Home Kunst & CultuurBoekentips Schaduw over het meer

Schaduw over het meer

door Aniek Rooderkerken
Cocco & Magella Schaduw over het meer

Schaduw over het meer

De spannende thriller Schaduw over het meer van Cocco & Magella speelt zich af vlak bij het Italiaanse Comomeer, op de grens tussen Italië en Zwitserland. Het is een verhaal over smokkelroutes, moord en intriges, dat zich bladzijde na bladzijde langzaam onthult in een zoektocht naar de waarheid van een lang geleden gepleegd feit.

Schaduw over het meer

Tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van een tunnel vlakbij het Comomeer worden onder een bouwvallige berghut de botten van een man gevonden. Het zeventig jaar oud skelet plaatst de politie van Como voor raadselen, maar toch krijgt de zaak weinig prioriteit van de Italiaanse recherche. Als voor politiecommissaris Sefania Valenti duidelijk is dat het geen natuurlijke dood betreft bijt ze zich vast in de zaak.

Ze komt veel geheimen uit de streek te weten, verhalen die de dorpsbewoners liever laten rusten. Zeker wanneer de rijke familie Cappelletti een rol blijkt te spelen in het verhaal. Zal Stefania het voor elkaar krijgen de zaak op te lossen?

Een verhaal dat eens niet enkel gaat over de romantische setting en grandeur van het Comomeer, maar ook vertelt over de bloederige geschiedenis van de streek. De Fascisten en partizanen die er in de Tweede Wereldoorlog tegen elkaar streden, de smokkelroutes over de bergpassen naar Zwitserland, waar goederen en vooral ook mensen werden gesmokkeld en families het noodlot niet kunnen ontsnappen.

Een citaat uit Schaduw over het meer van Cocco & Magella:

Lanzo. Stefania groef diep in haar geheugen en ving een glimp op van een vrijwel uitgestorven  plattelandsdorpje, dat zich aan de bergflank had vastgeklampt; een aantal oude woningen, houten alpenhutten en wat stallen hier en daar; een paar koeien in de wei en de oude weg die oneindig lang naar boven bleef slingeren tot aan de pas met Zwitserland. Als kind was ze er met haar vader geweest, in een lang vervlogen zomer.

Schaduw over het meer van Cocco & Magella

Schaduw over het meer |Cocco & Magella | 2013 | Anthos | Amsterdam | € 18,95 | Schaduw over het meer is hier te bestellen bij Bol.com

Cocco & Magella Schaduw over het meer
Cocco & Magella Schaduw over het meer

Meer lezen:

Laat een bericht achter!