Home Italië Dit moet je regelen voor je op reis gaat naar Italië

Dit moet je regelen voor je op reis gaat naar Italië

door Aniek Rooderkerken
Het Colosseum in Rome

Dit moet je regelen voor je op reis gaat naar Italië

Ga jij binnenkort op reis naar Italië? Een heerlijk vooruitzicht! Deze dingen moet je wel nog regelen voor je op reis gaat naar Italië. Van het afsluiten van een reisverzekering tot het bestellen van een tolvignet.

Maak een reisplan

Een goede voorbereiding kan bijna net zo leuk zijn als de reis zelf. Bereid je dus goed voor, lees veel blogs en maak een fijn reisplan. Zo geniet je thuis al van alle mooie dingen die je in Italië gaat zien, en kun je direct alle openingstijden van musea en winkels checken. Of ga jij juist liever op de bonnefooi naar Italië? Voor allebei is iets te zeggen.

Sluit een reisverzekering af

Zorg natuurlijk ook voor een goede reisverzekering. Heb je nog geen verzekering afgesloten dan is het slim een vergelijkingssite te bezoeken, want een verzekering vergelijken kan heel makkelijk en snel online. Reis je vaak, dan kan het slim zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. En ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan bergwandelen of bungeejumpen? Kijk dan ook goed na of de reisverzekering deze activiteiten wel dekt.

Pak de gevarendriehoek in

Ga je met de auto naar Italië? Zorg dan dat je een gevarendriehoek en veiligheidsvesten (voor zowel de bestuurder als de passagiers) in de auto hebt liggen. Dit is in Italië namelijk verplicht. Een EHBO-doos is altijd slim om in je auto te hebben. Dit is niet verplicht in Italië, maar wel in Duitsland en Oostenrijk. Kom je onderweg door België? Dan moet je ook een brandblusser meenemen.

Bestel je tolvignet

Als je via Zwitserland of Oostenrijk naar Italië rijdt, zul je een tolvignet nodig hebben. Deze kan je onderweg bij een tankstation kopen, maar het is net zo handig om vooraf alvast een tolvignet te kopen. Dat kan bij de winkel van de ANWB. Tip: rijd je in Italië over de snelweg, dan moet je vaak tol betalen. Het makkelijkst is het om hiervoor je creditcard te gebruiken. Mocht je dat niet willen, zorg dan dat je voldoende contant geld bij de hand hebt.

En rijd je met de auto een stad in? De centra van veel Italiaanse steden en dorpen zijn autovrij. Pas dus goed op dat je geen Zona Traffico Limitato inrijdt, dat kan je namelijk een fikse boete opleveren!

Koop een verloopstekker

In Italië worden driepolige stekkers en contactdozen gebruikt. Dit kan soms een probleem vormen. Soms kan je de eurostekker (die we in Nederland gewend zijn) gewoon gebruiken, maar soms passen deze stekkers niet. Verloopstekkers kun je overal in Italië kopen, maar het kan handig zijn om er in Nederland alvast eentje aan te schaffen.

Wat regel jij nog meer voordat je in Italië op vakantie gaat?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking

Meer lezen:

1 comment

Linda | travellersoftheworld 20 december 2020 - 17:40

Ik ben meerdere keren in Italië op vakantie geweest, maar nog nooit met eigen auto, dus een tolveignet en gevarendriehoek heb ik vooralsnog nooit meegenomen naar Italië. Wij reisden rond met de trein en bus, of gingen op stedentrip. Ik wil graag nog eens terug met de auto om meer te zien!

Reply

Laat een bericht achter!