Home Kunst & CultuurBoekentips De Veleda Vloek, Chris Houtman

De Veleda Vloek, Chris Houtman

door Aniek Rooderkerken

De Veleda Vloek, Chris Houtman

De Veleda Vloek is het tweede deel van Chris Houtmans trilogie over de Friese priesteres Elfleda. Na heel wat omzwervingen is Elfleda terug in Rome. Keizer Nero trekt op dit moment door Griekenland, waar hij als wagenmenner en zanger als overwinnaar van alle spelen uitgeroepen wordt. Ondertussen rommelt het in het Romeinse Rijk…. komt de Senaat in opstand tegen de keizer? En wat is de rol van Elfleda hierin?

Recensie De Veleda Vloek

Na het lezen van De Veleda Voorspelling wist ik het al; Chris Houtman weet historische romans te schrijven die van begin tot eind boeien en waarin een schat aan historische kennis naar boven komt. In het tweede deel van het drieluik, De Veleda Vloek, lees je hoe de Veleda-zieneres de overwinning van de Bataven voorspelt in hun opstand tegen de Romeinen. Het is een spannende historische roman, en dan ook nog een waarvan je in alle regels leest dat er flink wat onderzoek aan vooraf is gegaan.

Chris Houtman, De Veleda Vloek
Chris Houtman, De Veleda Vloek

Elfleda en de jacht naar de keizerstroon

Het is de eerste eeuw na Christus, zo’n twee jaar na de grote stadsbrand van Rome. De inmiddels drieentwintig-jarige Friese priesteres Elfleda keert in het geheim terug naar de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Ze is een van de mogelijke opvolgsters van de Veleda, een belangrijke Germaanse zieneres. In opdracht van haar reist ze het Rijk door met maar één doel: zorgen dat alle noordelijke stammen in vrijheid kunnen leven.

Ondertussen is het onrustig in Rome en omstreken. Keizer Nero maakt een lange reis door Griekenland, en ondertussen wordt generaal Vespasianus naar Judea gestuurd om de Joodse Opstand neer te slaan. De Veleda en Elfleda spelen een belangrijke rol in de vrijheidsstrijd tegen Rome. Lukt het Elfleda om de Germaanse stammen tegen Nero op te zetten?

Chris Houtman | De Veleda Vloek | Uitgever: Xander Uitgevers B.V. | ISBN 9789045216294 | € 21,99

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links

Meer lezen:

Laat een bericht achter!