Home Italiaanse keuken Italiaanse Prosecco-regio op UNESCO Werelderfgoedlijst

Italiaanse Prosecco-regio op UNESCO Werelderfgoedlijst

door Aniek Rooderkerken
De mooiste regio's in Italië

Italiaanse Prosecco-regio op UNESCO Werelderfgoedlijst

Een nieuwtje waar op geproost mag worden! De heuvels in het noordoosten van Italië, waar Prosecco geproduceerd wordt, zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Prosecco-regio op UNESCO Werelderfgoedlijst

Le Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene, de Prosecco-heuvels van Conegliano en Valdobbiadene, zijn vanaf nu Unesco werelderfgoed. Dat is besloten door het Werelderfgoedcomité. De Noord-Italiaanse heuvels worden opgenomen in de categorie cultureel landschap. Zo staan ze nu in een mooi rijtje met de Champagne, Alto Douro in Portugal en bijvoorbeeld Langhe Roero en Monferrato.

Dat heeft het Werelderfgoedcomité beslist in de hoofdstad van Azerbeidzjan Bakoe. Hier wordt een beslissing genomen over nieuw werelderfgoed. Ook wordt gesproken over het in stand houden van de bestaande Unesco-sites. En daarvan liggen er natuurlijk flink wat in Italië!

Foto ter illustratie van een andere mooie Italiaanse regio!

Meer lezen:

4 comments

Maaike 14 juli 2019 - 21:08

Oelala dat klinkt als een toffe plek en helemaal iets voor mij!

Reply
Janet 14 juli 2019 - 21:52

Oh wat heerlijk! Dit klinkt als een regio die ik ooit eens moet bezoeken! Ik ben dol op een goede prosecco dus lijkt me tof om hier eens heen te gaan.

Reply
Linda 16 juli 2019 - 13:45

Dat is zeker een leuk nieuwtje! Ik ben niet zo’n drinker haha, maar het ziet er wel echt prachtig uit. Dus daarom zou ik er alsnog best heen willen.

Reply
Marcella 18 juli 2019 - 22:14

Wat grappig dat een Prosecco-regio op de lijst van UNESCO staat. Daar drinken we er eentje op! 😉

Reply

Laat een bericht achter!