Home Italië De Vespa in het Piaggio Museum in Pontedera

De Vespa in het Piaggio Museum in Pontedera

door Aniek Rooderkerken
Vespa in het Piaggio Museum in Pontedera

De Vespa in het Piaggio Museum in Pontedera

Bezocht jij het Piaggio-museum in Pontedera al eens? Het is het grootste motorfietsmuseum in Italië en een van de grootste in Europa. Vandaag ontvingen we een mailtje, dat het museum nu al vijf jaar op rij het certificaat van uitmuntendheid heeft ontvangen van TripAdvisor. Tijd om eens een (digitaal) kijkje in het museum te nemen!

Het Piaggio Museum in Pontedera

Het Piaggio Museum in Pontedera is gevestigd in een aantal voormalige industriële pakhuizen. Op maar liefst 5000 m2 staan meer dan 250 historische voertuigen opgesteld. Stuk voor stuk verbeelden ze emoties, dromen en projecten.

En is de Vespa niet hét toonbeeld van Italiaanse emotie? De Vespa is een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse merken. Maar je vindt meer in het museum. Bijvoorbeeld andere modellen van Piaggio en natuurlijk ook de Ape. Hiernaast is er aandacht voor de motorfiets- en racegeschiedenis van de merken Aprilia, Gilera en Moto Guzzi.

Het Piaggio Museum
Het Piaggio Museum

De geschiedenis van de motorfiets

Het zijn namen die belangrijke hoofdstukken in de geschiedenis van de motorfiets hebben geschreven. Samen haalden ze maar liefst 104 wereldtitels in de verschillende specialiteiten in motorracen. En dus kijk je je ogen uit in het museum. Van de heroïsche machines van 1909 (het jaar waarin Gilera werd opgericht) of van 1921 (de geboorte van Moto Guzzi), helemaal tot de buitengewone Aprilia-fietsen van Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi, Manuel Poggiali.

Het Piaggio Museum
Het Piaggio Museum

Naast deze waardevolle en soms unieke stukken bewonder je in het museum de hele geschiedenis van mobiliteit. Van treinen tot vliegtuigen, van kabelwegen tot scheepsmotoren. Wie is al eens in dit museum geweest?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!