Een taalcursus in Rome volgen!

Rome, de eeuwige stad. Hoe vaak ik er ook naar afreis, de stad weet me steeds weer te verrassen. De stad is zo divers dat je haar waarschijnlijk pas echt leert kennen als je er een tijdje woont. Voor wie die luxe niet heeft, raad ik aan een taalcursus in Rome te volgen. Zelf volgde ik taalcursussen en kunstcursussen in verschillende Italiaanse steden en ik kan alleen maar beamen dat Rome een ontzettend leuke stad is voor een taalcursus. Waarom? Ik geef je vijf redenen.

1. Wie heeft er een reden nodig voor Rome?

Zeg nu zelf. Rome is een van de mooiste steden ter wereld. Of je nu in de zomer gaat of in de winter, wanneer je met wat geluk Rome onder een witte laag sneeuw ziet liggen. In de herfst of in de lente, als de temperaturen heerlijk zijn, maar je niet de topdrukte in de stad hebt. In ieder jaargetijde word je omringd door eeuwen vol geschiedenis: keizerlijke tempels, Romeins erfgoed, middeleeuwse kerken en paleizen uit de renaissance en barok.

2.  Je leeft als de Romeinen

Wanneer je in Rome studeert leef je als een Romein. Je koopt ‘s middags groenten op de markt, kookt een Italiaanse maaltijd of gaat uit eten. s’ Avonds ga je met medestudenten uit in Trastevere. Na een tijdje heb je een vast koffiebarretje waar je ‘s ochtends een cappuccino drinkt. Je beleeft de stad heel anders dan wanneer je op reis bent.

3. Je verblijft bij Italianen zelf

Veel taalscholen bieden de mogelijkheid in een gedeeld (studenten)appartement of bij een gastgezin te verblijven. Zo kan je ‘s avonds mee eten met het gezin, en heb je meteen de mogelijkheid je Italiaans te oefenen. Je gastgezin kan je vast de leukste insider tips voor Rome geven!

4. Rome is de perfecte stad voor uitstapjes

Bij de meeste taalcursussen heb je voldoende vrije tijd om zelf de stad en de omgeving te verkennen. Om de Vaticaanse musea te bezoeken bijvoorbeeld, te flaneren door het park van de Villa Borghese, maar ook om uitstapjes te maken. Op Termini neem je de trein naar het strand, naar Ostia Antica of naar Tivoli om de wereldberoemde villa’s te bezoeken.

5. Italiaans leer je beter als je in Italië zelf bent.

De meest effectieve manier om Italiaans te leren is door je onder te dompelen in de Italiaanse taal. In Rome kan je het geleerde direct in praktijk brengen. Al is je Italiaans nog niet zo goed, ik durf te wedden dat jij na een paar dagen onderhandelt over fruit op de markt en met je mede-cursisten aan het einde van de middag in perfect Italiaans een ijsje bestelt.

Een taalcursus in Italië zelf zorgt ervoor dat je de taal nog sneller beheerst. Daarnaast heb je mogelijkheden te over om de stad te verkennen en te genieten van kunst, cultuur en natuurlijk de stad zelf. En…. heb ik je overgehaald om ook een taalcursus in Rome te gaan volgen?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!