Home Italiaanse keuken Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, door Katie Parla

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, door Katie Parla

door Aniek Rooderkerken

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, door Katie Parla

Ben je op zoek naar recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken? Dan is daar nu Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, van Katie Parla.

Recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken

Het kookboek Grandi Gusti van Katie Parla bevat recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Uit de regio’s Molise, Campania, Puglia, Basilicata en Calabrië. Katie Parla neemt je mee op reis langs de authentieke gerechten uit deze minder bekende delen van Italië. Langs pure, seizoensgebonden ingrediënten en een rustieke keuken.

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla
Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla

Grandi Gusti

Het kookboek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: Antipasti, Zuppe e Minestre, Pasta, Pesce, Carne, Contorni, Pane Focaccia e Pizza, Dolci en Liquorie Cocktail. Dit is aangevuld met een aantal korte items over kookgerei en een uitleg over de belangrijkste ingrediënten

Het boek bevat verschillende bekende gerechten: Minestre, of orechiette e pesto. Maar ook een heleboel gerechten die de ziel van het zuiden van Italië vormen, maar die eigenlijk niet zo bekend zijn: Insalata di rinforzo. Of gerechten waar je nog nooit van hebt gehoord.

Van stevige stoofschotels tot bijgerechten van seizoensproducten en koekjes voor echte zoetekauwen. Ik kan niet wachten om die fritelle di zucchine te maken, hartige courgettekoekjes. En aangezien ik van ricotta houd: ook de carrati con ricotta e noci.

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla
Het boek bevat prachtige fotografie.

Eenvoud en Rijkheid

Eigenlijk is het eerste wat je wil doen zodra je door het boek bladert, de keuken ingaan om een hele dag te koken en te bakken.

Het is een boek dat een plaatsje in jouw boekenkast verdient. Het toont de eenvoud van de Zuid-Italiaanse keuken, en tegelijkertijd de rijkheid aan bijzondere gerechten. De recepten worden vergezeld door prachtige foto’s. Niet alleen van de gerechten zelf, maar ook de regio’s die de inspiratiebron vormen van dit kookboek.

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla
Bekende en minder bekende recepten.

Katie Parla

Katie Parla is culinair journalist, sommelier en afgestudeerd in de Italiaanse gastronomische cultuur. De wortels van haar familie liggen in Zuid-Italië.

Katie Parla | Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken |Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. | ISBN 9789045219738 | € 25,99 | Bestel Grandi Gusti bij bol.com

Meer lezen:

1 comment

Kelly 18 juli 2019 - 20:33

Nice…ik ben dol op kookboeken en heb een grote collectie in huis. De Italiaanse keuken is toch wel één van mijn favorieten. Ideaal ook als vegetariër en ik eet dan ook wekelijks een pasta. Stoofschotels zijn ook grote favoriet bij mij maar dan wel uiteraard zonder vlees 🙂

Reply

Laat een bericht achter!