Home Italië Te voet of op de fiets van kust naar kust in Italië

Te voet of op de fiets van kust naar kust in Italië

door Aniek Rooderkerken
Toscane verkennen op een e-bike

Te voet of op de fiets van kust naar kust in Italië

De Italia Coast to Coast route voert van de Adriatische kust naar de Tyrreense Zee. Door Le Marche, Umbrië, Lazio en Toscane. Je kunt de route zowel te voet als op de fiets afleggen. Het is een echte ontdekkingsreis naar de geschiedenis, cultuur en tradities van Italië. Wat kies jij? Wandelend of op de fiets van kust naar kust in Italië?

De route

De route is ongeveer 400 km lang en doorkruist vier regio’s (Marche, Umbrië, Lazio en Toscane). Hierdoor is een heel afwisselende route ontstaan, die rijk is aan natuur, geschiedenis, kunst en cultuur. Je kunt de route zowel te voet als op de fiets afleggen.

je door de heuvels van Le Marche, naar Filottrano en Treia, om vervolgens verder te gaan richting San Severino Marche en Pioraco.

Hierna voert de route door de vallei van de Potenza-rivier, naar Nocera Umbra. Eenmaal om de Subasio-berg heen, komt je aan in Assisi, de eerste belangrijke bestemming van de Coast to Coast route.

Te voet of op de fiets van kust naar kust in Italië

Je doorkruist de Umbrische vallei via Bevagna en Gualdo Cattaneo, tot Todi. Vanaf daar maak je kennis met de indrukwekkende natuur het Tiber River Park.

Vanaf het natuurlijke balkon van de Civitella del Lago gaat de route richting Orvieto. Deze Etruskische stad ligt op een imposante tufsteenrots. De route kruist oude Etruskische- en vervolgens een Romeinse weg en volgt een deel van de Via Francigena. Uiteindelijk kom je uit in Onano, in de heuvels van Viterbo.

De volgende etappes leiden naar Sorano, Pitigliano, Manciano en Capalbio. De route eindigt in Orbetella aan de Middellandse zee.

Wandel- en fietsroute

De wandelroute is 410 kilometer lang en is opgedeeld in 18 dagetappes van ongeveer 23 kilometer. De route loopt zoveel mogelijk over secundaire wegen, onverharde wegen en voetpaden. De fietsroute is 440 kilometer lang en kan worden onderverdeeld in 9 dagetappes.

Meer informatie over de Italia Coast to Coast fiets- en wandelroutes vind je op italiacoast2coast.it. Hier kun je ook de gps-bestanden downloaden.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!