Workshop olijfolie proeven met Gregor Christiaans

Wijnproeven doe je misschien wel vaker, maar heb je ook wel eens olijfolie geproefd? Grijp nu je kans! Op 27 februari organiseert Italië Uitgelicht namelijk een workshop olijfolie proeven. Gastspreker is niemand minder dan Gregor Christiaans, één van de slechts vier (!) in Nederland gecertificeerde olijfolieproevers en auteur van Lekker vet, het basisboek over olijfolie.

Workshop olijfolie proeven

In het boek Lekker Vet staat werkelijk alles over olijfolie. Het is hierom een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in olijfolie en van de Italiaanse keuken houdt. Je leest in deze olijfoliebijbel over de ontstaansgeschiedenis van olijfolie, de productie ervan, over de kunst van het proeven van olijfolie, maar ook over olijfoliefraude. Maar wanneer leer je het meeste over olijfolie…. juist, wanneer je het proeft!

Hierom neemt Gregor Christiaans ons bij deze olijfolie workshop mee in de wereld van het vloeibare goud. Gregor ontdekte olijfolie in een klein plaatsje in Griekenland. Inmiddels is Gregor in Nederland één van de slechts vier internationaal gecertificeerde olijfolie proevers. Hij volgde cursussen om letterlijk alles te weten te komen over olijfolie. En nu leert hij het aan de lezers van Italië Uitgelicht.

Aan het einde van deze workshop ken je de herkomst van olijfolie en het productieproces. Je kan onderscheid maken tussen de verschillende gradaties olijfolie. Je leert olijfolie ruiken én proeven. Er zijn namelijk talloze olijfsoorten, en de range aan smaken van olijfolie is heel uiteenlopend.

Alle info

Het event vindt plaats bij Fausto in Schoonhoven, in de buurt van Utrecht. We ontvangen je graag om 18:00 uur met een heerlijke apericena, een avondmaaltijd van antipasti. De avond eindigt rond 21:00 uur. Kosten voor deelname bedragen 15,00 euro. Dit is inclusief de proeverij en de apericena maar exclusief drankjes. We hebben maximaal 20 plekken dus geef je snel op via Fausto. Het event wordt mede georganiseerd door Lotje Lomme van Italiaans in Schoonhoven en uiteraard Gregor van Olijfbedrijf.

Adres:
Fausto – Bike & Coffee
Voorhaven 1
2871 CH Schoonhoven

Tip! Tijdens het event koop je het boek Lekker vet voor €20,00 in plaats van €22,50. Meer over Lekker Vet! lees je hier!

Lekker vet, alles over olijfolie | Gregor Christiaans

Lekker vet, alles over olijfolie | Gregor Christiaans

Meer lezen:

1 comment

Kirsten | Travelaar.nl 17 februari 2017 - 12:18

Wat een super leuk event! Het is dat ik in Australië zit, maar het had me zeker heel erg leuk geleken! Wel een raar idee trouwens, olijfolie proeven. Eens wat anders 🙂 Heel veel plezier en succes gewenst alvast!

Reply

Laat een bericht achter!