Home Italië Hoe kan je (online) geld verdienen vanuit Italië

Hoe kan je (online) geld verdienen vanuit Italië

door Aniek Rooderkerken
No stress.... werken in Italië

Hoe kan je (online) geld verdienen vanuit Italië

Voor velen is het een droom om in Italië te wonen. Maar dan moet er in Italië natuurlijk ook gewerkt worden. Je kan een reguliere baan zoeken, maar kan je nog op meer manieren (online) geld verdienen vanuit Italië? Ja! Bijvoorbeeld met deze banen. Iets voor jou?

Heel wat mensen dromen ervan om definitief naar te Italië te verhuizen om een B&B of agriturismo te beginnen, of om er in hun eigen vakgebied een baan te vinden. Maar je kan natuurlijk ook (online) geld verdienen vanuit Italië.

Werken als au pair

Ben je goed met kinderen en wil je graag korte tijd in Italië wonen, dan is een baantje als au pair misschien iets voor jou. Je woont in huis bij een gezin en helpt met de verzorging van de kinderen en soms met het huishouden. Je krijgt kost en inwoning en verdient er vaak niet heel veel mee, maar het is wel een goede manier om een nieuw land en een nieuwe taal te leren kennen.

Werken en reizen als digital nomad

Als digital nomad werk je locatie onafhankelijk als zelfstandig ondernemer, en dat kan natuurlijk prima in Italië. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding en flink wat doorzettingsvermogen. Je kan als tekstschrijver, fotograaf, social media specialist of webdesigner aan de slag gaan, maar bijvoorbeeld ook als zelfstandig reisagent. Natuurlijk kan je ook proberen met een reisblog je geld te verdienen. Maar dat is – zo weet ik uit ervaring – wel hard werken.

Vertalen

Heb je een talenknobbel of heb je een taalopleiding gevolgd? Als vertaler kan je vanuit Italië werken voor opdrachtgevers in Nederland of daarbuiten. Als je werk zoekt op het gebied van Italiaanse en Nederlandse vertalingen kan je bijvoorbeeld via Fairlingo vertaalopdrachten krijgen. Als beëdigd vertaler kan je nog veel meer opdrachten krijgen, door als tolk te werken bij bedrijven of officiële stukken te vertalen.

Werken op een camping

Zoek je seizoenswerk dan kan je werken op een camping in Italië. Vooral bij de Italiaanse meren zijn voor personen die Nederlands spreken in het zomerseizoen veel vakantiebanen. Je kan een paar maanden aan de slag gaan en genieten van het Italiaanse leven.

Of werken als gids

Ken je Italië goed en weet je ook flink wat over de cultuur en geschiedenis van een land? En kan je goed omgaan met mensen? Dan kan je ook aan de slag gaan als gids of groepsreizen begeleiden. Zo kom je op prachtige plekken en ontmoet je veel mensen.

Dit zijn een aantal manieren om tijdelijk (online) geld te verdienen in Italië en een tijd in Italië te wonen. Wil je je permanent vestigen in Italië, dan zal je een lange termijn plan moeten maken en hard werken om een goed inkomen te krijgen. Maar het kan wel met sommige van bovenstaande banen en opdrachten. En toch klinkt een B&B in Italië ook charmant. Wat zeg jij?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!