Home StedenBolzano Rust op de de Eolische eilanden & fietsen langs de Dolomieten: reistips van Kim van Dam

Rust op de de Eolische eilanden & fietsen langs de Dolomieten: reistips van Kim van Dam

door Aniek Rooderkerken
Val di Fassa, foto door justliketotravel.nl

Reistips van Kim van Dam

Vandaag lezen we de beste reistips van Kim van Dam. Deze reisjournaliste en reisfotografe blogt sinds 2015 ook op justliketotravel.nl. Ze trekt enkele maanden per jaar de wereld rond. En dat levert een eindeloze reeks van (meestal) aangename verrassingen op. Ik word verrast door de prachtige natuur in landen ver weg en dichtbij. En daar zitten ook heel wat Italiaanse bestemmingen bij!

Fietsen in Zuid-Tirol, Italie: net buiten Bolzano. Foto justliketotravel.nl

Fietsen in Zuid-Tirol, Italie: net buiten Bolzano. Foto justliketotravel.nl

Fietsen langs de machtige Dolomieten…

Ik vind bergen prachtig en fietsen heerlijk. Maar fietsen in de bergen trekt me minder. Gelukkig kun je in Zuid Tirol langs de voet van de Dolomieten fietsen. Wel het prachtige uitzicht, niet te inspannende fietstochten. In deel een fiets ik van Merano naar Bolzano.

Fietsen in Zuid-Tirol, Italie: relaxt fietsen met de bergen op de achtergrond. Foto justliketotravel.nl

Fietsen in Zuid-Tirol, Italie: relaxt fietsen met de bergen op de achtergrond. Foto justliketotravel.nl

… en van Bruneck naar Brixen.

Het tweede deel van mijn fietsvakantie leidt me onder meer van Bruneck naar Brixen. Twee prachtige historische steden met daartussenin waanzinnige natuur. Overal zijn terrasjes waar je een bord perfecte pasta kunt eten. Mijn derde fietsdag gaat naar Trento (in Trentino), dwars door de wijngaarden. Geen beter einde van een sportieve dag dan met een lokaal wijntje genieten van de ondergaande zon.

Carnaval in Venetië. Foto door justliketotravel.nl

Carnaval in Venetië. Foto door justliketotravel.nl

Feesten in Venetie tijdens het Carnaval

Als Italië-liefhebber moet je een keer naar Venetië en dan het liefst tijdens de carnavalsweken. De geschiedenis van het carnaval vind ik al fantastisch maar om langs de kanalen en over pleinen te lopen tussen de prachtig verklede carnavalsvierders is een unieke ervaring. Mijn camera draaide daar overuren.

Salina, Eolische eilanden. Foto justliketotravel.nl

Salina, Eolische eilanden. Foto justliketotravel.nl

Vulkanen beklimmen en rust zoeken op de Eolische eilanden

Eilanden hebben iets bijzonders. De mensen zijn anders, het leven is vaak net iets relaxter en er is altijd water in de buurt. Heel rustgevend. Mijn favoriete eilanden van Italië zijn de Eolische eilanden, ten noorden van Sicilië. Ik beklom Stromboli, een nog werkende vulkaan en had dagen later nog spierpijn. Maar wat was het indrukwekkend. Rust vond ik op Salina waar ik in een heerlijk hotel op een klif logeerde. Veel relaxter wordt het leven niet.

Piazza San Carlo, Turijn. Foto justliketotravel.nl

Piazza San Carlo, Turijn. Foto justliketotravel.nl

De nog altijd echt Italiaanse stad: Turijn

Mijn favoriete stad voor een stedentrip in Italië is niet Florence, Rome of Venetië, maar Turijn. Ooit was dit een grauwe industriestad maar tegenwoordig is Turijn vooral de bakermat van de slow food beweging. Het is niet zo toeristisch maar er zijn volop bezienswaardigheden. Eataly mag je zeker niet missen als je van Italiaans eten houdt. In deze markthal net buiten het centrum kun je inkopen doen maar ook ter plekke eten bij een van de vele restaurantjes.
Het centrum van Turijn zelf is een soort openluchtmuseum met prachtige palazzo’s, kerken en een unieke synagoge, de Mole Antonelliana, waarin tegenwoordig het filmmuseum is ondergebracht.

Val di Fassa, foto door justliketotravel.nl

Val di Fassa, foto door justliketotravel.nl

De schoonheid en smaken van Val di Fassa

Wandelen in het decor van de Dolomieten is misschien nog mooier dan er doorheen fietsen. Omdat je meer tijd hebt om die grijze pieken op je in te laten werken. In Trentino nam ik op een heerlijke voorjaarsdag een liftje de bergen in en wandelende tussen de yaks en koeien naar het dal. En ik at er bij een top-restaurantje in het groen: Rifugio Fuciade.

Meer lezen:

1 comment

Kim 14 april 2018 - 18:36

Ziet er mooi uit. Dank je voor het delen van mijn Italie tips.

Reply

Laat een bericht achter!