• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, door Katie Parla

29 juni 2019 door Aniek Rooderkerken

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, door Katie Parla

Ben je op zoek naar recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken? Dan is daar nu Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, van Katie Parla.

Recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken

Het kookboek Grandi Gusti van Katie Parla bevat recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Uit de regio’s Molise, Campania, Puglia, Basilicata en Calabrië. Katie Parla neemt je mee op reis langs de authentieke gerechten uit deze minder bekende delen van Italië. Langs pure, seizoensgebonden ingrediënten en een rustieke keuken.

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla
Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla

Grandi Gusti

Het kookboek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: Antipasti, Zuppe e Minestre, Pasta, Pesce, Carne, Contorni, Pane Focaccia e Pizza, Dolci en Liquorie Cocktail. Dit is aangevuld met een aantal korte items over kookgerei en een uitleg over de belangrijkste ingrediënten

Het boek bevat verschillende bekende gerechten: Minestre, of orechiette e pesto. Maar ook een heleboel gerechten die de ziel van het zuiden van Italië vormen, maar die eigenlijk niet zo bekend zijn: Insalata di rinforzo. Of gerechten waar je nog nooit van hebt gehoord.

Van stevige stoofschotels tot bijgerechten van seizoensproducten en koekjes voor echte zoetekauwen. Ik kan niet wachten om die fritelle di zucchine te maken, hartige courgettekoekjes. En aangezien ik van ricotta houd: ook de carrati con ricotta e noci.

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla
Het boek bevat prachtige fotografie.

Eenvoud en Rijkheid

Eigenlijk is het eerste wat je wil doen zodra je door het boek bladert, de keuken ingaan om een hele dag te koken en te bakken.

Het is een boek dat een plaatsje in jouw boekenkast verdient. Het toont de eenvoud van de Zuid-Italiaanse keuken, en tegelijkertijd de rijkheid aan bijzondere gerechten. De recepten worden vergezeld door prachtige foto’s. Niet alleen van de gerechten zelf, maar ook de regio’s die de inspiratiebron vormen van dit kookboek.

Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken, Katie Parla
Bekende en minder bekende recepten.

Katie Parla

Katie Parla is culinair journalist, sommelier en afgestudeerd in de Italiaanse gastronomische cultuur. De wortels van haar familie liggen in Zuid-Italië.

Katie Parla | Grandi gusti, De allermooiste gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken |Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. | ISBN 9789045219738 | € 25,99 | Bestel Grandi Gusti bij bol.com

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse kookboeken

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl
avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Mangiamo! De heerlijkste streekgerechten en anders lekkers uit de Italiaanse Veneto, Antoinette Coops, Nieuw AmsterdamHet kookboek Mangiamo! van Antoinette Coops
Recept voor citroensorbetZomerse citroensorbet – sorbetto al limone Siciliano
Heel Holland Bakt, Het Italiaanse bakboek van Sarena SolariWat bakt Sarena ervan? Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Lees Interacties

Reacties

  1. Kelly zegt

    18 juli 2019 om 20:33

    Nice…ik ben dol op kookboeken en heb een grote collectie in huis. De Italiaanse keuken is toch wel één van mijn favorieten. Ideaal ook als vegetariër en ik eet dan ook wekelijks een pasta. Stoofschotels zijn ook grote favoriet bij mij maar dan wel uiteraard zonder vlees 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Alles wat je moet weten over je bezoek aan Herculaneum vanaf Napels

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel via deze link de nieuwe editie zonder verzendkosten!

• De beste tips voor stad en strand
• Piëmonte: weekend escape tussen de wijngaarden
• Gardameer: de 5 leukste plekken
• Arezzo: rondsnuffelen op de antiekmarkt
• Sicilië: het griekse hart van Syracuse
• Aan tafel bij Toscanini
• Ontdek de nieuwe recepten van kookboekauteur en foodsstyliste Janneke Philippi

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023