Het authentieke recept voor Zuppa Volterrana
Zuppa Volterrana staat overal in Volterra, en overigens ook ver daarbuiten, op de kaart. Deze stevige soep van groenten en brood is een specialiteit van deze streek. Je kan het eenvoudig zelf maken met dit authentieke recept voor Zuppa Volterrana!
Het authentieke recept voor Zuppa Volterrana
Ingrediënten voor 4 personen:
- halve kool
- bos snijbiet
- wortelen
- ui
- tomaat
- peterselie
- geurige kruiden
- varkenszwoerd
- gedroogde witte bonen (avond tevoren weken) of 2 blikken canellini bonen)
Bereiding:
Was alle groenten en snijd ze in stukken.
Bak ondertussen 1 ui en 1 stengel van de snijbiet in extra vierge olijfolie;
voeg daarna alle gesneden groenten, zout, peper en 1 eetlepel tomatenpuree toe.
Giet water bij om de groenten in de pan te bedekken en kook alles gedurende 1 uur op matig vuur.
Voeg vervolgens de witte bonen toe, verdun verder met water en breng alles opnieuw gedurende 15 minuten aan de kook.
Snijd het brood en doe de sneetjes in een terrine, overgiet ze met extra vierge olijfolie en voeg ze na het koken toe aan de groenten.
De soep is klaar, laat deze nu even rusten om in het brood te laten trekken.
De Volterrana soep kan zowel warm als koud worden gegeten.
Geef een reactie