! Ik heb ook toerisme gestudeerd 🙂 Ooit ben ik, als tiener, in Verona geweest en wat ik me ervan herinner is dat ik het stukken leuker vond dan bijvoorbeeld Venetië. Veel plezier met je reizen naar Canada en Nepal, enkele van mijn favoriete bestemmingen!

Reply
Gabriëlle 22 februari 2017 - 11:38

Ik heb voor mijn minor in Zweden gezeten, dat vond ik al erg gaaf. Maar voor Java zou ik ook tekenen! Naast Milaan heb ik nog niets van Italië ontdekt, een rondreis langs verschillende plekken lijkt mij geweldig. Verona trekt mij heel erg, maar zou ik toch bezoeken tijdens een stedentrip denk ik 😉

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 22 februari 2017 - 20:38

Wij gingen vroeger regelmatig naar het Gardameer, maar Verona heb ik nog nooit gezien. Het lijkt mij wel een erg mooie plek. Leuk altijd om verhalen te lezen over mensen die in het buitenland wonen of hebben gewoond.

Reply
Diana | Stripe Away 24 februari 2017 - 10:09

Wauw wat leuk om zo je opleiding te volgen. Italië lijkt mij ook echt een prachtig land om te wonen. Die opera show gelijk opschreven om toch is mee te maken – lijkt mijn fantastisch.

Reply
ivonne 24 februari 2017 - 19:54

Ik vond het super in Verona. Wij waren er een dag vanuit het Gardameer en ik vind het net als Kim een sfeervolle stad. In september vond ik het trouwens best meevallen met de drukte. Wel gaaf hoor Kim om in de buurt van het Gardameer te wonen. Wij gaan in juni weer een week die kant op!

Reply
Marcella 24 februari 2017 - 21:28

Wat een gaaf avontuur, in het buitenland wonen! Ik zou graag de omgeving van het Gardameer willen verkennen, en je maakt me nu echt nieuwsgierig naar Verona. Leuk! Canada vind ik een geweldig mooi land. Veel reisplezier!

Reply

Laat een bericht achter!