• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Italiaanse kunst
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Hét online reismagazine over Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Kunst & musea
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
Recept voor citroensorbet

Zomerse citroensorbet – sorbetto al limone Siciliano

11 mei 2018 door Aniek Rooderkerken

Recept voor citroensorbet

Een heerlijk zomers recept is deze sorbetto al limone siciliano ofwel citroensorbet. Het is een verfrissend zoetzuur dessert. Het kost je maar een kwartiertje om het te maken en een paar uur geduld tot de sorbet bevroren is. Ook heerlijk om te serveren tussen het voor- en hoofdgerecht!

Zomerse citroensorbet – Sorbetto al limone Siciliano

Op een zomerse dag is er niets heerlijker dan een friszure citroensorbet. Je proeft in dit nagerecht echt de smaak van Sicilië. Je kan dit eenvoudig recept voor citroensorbet maken in een kwartier, plus wat geduld tot het bevroren is. En je hebt geen ijsmachine nodig, wel zo fijn!

Ingrediënten:

  • 330 gram fijne kristalsuiker
  • 2,5 deciliter citroensap (ongeveer 10 citroenen, liefst biologisch)
  • 1 deciliter limoncello
  • 5,5 deciliter water
  • 6-8 halve citroenen, uitgehold en bevroren
  • Een kleine hoeveelheid citroenrasp

Bereiding:

Verwarm de kristalsuiker en 3,5 deciliter water in een pan op halfhoog vuur tot de suiker oplost. Breng het suikerwater aan de kook en laat nog 2 minuten koken. Laat het mengsel helemaal afkoelen.

Voeg het citroensap, de limoncello en 2 deciliter water toe aan de suikersiroop. Roer door elkaar.

Bevries het mengsel in een metalen bak of in een schaal. Na twee uur breek je met een vork de ijskristallen kapot. Herhaal dit iedere twee uur tot je een fijne sorbettextuur hebt.

Serveer de sorbet in de bevroren citroenhelften, met een klein beetje citroenrasp erop.

Citroensorbet zonder limoncello

Wil je een citroensorbet maken zonder limoncello? Probeer dan eens dit alternatief recept voor citroensorbet. Meng hiervoor het suikerwater met het citroensap en laat dit twee uur opstijven in de diepvries. Een kwartier voor het opdienen mix je de sorbet in een keukenmachine samen met één eiwit, tot er een smeuïge massa ontstaat. Eventueel kan je nog een scheut wodka toevoegen. Zet de sorbetto nog 10 minuten terug in de vriezer.

Tips!

  • Door de citroensorbet in een halve citroen te presenteren wordt het recept extra feestelijk. Hol hiervoor de citroenhelften uit en leg deze een paar uur in de vriezer.
  • Je kan de citroensorbet ook serveren in kleine porties tussen het voor- en hoofdgerecht.
  • Voeg eventueel (voor je de sorbet laat opstijven in de vriezer) met de staafmixer fijn gepureerd fruit toe, zoals frambozen, aardbeien, bramen, grapefruit of bosbessen.

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse recepten, Italië

Dit vind je misschien ook leuk

Sabijnse maagdenroof, Loggia dei Lanzi, FirenzeGiambologna, een Vlaams beeldhouwer in Florence
Dante in Verona, Piazza dei SignoriVerona in de voetsporen van Dante
Italiaanse vertalers Mara Schepers en Miriam BunnikInterview met twee literaire vertaalsters: Mara Schepers en Miriam Bunnik

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

Mijn Italië door Saskia Balmaekers: Met Saskia op reis door de laars

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Connect

Zoeken

Bestel de nieuwe editie van De Smaak van Italië!

De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië staat vol tips voor de mooiste Bucket List ervaringen in Italië. Pre-order de nieuwe editie!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Privacy Policy & Disclaimer

Meer reisinspiratie

@ItalieUitgelicht

In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het L In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het Limburgs Museum ontdek je deze zomer hoe het was om hier in de Romeinse tijd te leven. Aan de hand van bijzondere historische vondsten word je meegenomen naar het Romeinse leven langs de Rijn en Maas.
Deze mantelspeld van verguld zilver werd bijvoorbeeld gevonden in Zwammerdam, maar is van Germaanse oorsprong. (Afbeelding: Rijksmuseum van Oudheden Leiden)
Lees meer in de blog. Link in bio!
Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe edi Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe editie van De Smaak van Italië lezen. Met een bucketlist voor Italië, paradijselijk Ponza én een item over fietsen in Umbrië.
Wil je het magazine nog bestellen, dan vind je in de sidebar van mijn blog een linkje.
Ps: check hoe kat Cipollini steeds mijn foto’s photobombed 😂
Doe mij nog maar een aperitivo in Italië hoor! Ik Doe mij nog maar een aperitivo in Italië hoor! Ik weer het, ik moet nog een paar maanden wachten, maar dromen mag ☺️
Als ik dan niet in Italië kan zijn, dan maar op e Als ik dan niet in Italië kan zijn, dan maar op een mooi plekje in mijn eigen Utrecht. Hier is dat in de Pandhof van de Dom, de kloostertuin die ingeklemd ligt tussen de Domkerk en het Academiegebouw. Ken jij dit plekje?
En voor de oplettende kijker: ja, inmiddels 6 maanden zwanger! 👶
Mijn zomerse jurkje is trouwens van @protestwomen. Met de code italieuitgelicht10 krijg je tot en met 31-10-2022 10% korting op zowel op de nieuwe als oudere collecties! 🌞☀️
Op 24 augustus 2016 werd Midden-Italië opgeschrik Op 24 augustus 2016 werd Midden-Italië opgeschrikt door een aardbeving die tal van dorpen en gehuchten met de grond gelijkmaakte. Er waren honderden slachtoffers en er was veel materiële schade. Amatrice was een van de zwaarst getroffen plaatsen. Huizen, zelfs hele straten, werden van de kaart geveegd. Deze gebeurtenis en deze plaats vormen het decor van de nieuwe Italiaanse roman van Franco Faggiani Soms zou ik de wind willen zijn.
Benieuwd? Lees meer via de link in bio!
Herken jij dat gevoel? Dat het altijd lijkt alsof Herken jij dat gevoel? Dat het altijd lijkt alsof het zo lang geleden is dat je in Italië bent geweest?
Deze foto maakte ik nog geen jaar geleden in Acqui Terme, en dit was niet eens de laatste keer dat ik in Italië was. 
Toch lijkt het een eeuwigheid geleden!

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

avontuuropreis.com waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

En ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan zeker de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2022 · Theme by 17th Avenue