• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Italiaanse kunst
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Hét online reismagazine over Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Kunst & musea
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
Michelinsterren in Bad Schürgau, Zuid-Tirol

Michelinsterren en traditie met een knipoog; Bad Schörgau in Zuid-Tirol

21 september 2015 door Aniek Rooderkerken

Een artikel over culinair Zuid-Tirol kan je niet afsluiten zonder Michelinsterren. Deze culinaire regio heeft namelijk maar liefst 22 Michelinsterren voor 19 restaurants. Hiermee is Zuid-Tirol in Italië de regio met de meeste sterrenrestaurants in verhouding tot het aantal inwoners. De lat ligt dus hoog. Niet alleen voor de gevestigde toprestaurants, maar ook voor de overige restaurants en berghutten, die een keuken vol Alpiene en Mediterrane invloeden aanbieden.

Bad Schörgau

En zo zijn we dan alweer onderweg, over de kronkelende wegen door de bergen. Een half uur rijden buiten Bolzano ligt in de Sarentino vallei het Bad Schörgau hotel. Een aanrader vooral vanwege de prachtige spa in de buitenlucht, de mooie kamers, én het restaurant waar wij nu gaan eten. Bekroond met een Michelinster dus. Zenuwachtig kijken we iedere bocht om, “zijn we er al bijna?” We zijn al dagen lekker gemaakt met verhalen over één van de beste restaurants van Zuid-Tirol en we kunnen niet wachten de gerechten te proeven.

Bad Schörgau

Bad Schörgau heeft een lange traditie. Voor het eerst vermeld in 1533 en in 1689 gedocumenteerd om de baden en minerale bronnen, komt het in 1975 in beheer van de Wenter familie. Zij openen een gastronomisch restaurant, al snel één van de belangrijkste adressen voor fijnproevers in Zuid-Tirol. Zeker wanneer chef Egon Heiss, die eerder werkte bij Anton Mosimann en Gordon Ramsey, het scepter in de keuken zwaait. Maar vandaag worden we welkom geheten door Gregor Wenter. Ooit chef in de keuken, nu de manager. Hij schenkt de eerste drankjes in en met veel enthousiasme vertelt hij over het restaurant, de natuurlijke producten uit de Sarentino die ze gebruiken en de twee menu’s die ze aanbieden, het meer klassieke “Traditie” en de innovatieve variant “Tijdsgeest”.

Michelinsterren in Bad Schörgau, Zuid-Tirol
Michelinsterren in Bad Schörgau, Zuid-Tirol

Wat is traditioneel Zuid-Tirols dan? Met spek omwikkeld fijn “stro”van aardappel, mini-Schüttelbrot, kwartelei geserveerd in een eierdoos, als smaakmaker. En de volgende gerechten? Die mag je zelf gaan ontdekken. Wanneer wij de eerste gerechten krijgen, merken we al snel dat geen woord gelogen is. Producten van eigen bodem of van kleine leveranciers uit de regio, smelten samen met delicatessen uit de internationale haute cuisine. Je proeft de liefde voor de lokale producten. Creatieve gerechten met een knipoog, eenvoudig maar altijd onderscheidend in smaak. Alles zo precies en nauwkeurig opgediend, met heerlijk complementerende wijnen, hieraan danken ze dus hun Michelin ster. Waar de chef Egon Heiss de meest creatieve gerechten voorschotelt, en zich even komt voorstellen, zoekt Gregor de beste wijnen uit als aanvulling op de gerechten. In een kamer met veel hout, gehaakte kleedjes op tafel, voelt alles ontspannen en no-nonsense aan. Een heerlijk ontspannen feel-good restaurant, maar dan met gerechten waar je stil van wordt. Wat een bijzondere ervaring!

Bad Schörgau
Bad Schörgau

 

Ik ging op een culturele, avontuurlijke en culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Tirol, op uitnodiging van de regio Zuid-Tirol. In de komende artikelen geef ik je de beste tips voor deze regio. Ditmaal is dat sterrenrestaurant Bad Schürgau, wauw, dat kan ik iedereen aanraden! 

