• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
    • Restaurants
Michelinsterren in Bad Schürgau, Zuid-Tirol

Michelinsterren en traditie met een knipoog; Bad Schörgau in Zuid-Tirol

21 september 2015 door Aniek Rooderkerken

Een artikel over culinair Zuid-Tirol kan je niet afsluiten zonder Michelinsterren. Deze culinaire regio heeft namelijk maar liefst 22 Michelinsterren voor 19 restaurants. Hiermee is Zuid-Tirol in Italië de regio met de meeste sterrenrestaurants in verhouding tot het aantal inwoners. De lat ligt dus hoog. Niet alleen voor de gevestigde toprestaurants, maar ook voor de overige restaurants en berghutten, die een keuken vol Alpiene en Mediterrane invloeden aanbieden.

Bad Schörgau

En zo zijn we dan alweer onderweg, over de kronkelende wegen door de bergen. Een half uur rijden buiten Bolzano ligt in de Sarentino vallei het Bad Schörgau hotel. Een aanrader vooral vanwege de prachtige spa in de buitenlucht, de mooie kamers, én het restaurant waar wij nu gaan eten. Bekroond met een Michelinster dus. Zenuwachtig kijken we iedere bocht om, “zijn we er al bijna?” We zijn al dagen lekker gemaakt met verhalen over één van de beste restaurants van Zuid-Tirol en we kunnen niet wachten de gerechten te proeven.

Bad Schörgau

Bad Schörgau heeft een lange traditie. Voor het eerst vermeld in 1533 en in 1689 gedocumenteerd om de baden en minerale bronnen, komt het in 1975 in beheer van de Wenter familie. Zij openen een gastronomisch restaurant, al snel één van de belangrijkste adressen voor fijnproevers in Zuid-Tirol. Zeker wanneer chef Egon Heiss, die eerder werkte bij Anton Mosimann en Gordon Ramsey, het scepter in de keuken zwaait. Maar vandaag worden we welkom geheten door Gregor Wenter. Ooit chef in de keuken, nu de manager. Hij schenkt de eerste drankjes in en met veel enthousiasme vertelt hij over het restaurant, de natuurlijke producten uit de Sarentino die ze gebruiken en de twee menu’s die ze aanbieden, het meer klassieke “Traditie” en de innovatieve variant “Tijdsgeest”.

Michelinsterren in Bad Schörgau, Zuid-Tirol
Michelinsterren in Bad Schörgau, Zuid-Tirol

Wat is traditioneel Zuid-Tirols dan? Met spek omwikkeld fijn “stro”van aardappel, mini-Schüttelbrot, kwartelei geserveerd in een eierdoos, als smaakmaker. En de volgende gerechten? Die mag je zelf gaan ontdekken. Wanneer wij de eerste gerechten krijgen, merken we al snel dat geen woord gelogen is. Producten van eigen bodem of van kleine leveranciers uit de regio, smelten samen met delicatessen uit de internationale haute cuisine. Je proeft de liefde voor de lokale producten. Creatieve gerechten met een knipoog, eenvoudig maar altijd onderscheidend in smaak. Alles zo precies en nauwkeurig opgediend, met heerlijk complementerende wijnen, hieraan danken ze dus hun Michelin ster. Waar de chef Egon Heiss de meest creatieve gerechten voorschotelt, en zich even komt voorstellen, zoekt Gregor de beste wijnen uit als aanvulling op de gerechten. In een kamer met veel hout, gehaakte kleedjes op tafel, voelt alles ontspannen en no-nonsense aan. Een heerlijk ontspannen feel-good restaurant, maar dan met gerechten waar je stil van wordt. Wat een bijzondere ervaring!

Bad Schörgau
Bad Schörgau

 

Ik ging op een culturele, avontuurlijke en culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Tirol, op uitnodiging van de regio Zuid-Tirol. In de komende artikelen geef ik je de beste tips voor deze regio. Ditmaal is dat sterrenrestaurant Bad Schürgau, wauw, dat kan ik iedereen aanraden! 

Bad Schörgau, I-39058 Sarentino, Bolzano www.bad-schoergau.com

Categorie: Bolzano / Bozen, Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol

Dit vind je misschien ook leuk

Alta Via di Merano, hiken in Zuid-TirolAlta Via di Merano: een prachtige wandeltocht in Zuid-Tirol
Ristorante Boivin in Levico Terme
Val di Fassa, foto door justliketotravel.nlRust op de de Eolische eilanden & fietsen langs de Dolomieten: reistips van Kim van Dam

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Schüttelbrot, Lagrein en Michelinsterren: culinair genieten in Zuid-Tirol

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Op social media

Zoeken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Disclaimer & Privacyverklaring

Lees ook De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Bestel de nieuwe editie! Met artikelen over de perfecte plek onder de zon, rondje Lago Trasimeno, Garfagnana de tuin van Toscane, culinair Isola D’ Elba, Triëst, stad van boeken en koffie en nieuwe recepten van de Pasta Grannies!

Meer reisinspiratie

Volg me op Instagram via @ItalieUitgelicht

Een beetje Italië in…. Frankrijk! Het Pausenpal Een beetje Italië in…. Frankrijk! Het Pausenpaleis (Palais des Papes) in Avignon wel te verstaan. Avignon werd in 1309 de verblijfplaats van de pausen, tijdens hun ballingschap uit Rome. Paus Benedictus XII en paus Clemens VI lieten het paleis tussen 1335 en 1352 bouwen op een uitstekende rots boven de Rhône.
In Avignon in meer te ontdekken voor Italiëliefhebbers. Het Petit Palais museum herbergt een unieke verzameling schilderijen uit de Middeleeuwen en de Italiaanse Renaissance.
En zo was ik dan een weekend in Siena. Wat een pra En zo was ik dan een weekend in Siena. Wat een prachtige stad blijft het ook altijd 🥰
Vanaf vandaag te zien in Centraal Museum Utrecht! Vanaf vandaag te zien in Centraal Museum Utrecht! ‘De Bentvueghels: Een berucht kunstgenootschap in Rome’.
Heb jij de tentoonstelling al gezien? Wat vond je ervan?
De tentoonstelling De Bentvueghels. Een berucht ku De tentoonstelling De Bentvueghels. Een berucht kunstgenootschap in Rome is van 11 februari 2023 tot en met 4 juni 2023 te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Bijzonder, want nooit eerder was er een tentoonstelling over het beruchte kunstgenootschap. De Bentvueghels vertelt het verhaal van een broederschap van jonge mannen die hielden van feestvieren en grappen maken, maar die voor alles kunstenaar waren. Lees meer in de link in bio!
Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen he Andrea Bajani vertelt in Het boek van de huizen het levensverhaal van een man, Ik, aan de hand van de huizen waar hij gewoond heeft. Een statig pand, een lawaaiig appartement, een souterrain, en andere plekken waar Ik gewoond heeft en die voor huis kunnen doorgaan.
#boekentip
Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontv Dit zijn toch wel de leukere pakketjes die je ontvangt 😍 Een heerlijke fles olijfolie van @al_fianco. En ook een mooie, zware fles om aan een Italië-liefhebber cadeau te doen. 
Deze olijfolie komt uit Molise. Hier genieten de olijfbomen van de mediterraanse zon en een lichte zeebries. Als dank schenken ze (h)eerlijke olijven waar Al Fianco dan weer deze olijfolie van maakt. Deze fles is het resultaat van de oogst van oktober ‘22. 🫒

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2023