Home InterviewsEen b&b in Italië Casa in Bocca al lupo in Piemonte

Casa in Bocca al lupo in Piemonte

door Aniek Rooderkerken
Casa in Bocca al lupo Piemonte

Casa in Bocca al lupo in Piemonte

‘In bocca al lupo’, veel geluk, dat hebben Anja en Kees vaak tegen elkaar gezegd tijdens de verbouwing van de boerenschuur die zij kochten in Piemonte. Geluk hebben ze gehad, want in juli van dit jaar openden ze Casa in Bocca al lupo in Piemonte. Hier verhuren ze drie appartementen op een mooie locatie in de Langhe.

Leven in een zonnig land

Toen Anja en Kees elkaar ontmoetten verzekerde Anja Kees dat ze binnen een aantal jaar in een zonnig land zou wonen. Kees droomde er juist van om wijnboer te worden in Frankrijk. Toen zij tijdens hun eerste vakantie van Asti naar Alba reden werd het stel op slag verliefd op deze Noord-Italiaanse provincie voor levensgenieters: Piemonte. De fenomenale uitzichten op de Alpen en Maritieme Alpen stalen hun hart. In combinatie met het Italiaanse leven vol lekker eten en ’s werelds beste wijnen werd alles nog perfecter.

Ze hielden zo van het het Italiaanse Bella Vita, dat ze een boerenhoeve kochten en compleet verbouwden. Tijdens de verbouwing zeiden Anja en Kees vaak ‘In Bocca al lupo’ tegen elkaar, Italiaans voor ‘veel geluk’, en dit werd dan ook de naam. Casa In bocca al lupo was een feit: de drie appartementen zijn namelijk afgelopen maand geopend. “Voor ons is het dus allemaal zeer spannend en nieuw!”

Boerenschuur met een waanzinnig uitzicht

“Wij hadden een boerenschuur gekocht met een waanzinnig uitzicht, bleek dat de buurman het niet eens was met het verstrekken van de vergunning om het om te bouwen naar appartementen. De buurman en de verkoper hadden al 40 jaar een vete. De verkoper van de schuur wilde de landbouwgrond persé niet aan de buurman verkopen en de buurman wilde de verkoper dwars liggen door niet mee te werken met de vergunning. Dit zijn wel zaken die handig zijn te weten voordat de overdracht plaatsvindt.”

Er kwamen nog wel meer uitdagingen op hun pad.  “Dat je als buitenlander wordt beschouwd is moeilijk, zeker als je de taal nog niet onder de knie hebt. Meerdere uitdagingen zijn op ons pad gekomen. Maar waar in eerste instantie alles altijd moeilijk wordt bevonden en dingen best wel stroef opstarten, zie je daarna dat alles plotseling mogelijk is. Wij ervaren de Italianen als harde werkers. Denk niet als een Nederlander maar probeer meer de Italiaanse ‘way of working’ je eigen te maken, dan komt alles goed. Soms lijken dingen totaal niet efficiënt te verlopen, maar als je dan het resultaat ziet is dat vaak veel effectiever dan wij vooraf hadden gedacht.”

"<yoastmark

Casa in Bocca al lupo in Piemonte

De appartementen van Casa in Bocca al Lupo staat in Clavesana De Langhe Piemonte. Anja vertelt: “We hebben gekozen voor deze plek omdat we het uitzicht, de rust, de natuur en de mensen geweldig vinden. Wij vinden dat er in deze streek nog echt mensen zijn die alles met Passie beleven. Je kunt hier nog (h)eerlijk eten en genieten van fantastische wijnen. De Langhe is een heuvelachtige wijnstreek met veel vergezichten.”

“Wat maakt de regio of de stad waar je woont zo bijzonder?”, willen wij weten. “Onze regio staat bekend om zijn slowfood en prachtige wijnen, de natuur en natuurlijk de prachtige Alpen die rondom de Casa zijn te bewonderen. Barolo en La Morra zijn op enkele kilometers afstand te bezoeken, Er zijn op korte afstand grote steden te bezoeken als Turijn en Genua maar kleinere stadjes zijn er ook genoeg, Alba, Cuneo. Dogliani te veel om op te noemen.”

 

“Het leven in een klein Italiaans dorpis gemoedelijk. Iedereen kent elkaar en wij bezoeken regelmatig de plaatselijke kroeg om contact te maken met de bewoners. Wij wonen niet in Italië maar zijn er wel een groot deel van het jaar.”

Anja sluit af met “Wij hebben ruime , luxe appartementen en zitten in een borgata, het unieke is wel de rust die men ervaart, en het prachtige uitzicht.”

Meer weten over Casa in Bocca al Lupo? Dat kan via Facebook en de website.

Deel deze blog op Pinterest:

Casa in Bocca al lupo in Piemonte

Casa in Bocca al lupo in Piemonte

 

 

Meer lezen:

Laat een bericht achter!