Bad Schörgau, I-39058 Sarentino, Bolzano www.bad-schoergau.com

Categorie: Bolzano, Trentino-Zuid-Tirol

Dit vind je misschien ook leuk

Zo ga jij goed voorbereid op wintersport in ItaliëSkiën op de Stelvio en nog veel meer wintersporttips in Noord-Italië
Lago di Braies of Pragser Wildsee in de Italiaanse Alpen, Noord-ItaliëDit zijn de 10 mooiste plekken in Noord Italië + vakantietips!
5 absolute must-sees in ChiantiFijne Italiaanse bestemmingen voor deze zomer!

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Schüttelbrot, Lagrein en Michelinsterren: culinair genieten in Zuid-Tirol

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Connect

Zoeken

Bestel de nieuwe editie van De Smaak van Italië!

De nieuwe editie van De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Pre-order de nieuwe editie!

  • Ontmoet de salvataggi van TOSCANE
  • BOEIEND Bolzano Wandelen, wijnen & wellness
  • Wegdromen in RAVELLO Hier wil je ooit eens slapen
  • KNAPPE KOPPEN Kleurrijk keramiek van Sicilië
  • NAPELS’ ZIEL IN DE ZOMER Op pad met een streetfotograaf
  • CITYTRIP CHIOGGIA Het kleine zusje van Venetië

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Privacy Policy & Disclaimer

Meer reisinspiratie

@ItalieUitgelicht

Tijdens een vakantie in Toscane is er van alles te Tijdens een vakantie in Toscane is er van alles te zien en te beleven. Hier tref je een mooie mix van kleurrijke dorpjes, culturele steden, overheerlijke wijnen en indrukwekkende natuur. Maar welke plekken mag je absoluut niet missen? In de nieuwste blog nemen we je mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Toscane. Link in bio!
Je leert het meest over de culinaire en lokale tra Je leert het meest over de culinaire en lokale tradities als je zelf aan de slag gaat tijdens een workshop. En dus moeten we aan de slag! Bij Agriturismo Agave Alghero leren we de fijne kneepjes van het pastamaken, uiteraard van de lokale pastasoorten.
Wauw! Wat is het Parco Regionale do Porto Conte pr Wauw! Wat is het Parco Regionale do Porto Conte prachtig! En wat zijn er mooie verhalen te ontdekken. Dit ga ik de komende dagen doen, dus houd de stories in de gaten.
Wist je dat dit park ooit grotendeels moerasgebied was? Gevangenen uit een strafkolonie hebben het gebied ontgonnen, in het museum (gevestigd in de oude gevangenis) leer je er alles over.
La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n kookboek waarbij je het liefst direct álle recepten wilt maken. De recepten zijn voorzien van verrukkelijke introducties, zijn goed te volgen en voorzien van volop foto’s. 
Een ode aan de zoete Italiaanse keuken en een onmisbaar kookboek voor de liefhebber van Italiaanse lekkernijen.
Lees meer via de link in bio!
In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het L In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het Limburgs Museum ontdek je deze zomer hoe het was om hier in de Romeinse tijd te leven. Aan de hand van bijzondere historische vondsten word je meegenomen naar het Romeinse leven langs de Rijn en Maas.
Deze mantelspeld van verguld zilver werd bijvoorbeeld gevonden in Zwammerdam, maar is van Germaanse oorsprong. (Afbeelding: Rijksmuseum van Oudheden Leiden)
Lees meer in de blog. Link in bio!
Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe edi Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe editie van De Smaak van Italië lezen. Met een bucketlist voor Italië, paradijselijk Ponza én een item over fietsen in Umbrië.
Wil je het magazine nog bestellen, dan vind je in de sidebar van mijn blog een linkje.
Ps: check hoe kat Cipollini steeds mijn foto’s photobombed 😂

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

avontuuropreis.com waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

En ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan zeker de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2022