Home Kunst & CultuurBoekentips Paolo Cognetti – Zonder de top te bereiken

Paolo Cognetti – Zonder de top te bereiken

door Aniek Rooderkerken
Paolo Cognetti - Zonder de top te bereiken

Paolo Cognetti – Zonder de top te bereiken

Zonder de top te bereiken is het nieuwe boek van de auteur van De acht bergen: Paolo Cognetti. Zonder twijfel is dit ook een boek dat je in één ruk uitleest.

Nieuw boek van Paolo Cognetti

Speelde De acht bergen zich af in een bergdorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta, in Zonder de top te bereiken, een reis door de Himalaya trekt Paolo Cognetti met vrienden door een afgelegen gebied in de Himalaya, Nepal. In een karavaan van mensen en muildieren trekken ze over hoge bergpassen langs de grens met Tibet.

De vraag die centraal staat: Waar zijn we naar op zoek wanneer we op reis gaan? Op vijfduizend meter hoogte komt Cognetti tot inzichten, reizend door een gebied dat onaangetast is door de moderne tijd. Maar bestaat authenticiteit en traditie nog, of blijkt die wereld niet meer te bestaan? In de afgelegen bergen van de Himalaya zoekt Cognetti balans in zijn leven en vindt die in de schoonheid van de natuur.

Paolo Cognetti - Zonder de top te bereiken
Cover Paolo Cognetti – Zonder de top te bereiken

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht bergen betekende zijn definitieve doorbraak in Italië. De rechten van het boek werden nog voor verschijnen aan meer dan dertig landen verkocht. Het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond. Zonder de top te bereiken is Cognetti’s eerste non-fictiewerk.

Paolo Cognetti | Zonder de top te bereiken, een reis door de Himalaya | Uitgever: De Bezige Bij | ISBN 9789403181806 | Hardcover € 18,99 | Ebook € 11,99

Ook leuk om te lezen:

Meer lezen:

Laat een bericht achter!