Home StedenBari Zee-egels eten in de haven van Bari, Puglia

Zee-egels eten in de haven van Bari, Puglia

door Aniek Rooderkerken
Ricci of zee-egels eten in de haven van Bari in Puglia

Zee-egels eten in de haven van Bari, Puglia

In de oude stad van Bari zal je geen honger hebben. Overal worden lokale specialiteiten verkocht. De focaccia barese, bijvoorbeeld. Maar je kan ook zee-egels eten in de haven van Bari, verse octopus, oesters, inktvis… wie van verse en rauwe vis houdt, zit hier goed!

Ricci of zee-egels eten in de haven van Bari in Puglia
Ricci of zee-egels eten in de haven van Bari in Puglia

Zee-egels eten in de haven van Bari

De oude haven ten  zuiden van Bari Vecchia is vol Italiaanse drukte. De kleine maar kleurrijke vissersbootjes dobberen rustig op het water terwijl het op de kade een drukte van jewelste is. Zeker wanneer de vissers binnenkomen en hun stallen opzetten om de vangst van de dag te verkopen. Op de dagelijkse vismarkt van Bari kan je bij een tiental kraampjes verse vis en zeevruchten kopen. De vissers maken ondertussen de vis schoon, zittend naast hun boot.

Als je van verse vis houdt, dan zit je hier goed! Bestel een goed gekoeld biertje bij de bar, haal bij de vissers een bord met vers gevangen schelpdieren en geniet. Bij de meeste kraampjes kan je namelijk ook rauwe zeevruchten eten. Rauwe mossel of rauwe octopus, bijvoorbeeld. Maar de echte specialiteit van Puglia zijn de zee-egels ofwel ricci.

Wie durft!?

Tip! Op zoek naar een leuke b&b in Bari? Kijk eens naar Casa Odegitria of B&B Dei Cardinale.
Tip! Lees ook over deze hotspot in Puglia of vind nog veel meer redenen om af te reizen naar Puglia op deze pagina!

Vissers maken de vangst van de dag schoon
Vissers maken de vangst van de dag schoon
Vissers in de haven van Bari
Vissers in de haven van Bari

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een hotel boekt of product koopt via een van de links in dit artikel, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

3 comments

Martin 5 maart 2018 - 22:39

Hmm, ik weet het niet hoor. Ik hou best van vis, maar zee-egels gaat me toch wat te ver. Hoewel ik ook dacht dat ik oesters niet zou lusten…die bleek ik toch wel erb lekker te vinden. Ik kreeg ooit de kans in Vietnam om zee-egels te eten, maar die kans heb ik laten lopen. Ook omdat ik niet zeker wist of het geen beschermde dieren waren.

Reply
Carolien 10 maart 2018 - 08:41

Hmmm hoe smaakt dat dan zee-egels? Ik weet niet of ik dat lekker vind. Ik ben niet zo van rauwe schelpdieren, rauwe oesters mak je me ook niet blij mee. Vers gevangen rauwe vis lus ik wel, maar zee-egel?

Reply
Aniek Rooderkerken 19 maart 2018 - 13:19

Ik vond ze ook niet echt smakelijk, maar de personen met wie ik reisde hebben ze allemaal opgegeten. Het is in Puglia toch wel een delicatesse.

Reply

Laat een bericht achter!